Politika

DPS Nikšić: Jadi mladog Nemanje na Kafi sa predsjednikom

Ako ste se kada zapitali kako izgleda ambicija bez pokrića, sve će vam biti jasno ako pogledate predsjednika SO Nikšić Nemanju Vukovića i njegovo izlaganje u okviru aktivnosti “Kafa sa predsjednikom”. Već sada uviđajući da će učinak nove vlasti, a posebno njegov, u narednom periodu biti minoran, pravi teren za alibi njihovim, a posebno svojim neuspjesima, saopštili su danas iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Nikšić.

Kako ističu, prva velika izrečena neistina jeste da prethodna vlast nije organizovala javne rasprave i dijalog sa građanima.

“Neukom Nemanji da kažemo, da za stotine odluka koje su bile u skupštinskoj proceduri zakonska obaveza je bila sprovesti javne rasprave, da ne pominjemo ostale konsultacije i razgovore sa građanima. Pa pošto jedino što radi ovih dana je kopanje po opštinskim fiokama, neka onda nađe i izvještaje sa javnih rasprava i ostalih konsultacija. Nadalje, najava pomoći početnicima u biznisu, ženskom preduzetništvu i poljoprivrednicima je nešto što je realizovala prethodna lokalna uprava i ti projekti uspješno žive”, navode u nikšićkom DPS-u.

Dodaju da je najveća neistina koju je izrekao Vuković da su u Opštini zatekli katastrofalnu finansijsku situaciju.

“Ne radi Nemanje, jer on to ne razumije, već radi javnosti saopštavamo da na dan preuzimanja vlasti od strane nove lokalne uprave u budžetu Opštine Nikšić je bilo milion i po eura, sa izmirenim svim prispjelim obavezama. Jedine dugoročne obaveze Opštine Nikšić jesu reprogram poreza i doprinosa i kredit za izgradnju prečistača otpadnih voda”, naglašavaju u DPS-u.

Preciziraju da je godišnji iznos za te obaveze 1.062.000 eura za reprogram i iznos od 198.000 eora do 690.000€ eura za prečistač, koji nije za svaku godinu isti.

“Znači nimalo katastrofalno stanje nije zatekao Nemanja, već naprotiv, punu kasu, izmirene sve obaveze, sve zarade isplaćene i cjelokupan sistem postavljen na zdravim osnovama. Uzgred, ako je zatekao toliko katastrofalno stanje, zašto je njegova prva aktivnost bila renoviranje kabineta, kupovina nove opreme i inventara. Toliko o dugovima i dobrim domaćinima i jadima mladog Nemanje”, zaključuju u Opštinskom odboru DPS-a Nikšić.

Send this to a friend