Politika

DPS Nikšić: Vlada postala saučesnik, a građani taoci huligana i šovinista

Nereagovanjem na nacionalističko divljanje, koje se sinoć dešavalo ispred nikšićkog Centra bezbjednosti, a povodom revanšističke smjene komandira CB Nikšić Darka Mađarića, Vlada i nadležni državni organi su pokazali da nijesu sposobni da zaštite ustavni poredak ove države i da aktivno učestvuju u njegovom rušenju, saopštio je OO DPS-a Nikšić.

<<<Trobojke i baklje ispred zgrade policije: Nećeš više Mađariću hapsit’ Srbe po Nikšiću<<<

“Državni organi su nijemo posmatrali huligane kako uz sva pirotehnička sredstva, prepoznatljiv ikonografski kolorit i ustaljen repertoar pjesama kojih se stidi svaki zdravorazumni građanin Crne Gore, provociraju građanski mir u našoj državi. Sa ovakvom vlašću Crna Gora srlja u stanje gdje je devijantno ponašanje normalna praksa i gdje pojedinci smatraju da su jači od države. Žalosno je što je sinoć baš ispred zgrade policije ugrožena bezbjednost svih njenih građana”, navodi DPS.

Prema njihovim riječima, jučerašnji događaj je pokazao da ili država ne postoji ili se svela na nacionalističko-šovinističku tvorevinu u kojoj se divljanje velikosrpskih i četničkih hordi toleriše.

“Svakodnevno svjedočimo primjerima širenja mržnje, podsticanju podjela i brojnim netrpeljivostima. Upravo su Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović odgovorni za revanšizam i šovinizam koji su postali glavni temelji na kojima počiva njihova vlast. Ubijeđeni smo da će već za dvije nedjelje, upravo Nikšićanke i Nikšićani pokazati šta građani misle o trenutnom režimu, i njegovom naumu da od ponosne, antifašističke, građanske Crne Gore, stvore poniženu državu, bez mehanizma da se odupre pomahnitalom šovinizmu i nacionalizmu”, zaključuje DPS.

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Emma
Gost
Emma

Kazu URA gradanski partija, koja radi za DF i svoje fotelje.!Abro sram te bilo gdje ode i skim zajedno !

Tajfun
Gost
Tajfun

Velikosrpska Klerofasisticka Sekta u CG nastavlja svoju misiju.Nihove namjere i zelje su jasne svakom zdravorazumnom covjeku”da nestane Crne Gore”.Ali mi nije jasna inertnost,svih onih koji vole CG i nemaju rezervnu drzavu,zasto se energicnije ne suprostave,ovoj posasti sto nas je zadesila 30 Avgusta.

Kolega
Gost
Kolega

Da nam je gospodin komandir Darko Madjaric, ova gospoda bi bila privedena i odgovarali bi za ucinjeno.
Postovanje za komandira.

NikSL9
Gost
NikSL9

Sramota, sramota, poniženje je što ovo trpimo. Kad prestanemo da trpimo nekome neće biti dobro. Možda i nikome! Stop ovakvoj Vladi!

Send this to a friend