Politika

DPS Nikšić: “Žuti soliter, bijele boje” još jedan rezultat nerada i neadekvatne komunikacije među organima lokalne uprave

Nikšić, Foto: Ilustracija

Slavodobitno najavljen projekat uređenja fasada stambenih objekata, koji je neslavno započet farbanjem zgrade u Ulici Nika Miljanića, sada je nastavljen promjenom boje solitera kod Autobuske stanice, poručili su iz Opštinskog odbora DPS Nikšić.

“Žuti soliter, bijele boje”, prema njihovim riječima, je još jedan rezultat “nerada i neadekvatne komunikacije među organima lokalne uprave”.

“Kako je iz lokalne samouprave kazano da je ovaj soliter jedan od urbanističkih simbola grada, ostaje nejasno zašto ovaj simbol nije ofarban u svojoj izvornoj boji. Svjedočeći mnogim neznavenostima u Nikšiću, obavještavamo gradsku upravu da postoje opšte norme i principi kojih bi se trebalo pridržavati u ovakvim slučajevima”, dodaju iz DPS Nikšić.

Pri rekonstrukciji i restauraciji objekata, kako navode, mora se voditi računa o njihovom izvornom izdanju,

“A očigledan je propust napravljen budući da je promjenama u vizuelnom obliku, izmijenjen i identitet jednog od simbola grada njegovog poslijeratnog razvoja. U svom ovom amaterizmu iznenađuje nedostatak reakcije svih onih iz redova NVO sektora, medija i lokalnih stručnjaka, koji su nekada svim silama pokušavali da spriječe realizaciju projekata prethodne gradske uprave, od rekonstrukcije gradskog trga, bazena, Doma revolucije, gradskog muzeja, stadiona, gradskih parkinga i sl”, pojasnili su iz DPS Nikšić.

Jasno je, konstatuju u DPS, da kad su greške tako očigledne i u oblasti uređenja prostora, da je, kako kažu, “potreba za smjenom opštinske vlasti neophodna”.

Send this to a friend