Politika

DPS o presudi: Da svi pokažu povjerenje u institucije 

Demokratska partija socijalista se oglasila povodom današnje presude optuženima za državni udar, pozivajući sve političke činioce da pokažu potreban nivo ozbiljnosti i odgovornosti uz puno povjerenje u crnogorske institucije.

<<<Mandiću i Kneževiću po pet godina zatvora<<<

<<<Optuženima 68 godina zatvora, Jovanović najavio žalbu<<<

Saopštenje DPS-a prenosimo u cjelosti: 

Poštujući dobru demokratsku praksu i princip podjele vlasti, nikada nije komentarisala sudske presude, a naročito ne prije njihove pravosnažnosti. Zato ćemo se i ovoga puta uzdržati od ocjena onoga što je meritum sudske odluke koja je donešena danas.

Ipak, svjesni važnosti političkog trenutka, Nažalost, u prilici smo da konstatujemo da pojedinci, kao i pojedini politički subjekti nastavljaju sa svojom praksom ličnih uvreda i prijetnji, kako bi pitanje koje se isključivo tiče vladavine prava i poštovanja zakona, prenijeli na politički teren. Više je nego očigledno da je takva vrsta manipulacija i zamjena teza isuviše providna, a politika koja se na njima temelji, dokazano – gubitnička.

Takođe, svi evidentni pokušaji da se ugrozi multietnički sklad, ostaće bez odjeka. Ne samo zato što je ta vrijednost temeljna tekovina savremene Crne Gore, veći i zbog činjenice da je u mnogo težim vremenima i pred jačim izazovima, država pokazala da umije da sačuva i njeguje zajednički život svih građana na ravnopravnoj osnovi, i da očuva stabilnost.

Svjedoci smo da su pojedinci na crnogorskoj političkoj sceni, više puta pokazali nedoraslost i nesposobnost da se suoče sa posledicama ličnih neodgovornih odluka i poteza, pokušavajući da se sakriju iza naroda, i da to izdignu na nacionalni nivo, da bi sebe abolirali od odgovornosti.

Pozivamo građane da ne nasijedaju na provokacije, kao i sve političke subjekte da se prije svega, odgovorno ponašaju prema svom biračkom tijelu, ali i cjelokupnoj javnosti, za dobrobit svih građana Crne Gore i daljeg razvoja naše države na putu u EU.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Osa
Gost
Osa

Tako je botine ! Nije vase da razmisljate svojom glavom. Samo zderite sendvice i slijepo vjerujte necemu sto zdrav razum nikada nebi prihvatio !

Fileopg
Gost
Fileopg

Tkzv ,,udruženoj opoziciji” smetaju institucije sistema prvo što su crnogorske a onda i što bi voljeli da ulica vlada.

Vojislav ..
Gost
Vojislav ..

Lideri Df-a nikad nijesu postovali ovu drzavu koja im svih oih godina omogucava egzistenciju i krov nad glavom. Njihove aktivnosti 2016.god su produkt mrznje koju imaju prema Milu i vlasti.

sekretarica
Gost
sekretarica

Sud kao nezavisna institucija je na osnovu prikupljenih dokazala donijela presudu koja je i vise nego blaga za lidere Df-a imajuci u vidu da su htjeli da ruse drzavu.

Jagos
Gost
Jagos

Oni su uvijek radili protiv ove drzave, bojkotovali su rad institucija, a i kad bi se pojavili u poslanickim klupama napravili bi neki skandal, koji ne prilici iskusnim politicarima koji su tu da zastupaju interese gradjana!

domacica
Gost
domacica

Df je uvijek radio protiv ove drzave, tako da me nista nije zacidila njihova umijesanost u pokusaj drzavnog udara. A sto se tice kazne od 5 godina treba da budu zadovoljni!

Bojica
Gost
Bojica

Opste poznato je da je Df prosrpska partija koja je uvijek osporavala predsjednikov rad i trud koji je ulozio za napredak nase drzave! Polako maske padaju i svi koji su radili protiv ove drzave ce dobiti zasluzeno.

DwD
Gost
DwD

A kako da ocekujemo od prosrpske partije Df da imaju povjerenja u institucije, kad ne postuju ni drzavu koja im je sve omogucila!

SutomoreCity
Gost
SutomoreCity

Ne moze opozicija kao ni Df nista postici, jer ova vlast je jaka zbog gradjana koji stoje iza nje i svi pokusaji vaninstitucionalne smjene vlasti su bezuspjesni.

ManchesterUtd
Gost
ManchesterUtd

Institucije su i u ovom slucaju bile na vrhuncu zadatka, kriminalci su osudjeni i pravda je zadovoljena!

Sirena92
Gost
Sirena92

A ko jos pridaje na znacaju Df-u, manipulatorima i skandal majstorima, njihovo vrijeme je proslo.

Enesa Rozaje
Gost
Enesa Rozaje

Botgami se ovaj bot sa vise imena dobro rsspisao,samo um mu pomucen od lose salame

Helena88
Gost
Helena88

A ovima vise ne treba davati znacaj. Osudjeni su i konačno im je kraj dosao.Suvisan je svaki komentar.

Kantautor
Gost
Kantautor

Sve je odredjeno u skladu sa zakonom i na osnovu dokaza,oni sad mogu samo da prijete i prozivaju,izgleda da im to jedino i preostaje,jer su svoju politicku karijeru završili.

Nikolina BP
Gost
Nikolina BP

Dps se drzi po strani i tako i treba. To su njihove stvari i njihove krivice. Nego oni se nadju da ih prozivaju,ne znaju od jada vise sta ce

Suncica
Gost
Suncica

Kakva je opozicija i na sta je sve spremna govore današnje izjave njihovih clanova,one prijetnje i cuda,ne znam sta su vise umislili ko su

Votka88
Gost
Votka88

Oni su osudjeni ali opet im treba uskratiti neka prava.Oni planiraju neke aktivnosti i to sad svi treba da gledaju i da niko ne reaguje i posle im je priča optužuju nas bez razloga.

kamiondzija78
Gost
kamiondzija78

Jedino je spas sto je državni udar spriječen, sad ovi moraju da odgovaraju za počinjeno.Niko im nije kriv,sami su odgovorni za situaciju u kojoj se nalaze,niko drugi.

Igor88
Gost
Igor88

Da nije ovog Dps -a politička scena u Crnoj Gori bila pravi cirkus.Sva sreca pa je jedna normalna partija koja u svakoj situaciji postupa ispravno.

InesBD
Gost
InesBD

Sve je kristalno jasno.Krivci su osuđeni i neka su,i ova kazna im je mala s obzirom sta su pokusali da učine.

Prepelica
Gost
Prepelica

Opozicija je pokazala svoje lice tako da sad mogu samo da plaču nad svojom sudbinom.

katja
Gost
katja

Nije Dps lud da nasijeda na njihove provokacije. Nijedna partija nije mu ni primaci.

NBA
Gost
NBA

ZOG NJIHOVOG BAHATOG PONASANJA, POSLE IZRCANJA PRESUDE ,TREBA IM KAZNU UDVOSTRUCITI I BEZ PRAVA NA ZALBU ,HITNO U ZATVOR!

Ljuta
Gost
Ljuta

Kad budu uhapsili one koji primaju koverte i torbe pune para onda ćemo razmisliti da li je došla pravda za sve ista

Micko
Gost
Micko

U cije institucije?

Poredjenje
Gost
Poredjenje

Kakvi god da su – daleko su naprofesionalniji, najpatriotskiji, najevropskiji u Crnoj Gori.
Iskreno mislim da CG nema boljih jer vec na preliminarnom testu lojalnosti prema ovoj drzavi
I odnosu prema Evropi – otpada BAR 80% opozicije. To je danasnja slika

StevanPG
Gost
StevanPG

Da nije sprijecen drzavni udar ko zna sta bi sa nama bilo iskreno a koliko nam zele dobro iz opozicije culi smo danas kad je Mugosa citala obrazlozenje presude punih 6 sati besprestalnog citanja!

DonjiKokoti
Gost
DonjiKokoti

Jako je ruzno to sto opozicija pokusava sad da ispolitizuje cijeli ovaj proces, da bi ispali zrtve kao oni nijesu krivi a oni nama radili o glavi 2016. godine.

Cipsy
Gost
Cipsy

Ma ko je Mandic i Knezevic da mogu nama da prijete?? Oni su osudjeni i njima je najveca muka sad sto ne mogu ici za Moskvu kao sto su znali da idu i da nam tamo sudbinu kroje!

Koviljka tomic
Gost
Koviljka tomic

Oni su najavili da ce neredi da budu zbog presude, sto je meni njihova izjava van pameti jer oni su bili oraganizatoti drzavnog udara oni su direktno odgovorni za sve sto se desilo i oni su nasli da prijete?? Alo?? Pa njih su trebali vise osuditi pa ne bi se oni ovako ponasali!

zacanka
Gost
zacanka

Ona prica od danas je cisti pokusaj izigravanja zrtava pred medije i kao oni nesto ugrozeni a onda prijete prve!

ines23
Gost
ines23

Dps gospodski ne komentarise presude ne mijesa se u iste iako ima najvise prava na to jer je drzavni udar bio oragnizovan jer DF nije mogao da pobijedi DPS na izbirima pa su pokusali silom ali na srecu sprijeceno je sve!

Vitinka
Gost
Vitinka

Kad su mogli da nam sa Rusijom onako kuvaju skupu oni su spremni na sve zarad svojih interesa!

oliver14
Gost
oliver14

Jako je ruzno to sto pokusavaju da politizuju stvari sad ovi iz opozicijen jer time zele da prikrtiju ono sta su oni sami uradili 2016. godine.

Sonja
Gost
Sonja

Malo su dobili trebali su najmanje 30 godina

Kosta
Gost
Kosta

Nase institucije rade odlicno svoj posao i tu niko ne moze da kaze nista lose, a za nepovjerenje ce pricati samo oni koju su krivi i koji pokusavaju da izbjegnu kaznu.

goran1978
Gost
goran1978

Sve partije koje su se danas javile da kao tobos podrze DF a sa njima ne pricaju (to je prvi apsurd) javili su se da bi ih bilo u medijima a drugo isti oni podrzavaju sve sto je DF radio tada te godine i to bi isti oni uradili opet.

Rafaello
Gost
Rafaello

Nijesu gradjani ludi, vide ko radi u njihovom interesu, a ko ne.

Iskra95
Gost
Iskra95

U Cg vlast je intezivno jaka, bez osilacija, jer niko nije toliko jak da moze da poljulja ovu vlast, iza koje stoje gradjani, koji ne zele da im nesposobna opozicija koja je pod komandom Srbije i Rusije kroji buducnost!

Kinez
Gost
Kinez

Df kao najjaca opoziciona partija nije pokazala dovoljan stepen zrelosti i odgovornosti, a svoje lose poteze su pravdali borbom za drzavu, koju su opet htjeli 2016.god da ruse. Dosta su mazali oci gradjanima, oni nikad nijesu zeljeli dobro ovoj drzavi.

Enesa
Gost
Enesa

Df je izgubio podrsku gradjana, njihovi glasaci vec biraju partiju koju ce da podrzavaju. Niko ne zeli da podrzava mrzitelje koji zele da ruse drzavu koja im je sve omogucila.

Marelica
Gost
Marelica

Pored svih nepobitnih dokaza koji su prikupljeni, sprovedenog istrasnog postupka i saslusanju svedoka, logicno je da ce presuda biti osudjujuca.

Tommy_h
Gost
Tommy_h

Df je pokazao da ne moze da se suoci sa posledicama koje su nastale zbog njihovih losih odluka i rada na rusenju drzave. Brzo ce ova politicka grupacija nestati sa politicke scene.

Fileopg
Gost
Fileopg

ne postoje kolektivne odgovornosti i presude ma koliko neki svoju krivicu pokušavali zaogrnuti kolektivizmom…

ZarkoGolubic
Gost
ZarkoGolubic

Ne moze se kriti iza naroda niko zbog svojih licnih losih odgovornosti

Send this to a friend