Politika

Đukanović: Ponosni što nijesmo dozvolili da se nakon promjene vlasti opstanak države dovede u pitanje

Demokratska partija socijalista DPS danas obilježava 30 godina od osnivanja. Kako je na večerašnjoj proslavi kazao predsjednik DPS-a Milo Đukanović, ova partija po prvi put praznik dočekuje u opoziciji.

“Trebalo je tri decenije da stranka koje je izgubila izbore sa malom razlikom prizna rezultate izbora i na to smo posebno ponosni”, rekao je Đukanović.

Foto: CdM

Podsjetio je na sve uspjehe postignute u posljednjih 30 godina, od kojih je izdvojio ispravljanje istorijske nepravde i povratak nezavisnosti, članstvo u NATO i čvrste osnove za članstvo u EU.

Ističe da je sve je to uradio DPS, državotvorna partija koja je kreator modernog razvoja Crne Gore.

“Na to posebno podsjećam danas, kad se tendenciozno, fašistički, neargumentovano i gotovo komički pokušava negirati ne samo doprinos DPS-a, već i očigledni napredak države”, istakao je Đukanović.

Kako je rekao, nakon 30. avgusta, kada je demokratski smijenjena vlast, DPS je nastavio da se zalaže i brani interese države, jer, kako je dodao, to nije samo zadatak odgovorne vlasti, već se tako ponaša i državotvorna opozicija.

“Zajedno sa svim koalicionim partnerima iz vremena vršenja vlasti, na braniku smo nacionalnih interesa i kada na državu nasrću sa raznih adresa. Najbolnije, ali ne i neočekivano, iz susjedstva. I tada kada dobar dio nove parlamentarne većine ne samo da ne brani domovinu, nego objektivno olakšava destrukciju protivnicima nezavisnegrađanske i evropske Crne Gore. Na tu našu ulogu nakon 30. avgusta posebno moramo biti ponosni”, poručio je Đukanović.

Napomenuo je da nisu dozvolili da se ostvari zloslutna projekcija da će se nakon promjene vlasti brzo osujetiti njihovi evropski ciljevi i dovesti u pitanje sam opstanak države.

DPS spremna da širi koalicioni kapacitet

Kako je Đukanović poručio, obavljen je važan posao na konsolidaciji partije nakon parlamentarnih izbora, ali i dalje, kaže, neumorno rade, pripremajući reorganizacije na lokalnom nivou kako bi stranku pripremili za buduće izazove.

“Spremni smo da u tom cilju širimo koalicioni kapacitet naše partije, sa svima koji za cilj imaju proevropsku budućnost, mir, prosperitet i regionalnu saradnju i evroatlanske integracije, jer se evropska budućnost ne može zamisliti bez DPS-a”, kazao je on.

“Zato DPS moramo osposobiti za nove izazove i novo vrijeme. Svjesni da za nove pobjede trebaju i novi ljudi. Znaćemo da budemo kormilari i u nastavku plovidbe do sigurne evropske luke. Neće nas u tome omesti niti spriječiti ni pokušaji političkog gusarenja dijela trenutne političke većine u Crnoj Gori”, kazao je Đukanović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Crnogorka
Gost
Crnogorka

❤️🇲🇪❤️🇲🇪❤️🇲🇪❤️🇲🇪

Cuca
Gost
Cuca

Prvih 30 godina!!!
Da je vjecna Crna Gora!

Bokelj
Gost
Bokelj

Nikad vise preko 20 %

Marko
Gost
Marko

hahahahaahaah

oooo
Gost
oooo

Dok se god Milo ne oslobodi krepelja oko njega i vec odavno obiljezenih pojedinaca nema srece ni za DPS ni za Crnu Goru. Lagano ih skrajnuti da nesto raduckaju ali da se ne pojavljuju u javnost jer time samo stete i DPS i CG.

Boka
Gost
Boka

Dps je istorija

Dula
Gost
Dula

👏🇲🇪👏🇲🇪👏🇲🇪👏🇲🇪

Dboy
Gost
Dboy

Najavljuje se koalicija sa izdajnicima iz Ura i Demokrata. Pravi Crnogorci na to ne pristaju! 🇲🇪

Draskovic
Gost
Draskovic

Treba vratitiCpc i spasitu Crnu Giru,a vazda ce se znati ko su bili “Fatići” !

crnogoracc
Gost
crnogoracc

milo kralju….

Vito
Gost
Vito

Uzdaj se uz crnogorsku omladinu i nema čega da se plašiš predsjedniče!

Bravo
Gost
Bravo

Sa srećom,i da proslavite 300god i iznjedrite još bolje lidere

Rajo
Gost
Rajo

Samo jako! Vi držite sve konce!
Za našu normalnu Crnu Goru! 💪💪💪

freeMNE
Gost
freeMNE

Sve čestitke za najjaču partiju U CG🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Kotor CG🇲🇪
Gost
Kotor CG🇲🇪

Jedan je Đukanović Milo☝️🇲🇪.

Marko
Gost
Marko

Legenda bio i ostao

Olja
Gost
Olja

Dobri nas Milo

ĐUKA
Gost
ĐUKA

❤DPS ❤🇲🇪…. 💯godina
Uz vas smo 👊💪Srećno nam bilo i samo jako i dostojanstveno naprijed….

Bristol city
Gost
Bristol city

🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Miloš
Gost
Miloš

Srecno nam bilo, uvijek slavili ! 🇲🇪🇪🇺

Jos 30
Gost
Jos 30

Gazi Milo…💪💪💪💪💪💪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪☄☄

Sasa
Gost
Sasa

Sa srećom.

Send this to a friend