Politika

DPS: Osnovci iz Tivta zloupotrijebljeni u svrhe SPC, nadležni da reaguju

U Demokratskoj partiji socijalista DPS tvrde da su djeca tivatske Osnove škole Drago Milović zloupotrijebljena u svrhe Sprske pravoslavne crkve, zbog toga što je direktor te škole dozvolio da im Bratstvo Srpske pravoslavne crkve omladine podijeli novogodišnje paketiće.

Tim povodom, pozvali su nadležne organe da reaguju.

“Osim što najoštrije osuđujemo ovakvo ponašanje nadležne školske uprave i svih onih koji su omogućili ovakav upad u prostorije jedne obrazovne ustanove, pored toga što preziremo postupak zavedenih nesrećnika, čija centrala je krenula u brutalno izazivanje i ispitivanje sposobnosti institucija da zaštite najranjivije, očekujemo da nadležni državni organi u najkraćem roku reaguju prema svim akterima ovog sramnog čina, bez izuzetka, na način kako je to regulisano zakonodavnim okvirom nezavisne, građanske, evropske države Crne Gore”, poručili su u DPS-u.

Kako navode, u srijedu su tivatski đaci prvaci, koje roditelji uz puno povjerenje predaju učiteljima, a čiji zadatak je da im prenesu nova znanja, čuvaju ih i štite od svega što nije primjereno njihovom uzrastu, kojima je potrebno obezbijediti bezbrižno, mirno i veselo djetinjstvo, prisustvovali predstavi koja je imala za cilj samo i isključivo besprizornu promociju jedne vjerske organizacije: Srpske pravoslavne crkve.

“Gotovo da se nijesu ugasila svijetla u Parlamentu Crne Gore u kojem su poslanici apostolske većine nezakonito donijeli izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti i uvjerenja i pravima vjerskih zajednica, kojima je SPC omogućeno da bude van države i zakona i da radi što hoće, negirajući tako Crnu Goru i sve šta je crnogorsko, u Tivtu su, zarad te zlokobne ideje, na najgrublji način zloupotrijebljena djeca”, rekli su u DPS-u.

Oni poručuju da je riječ o lažnoj brizi i humanosti onih, koji su samo prije nekoliko mjeseci izgovarali najgore kletve i proklinjali mnoge majke i očeve, ali i njihovo potomstvo, dakle iste ove ove dječake i djevojčice.

“I to samo ukoliko na demokratskim izborima budu glasali za Demokratsku partiju socijalista, protiv koje se urotila SPC, pretvorivši se u političku organizaciju, istovremeno ne priznajući istu tu državu u kojoj se održavaju izbori i njene zakone. Bili smo svjedoci grubog kršenja Ustava i zakona da svako ima pravo na slobodan izbor vjerske, političke i nacionalne pripadnosti, čime su bila ugrožena lična, najintimnija osjećanja građana”, naveli su u DPS-u.

Kako ističu, današnji događaj je daleko teži prekršaj sa svakog aspekta: ljudskog, zakonskog, moralnog, etičkog.

“Prekršeno je nešto najbitnije, a to su osnovna dječija prava, a uz to bezobzirno zanemarujući činjenicu da su tu bila djeca raznih nacionalnosti i konfesija. Sramni postupak ovih piona u mreži beskrupulozne SPC, oličen u dijeljenju vjerskih pamfleta o bratstvu srpske pravoslavne omladine Sveti Pantelejmon, uz paketiće sa slatkišima, svim prisutnim mališanima, pokazao je da nemaju granica u svojoj besprizornosti. Sve što se dešava u Tivtu od kada je neprirodna koalicija na vlasti, uz podršku nestajućeg SDP-a, nepogrješivo podsjeća na sumorne i zamalo kobne devedesete, kada je u ovom gradu vladala ista mračna ideologija”, zaključili su u DPS-u.

 

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Binar
Gost
Binar

Narod je uz svoju crkvu, DPS je izgubio na izborima u svim gradovima, i o čemu vi pričate dušegubnici.

rimtutituki
Gost
rimtutituki

Nadležni čekaju da se pojavi neki Crnogorac sa crnogorskim obilježjima pa onda će sigurno reagovati.

rimtutituki
Gost
rimtutituki

Nadležni će čekati da se pojavi neđe Crnogorac koji će sa crnogorskom zastavu ući u tu školu.

mačor
Gost
mačor

Smjena ili direktora ili ministarke,najbolje oboje mijenjati !

Ja sam
Gost
Ja sam

Dps-u da se oduzme imovina da se kupe paketici. Da na svaki jasno pise da su obezbjedjeni parama dps-a.

Nešo
Gost
Nešo

U Tivat je novu vlast podrža SDP

Ivan
Gost
Ivan

Po ovome ko god đeci dadne paketić zloupotrebljava ih osim pojedinac. Ajde bre ne avetajte.

Cg kontras
Gost
Cg kontras

Kad uz poklončić dijeli i propagandni letak onda jeste!

tivcanka
Gost
tivcanka

Ajde bre procitaj nesto da ne avetas!!!

Predator.
Gost
Predator.

Tivat stidite se koga ste izabrali. Mene je stid.

Marko
Gost
Marko

Tebe jes svakako

delboj
Gost
delboj

Kakvi su mladi fasisti, vrbuju djecu u fanatike.

Madagaskar
Gost
Madagaskar

Sekta!

Dagy
Gost
Dagy

Od kad se dps obrušio na MCP desio se sunovrat, no zalud oni i dalje srljaju u ponor

Putnik
Gost
Putnik

Nikako da nauce lekciju hahahaha.Svi oni priznaju da je jedan od glavnih uzroka pada DPS-a udar na SPC, ali i dalje idu glavom kroz zid. Sto reci nego samo se zavalit i gledat kako sami sebe gase.

Emanon
Gost
Emanon

Morate li sve pretvarati u nacionalizam?? A kako vi djecu ucite? Mrznji prema svemu sto nije Crnogorsko?? Sramota. 30 godina na vlasti i od drzave napraviste privatni posjed.

stevokokot
Gost
stevokokot

u ovoj drzavi srbi mrze crnogorce ne priznaju naciju Crkvu jezik…sad Vucic kaze da su srbi ugrozeni u CG! zar nije malo naivno!

S'ćoška
Gost
S'ćoška

Možda se đeca “pretvore” u Srbe ako pojedu paketić u kome piše od koga je

🇲🇪bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪bernini🇲🇪

SPC sve više djelovanjem podsjeća na Jehovine svjedoke, svojom agresijom.Ovaj jadni direktor, u strahu za posao daje dozvolu klero-fašističkom djelovanju među maloljetnom đecom.

Ivona
Gost
Ivona

Jehovini svjedoci su miroljubiva hrišćanska vjerska zajednica poznata i priznata u cijelom civilizovanom svijetu a najpoznatiji su po biblijskom propovijedanju na kulturan način. To što idu od vrata do vrata i propovijedaju na javnim mjestima sasvim je ok i ko ne želi da razgovoara kaže hvala i to je to i to je sustina slobode izrazavanja i vjeroispovijesti. Inace, to… Više »

🇲🇪bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪bernini🇲🇪

Mora da si i ti Jehovin svjedok!?

Topp
Gost
Topp

Ko brani CPC da poklanja?

Naroz
Gost
Naroz

@top, kad iselimo SPC iz naših svetinja, onda ćemo moći da poklanjamo, pravimo škole, bolnice, činimo humana djela, a ne kao neki da kupujemo džipove, stanove, gradimo vile po primorju, plaćamo starlete, i šta sve ne.

Blam
Gost
Blam

Ajte kanite se te djece!
Činite krivično djelo!!!!!!!!!!!!

Festadjun
Gost
Festadjun

Strasno crkva se u sehtu pretvorila

Marko
Gost
Marko

Nije se pretvorila vazda je bila

Djole
Gost
Djole

Kad ne moze u ‘srca srbije ‘ moze u Tivat .

Maya3
Gost
Maya3

Krivične prijave!

Serdar Krsto
Gost
Serdar Krsto

Sram ih bilo…

Oljahttps://m.c
Gost
Oljahttps://m.c

Sramota ako i roditelji prihvataju ponasanje ove sekte.

Duklja_MN
Gost
Duklja_MN

Otkaz direktoru koliko je juce!

Džoni
Gost
Džoni

Hoće li ga Šehović izbaciti sa posla 🤣

Mladen
Gost
Mladen

Podrška! Svaka čast ovome bratstvu! Samo naprijed! Humano i čestito!

Send this to a friend