Politika

DPS: Ostvarili smo cilj

Demokratska partija socijalista izražava zadovoljstvo što je zajedno sa svojim koalicionim partnerima, radom u radnim grupama Odbora za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva, učinila veliki doprinos daljoj dogradnji ukupnog pravnog sistema Crne Gore, i sa naročitim akcentom na izborno zakonodavstvo.

Iz ove stranke su dodali da je to, očito, bio i podsticaj da jedan dio opozicionih kolega uzme učešće u radu Odbora. U DPS-u vjeruju  u skori povratak i svih ostalih koji su u radu ovog tijela već učestvovali.

Iz Demokratske Crne Gore danas su saopštili da je DPS sinoć kapitulirala prihvativši i usvojivši nakon godinu dana “Briselski plan” Demokrata i URA. 

“Ovom prilikom želimo da zahvalimo našim koalicionim partnerima, predstavnicima akademske zajednice i nevladinog sektora kao i međunarodnim ekspertima na značajnoj pomoći i izuzetnom doprinosu u radu i iznalaženju najboljih rješenja. Rad Odbora karakterisale su i međunarodne aktivnosti, studijske posjete i konsultovanje najboljih rješenja u uporednoj evropskoj praksi a sve u cilju kako bi Crna Gora napravila dodatan iskorak kada je u pitanju zakonodavstvo koje reguliše izborni proces”, dodaju oni.

Kako ističu, rješenja do kojih su došli i koja smo normirali, predstavljaće značajnu osnovu za dalji rad u Odboru i umnogome će, dodaju iz DPS-a,  determinisati buduća zakonska rješenja koja će biti usvojena nakon završetka rada ovog tijela.

“Na ovaj način Demokratska partija socijalista, kao ubjedljivo najjača partija u Crnoj Gori, pokazala je odgovornost za vođenje važnih procesa i demonstrirala zbog čega u kontinuitetu ima stabilnu i izuzetno visoku podršku građana. Kao i uvijek do sada, fokus smo stavili na rad i predanost u ispunjavanju obaveza za koje su nam građani dali mandat. Isprazna medijska prepucavanja smo izbjegavali, prepuštajući ih našim oponentima, koji su na taj način pokušavali da steknu neki jeftini politički poen”, navode oni.

Ali, na kraju, kako naglašavaju,  uvijek se pokaže da ozbiljnost i predanost poslu, odnesu pobjedu u odnosu na demagogiju, kalkulantstvo i politikanstvo.

“Uostalom, jedine relevantne “političke poene” daju građani na izborima u vidu svojih glasova. Kako vrednuju čiji rad i kome ukazuju povjerenje, uočavaju li razliku između neozbiljnog marketinga i odgovornog rada, viđećemo već na sljedećim izborima, iako rezultati naše partije ostvareni u proteklim decenijama, dovoljno govore o stavu građana prema ovim i svim drugim pitanjima”, zaklkjučuju iz DPS-a.

<<<Tehničke vlade neće biti, DF optužio Demokrate za veleizdaju<<<

Podsjetimo, crnogorski poslanici sinoć su usvojili Predlog odluke o izmjeni Odluke o obrazovanju odbora za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva. U međuvremenu, Zakonodavni odbor je odbio amandman Demokratskog fronta da tehnička vlada bude zadužena za praćenje implementacije zakona, a o amandmanima Demokratske partije socijalista nije raspravljao.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pajko tužni
Gost
Pajko tužni

Oće li sad Bečić za ambasadora u Kinu?

mojsilović
Gost
mojsilović

Ako je ovo tačno onda je vrijeme da i vaši višegodišnji koalicioni partneri Bošnjaci dođu na odgovarajuće funkcije a i Albanci koje takođe vidim zapostavljene.

Antivirus
Gost
Antivirus

Kuba- jedina država đe su stanovnici koliko toliko ravnopravni.

VESELO CETINJE
Gost
VESELO CETINJE

SREĆNE TI RANE MOŠO….XAXAXAXAXAXAXAXAXA

Roro
Gost
Roro

Satrli smo sve čega smo se dofatili!

LudiMilojko
Gost
LudiMilojko

Cilj je ostvaren, zaduzena je cg, nema radnih mesta, plate max 300eura, pojedinci 1% odlicno zivi, ostali skapavaju, ostvaren je cilj opljackana je cg, ppsvadhana sa srbijom i rusijom, unistene su fabrike, ostvaren je cilj svi bjeze od cg mora.ma divota bozja

gaga
Gost
gaga

Ludi Milojko reče,nema radnih “mesta”turista nema “beže”sa mora(mislim Ludi da si njedje u neku konobu vezan kao govedo)pa ne vidiš dobro,a posebno ŽAL-NOSTALGIJA za Srbijom i Rusijom.Ajde sjaši džukelo srbijanska.

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Gaga@A od kad te jase ludi milojko, kad si ga prvi put ośetio, budis li se noću ?

Pirzio cpc
Gost
Pirzio cpc

Gaga,kako na Cetinje? Tu e mio figlio?

dejo
Gost
dejo

jeste ostvarili ste cilj sve izdali prodali popljackali

TALOG
Gost
TALOG

Pa kome da se vjeruje ? Demokratama,koji tvrde da su zadali smrtonosan udarac DPSi,ili Dpsu,koji slavi pobjedu nad opozicijom,kod donosenja Izbornog Zakona.

brkoo
Gost
brkoo

U pravu su, ostvarili su cilj, opozicija je kao i obično podjeljena, sada još više a sve ostalo bitno je nepromjenjeno.

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Izbori u crnoj gori nece bit regularni ni za jos nekoliko decenija, jos treba dosta, dosta vode da proteče ispod vezirova mosta da se i to desi !!!

Povlo
Gost
Povlo

Eno ga Sveto Marovic pored Mila…cilj je ostvaren i svi ste ga ostvarili.

Send this to a friend