Politika

DPS Pljevlja: Revizionistima ništa nije sveto

“Na dan kada su Pljevlja oslobođena od fašizma, imali smo priliku da još jednom svjedočimo skrnavljenju spomenika stradalim borcima na Stražici od strane lokalnih revizionista i sljedbenika kvinsliškog pokreta”, navode iz Opštinskog odbora DPS Pljevlja.

Ističu da je nakon završene dostojanstvene ceremonije kojoj je prisustvovao veliki broj građana Pljevalja i odavanja počasti borcima i građanima koji su stradali u Drugom svjetskom ratu, pojavili su se stidljivo i niotkuda predsjednik Opštine i njegovi saradnici koji su svojim performansom pokušali da omalovaže žrtve i vrijednosti antifašizma, izjednačavajući žrtve i njihove zločince u pokušaju da reviduju istoriju na koju je ponosna ogormna većina Pljevljaka.

“Mir i spokoj onih koji su dali živote za našu slobodu tako su još jednom narušili oni koji bi da žrtve dijele na “naše” i “njihove”. Jer kako drugačije protumačiti odavanje pijeteta sa jednonacionalnim i jednovjerskim simbolima a znate da su rame uz rame, sa puškom u ruci i petokrakom na glavi, u boj kretali i sa pjesmom ginuli borci svih vjera i nacija sa jednim zajedničkim ciljem – oslobođenjem Pljevalja od okupatora i fašista”, navode u saopštenju.

Ujedno pozivaju tužilaštvo da konačno stane na put ovim ratnohuškačima i revizionistima da ne bi bilo kasno.

“A mi svima onima koji se igraju sa vrijednostima antifašizma poručujemo -NO PASARAN”, kažu iz DPS Pljevlja.

Send this to a friend