Politika

DPS Plužine: Bajagić priznao da su zbog smjene vlasti stopirane investicije

Juče je predsjednik opštine Plužine Mijuško Bajagić, javno priznao da otvaranju hotela “Piva” nije išla na ruku prošlogodišnja smjena vlasti, i indirektno optužio aktuelnu Vladu da nije izdala saglasnost za već završeni urbanistički plan, saopšteno je iz Opštinskog odbora DPS Plužine.

“Ovo je dokaz da su, kako na državnom nivou, tako i u našem gradu, gotovo stopirane investicije od vitalnog značaja i onemogućeno otvaranje prijeko potrebnih novih radnih mjesta, a uzrok je nesposobnost i neefikasnost aktuelne Vlade”, rekli su oni.

Prema njihovim riječima, u Plužinama jako teška situacija traje već decenijama unazad, i nanešena je ogroma šteta nevalorizovanjem postojećih prirodnih ljepota i turističkog potencijala.

“Brojne generacije koje su prinuđene da napuste rodnu grudu u potrazi za poslom i boljim uslovima života, platiće cijenu pogrešnog pristupa vođenju grada. Nadamo se da će se u što skorijem vremenu prevazići problemi na relaciji Vlada – Opština, kako bi se stekli uslovi za otvaranje hotela, što je preduslov za razvoj turizma i otvaranje novih radnih mjesta”, zaključili su u saopštenju OO DPS Plužine.

Send this to a friend