Politika

DPS: Politički favoriti Amfilohija Crnu Goru vide kao provinciju Srbije

Svojim najnovijim “proglasom” (namijenjenom istoriji, jer mu u Beogradu svejedno ništa ne vjeruju) mitropolit Amfilohije je, tvrdnjom da se ne miješa, otvoreno, ciljno potvrdio da njegovo višegodišnje miješanje u politiku, pred predstojeće izbore doživljava svoju kulminaciju, i da on lično i njegovi najbliži saradnici uvlače SPC u partijsku izbornu kampanju, saopštili su danas iz Demokratske partije socijalista (DPS).

<<<Amfilohije jedno tvrdi drugo radi: Građani da glasaju za prosrpsku opoziciju<<<

Da li kao nečiji izvršioci, ili je njihova autentična želja da prinesu Crnu Goru kao žrtvu na oltar srpstva, ili i jedno i drugo, kako su rekli iz DPS-a, svejedno je.

“Naredbom “vjernom narodu“ da izađu na izbore i instrukcijama za koga da ne glasaju, jasno je da Amfilohije šalje direktivu za koga da glasaju. Svako razumije da su politički favoriti Amfilohija oni koji Crnu Goru vide kao provinciju Srbije, razdržavljenu teritorijalnu oblast koja bi se u pogodnom trenutku, nacionalno prekomponovana i očišćena od Crnogoraca priključila “srpskim zemljama”.

To je san i Amfilohija, i njegovog političkog nalogodavca u Crnoj Gori Andrije Mandića ali i raznih falsifikatora istorije, koji su taj svoj “manifest” nedavno prezentirali u beogradskoj vladinoj “Politici”. Zato je svima jasno, da litije nisu nikad ni bile mirni protest protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti. One su od samog početka pokušaj mobilizacije naroda da na predstojećim izborima glasaju za one koji im nude “srpsku Podgoricu”, o kojoj u sevdahu javno peva i patrijarh srpski Irinej”, kazali su iz DPS-a.

Oni su istakli da je upravo Amfilohije, svojim višegodišnjim činjenjem, političkim govorima u formi crkvenih besjeda, favorizovanjem opozicije, okupljanjem opozicionih lidera, forsiranjem zlokobne priče o nekakvom “ bratoubilaštvu”, uključivanjem sveštenstva u pobune protiv legitimne vlasti, kao nedavno u Budvi, i mnogim drugim postupcima, SPC u Crnoj Gori pozicionirao kao parapolitičku organizaciju.

Kako kažu, Demokratska partija socijalista i njen predsjednik, su samo stvari nazvali pravim imenom i to će i ubuduće raditi, bez obzira koliko je neprijatna činjenica da jedna vjerska organizacija sebe kompromituje svojim neskrivenim političkim ambicijama.

“Kao što ćemo isto tako, svaki put isticati, da znamo da DPS i njen predsjednik Milo Đukanović nisu trn u oku Amfilohijevoj crkvi zbog nekog zakona, makar se on bavio i vjerskim zajednicama, već zbog činjenice da smo na braniku koncepta Crne Gore, kao stabilne i sigurne države svih njenih građana u kojoj se pripadnici svih nacija i vjera osjećaju slobodno i ravnopravno. U takvoj Crnoj Gori nema mjesta nacionalnim prebrojavanjima i raznim nacionalističkim eksperimentima. Tu predstavu u našoj Crnoj Gori nećete gledati, bez obzira na režiju i scenografiju koju ste planirali”, zaklkučuju iz DPS-a.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
VukMandusic
Gost
VukMandusic

Ako bi gubitkom vlasti dps nestalo i crne gore onda je bolje da se to sto prije desi, jer opstanak drzave ne moze da zavisi od toga koja je partija na vlasti ! Ako je poslije trideset godina na vlasti dps-a opstak drzave jos u pitanju onda je dps najgore nesto sto se moglo dogoditi crnogorskom narodu !

Pastir & stado
Gost
Pastir & stado

Risto, ne boj se, dok je ovaca bice i vune!

idi begaj
Gost
idi begaj

Ne daj se amfiiii… matori liscu.

Jadovan Jatko
Gost
Jadovan Jatko

Ajde da smo dio neke sile, pa da covek kaze, sta ces… Cus srbije i sumske… u drustvu te seljane? Nije ni smijesno.

Risto Juda
Gost
Risto Juda

Rile, dje ces poslije izbora? Pobjeci ces u Sumsku?

Mladen
Gost
Mladen

KRAJ dps-a

Velimir
Gost
Velimir

Nikad vise 1918. godina!
Zadnji cetnickofasisticki izdisaji idu preko SPC a!
Izdrzi Crna Goro!

Realan
Gost
Realan

Pravite takvav ambijent , da mene kao crnogorca, i ako ne vjerujem u vasu pricu plasi sta ce se desavati kad vi odete, a to se kad tad mora desiti.

robert
Gost
robert

Imate li neki predlog za povećanje životnog standarda stanovništva, za kredite gradjana i preduzeca i ostalih olakšica. Kako pomoći narodu sjevera koji je ostao bez posla, a svaki dan se kažnjava, kako platiti, odakle. Pokažite se malo pred izbore puno pričate i skrećete pažnju sa glavnih problema.

Prosto kopasulj
Gost
Prosto kopasulj

Glasajući za bilo koga, osim dokazanih crnogorskih stranaka, DPS, SD I SDP, glasate za proširenu Srbiju. Ne bi nam dozvolili ni ime Crna Gora, nego, kao između 2 svjetska rata, bili bismo dio neke, tada banovine, danas okruga. Prvo idu dvojna državljanstva po principu reciprociteta, pa kad ih se skupi oko 20.000 ide se na novi referendum. I time je… Više »

Radovan
Gost
Radovan

URA I SDP su u Budvi bili sa DFom u koaliciji, a Dritan kod Rila bio na konsultacoje, te ne racunam u Crnogorski blok…

Bernini
Gost
Bernini

Ako se oni budu pitali,grđe ćemo proći n’o 1918. A alternativa…..

Piroska
Gost
Piroska

1990-te i 1991.god. na politickoj sceni su “harali” Milosevic, Amfilohije,Arkan,Karadzic, Seselj, Atanasije,Mladic,Bulatovic, …….i mi , Crnogorci, smo slijepo slijedili njihovu velikosrpsku politiku. Kao rezultat te politike dosle su “nicim izazvane sankcije”. Da li je iko izracunao koliko je crnogorska ekonomija izgubila pod tim sankcijama. Nasi brodovi su bili zarobljeni, turizam je izgubio milijarde dolara, uvoza repromaterijala nije bilo ,tako da… Više »

Radosav
Gost
Radosav

Muka je na vas…
Ljulja se barka…

Oglas
Gost
Oglas

Drzim casove mrznje u svim pravcima od politicara do popova
😀…Povoljno

Ljubomir
Gost
Ljubomir

DPS je najveće zlo za građane Crne Gore.Stalno nameće tenzije i svađu.Dokle više.Ima li normalnog čeljadeta u vašim redovima.Oćemo da živimo ,puštite podjele.Nek se moli i klanja đe ko oće samo da živimo bez tenzija i normalno.Narod ne traži mnogo vi političari str stvarno čudovišta.

Max
Gost
Max

D P S na naslovnici! Promocija je pocela

Piroska
Gost
Piroska

1990-te i 1991.god. na politickoj sceni su “harali” Milosevic, Karadzic, Seselj, Bulatovic, …….i mi , Crnogorci, smo slijepo slijedili njihovu velikosrpsku politiku. Kao rezultat te politike dosle su “nicim izazvane sankcije”. Da li je iko izracunao koliko je crnogorska ekonomija izgubila pod tim sankcijama. Nasi brodovi su bili zarobljeni, turizam je izgubio milijarde dolara, uvoza repromaterijala nije bilo ,tako da… Više »

Окле
Gost
Окле

Нема више никаквог политичког програма, остала им је само србофобија 😂😂😂

Jeste...farbamo
Gost
Jeste...farbamo

P.s.
Zaboravih reći….problem sa crkvom može gospodar za 15minuta da riješi ako mu dodje volja.

Jeste...farbamo
Gost
Jeste...farbamo

Opet vam je bačio kosku pred izbore,crkva ampfilohije,srpstvo…evo samo što nisu napali malu crnu goru.Niko ne pita što je splatama,penzijama,zašto cijene hrane skaču,što nam je zdravstvo puklo,šta nam je sa privredom-pardon,mi je ni nemamo.Što plaćam vodu 2.20eura za kubik,smeće 20eura ka da proizvodim,što mi je imovinski porez 500e godišnje, kako to da izmirim sa umanjenom platom koja je bila 300… Više »

delboj
Gost
delboj

Je li? A ko tacno ucestvuje u tom bacanju koske… Je li SPC u tome ili nije? Jesu li njihove akcije u sklopu toga i zajedno djeluju? Jer ako zajedno ne djeluju Amfilohije i Milo, onda sasvim sigurno prijeti opasnost od napada na drzavnost, sto je sasvim sigurno najbitnija stvar… Namjere SPC su vise nego vidljive, lagano dugorocno djelovanje i… Više »

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Bogami, osjeća vam se strah u “glasu”🤔
Kakvi će te vi vjernici biti u septembru, zaboraviće se sveštenici😂

Nikoleta
Gost
Nikoleta

Dobro je pa imamo rukovodstvo kakvo imamo, p im se zelje ne mogu ispuniti… Sve sam ubjedjenija da sam na pravu stranu.

ICXC-NIKA
Gost
ICXC-NIKA

Ova druga strana apsolutno i uopšte nije crkva. Pravoslavlje su izvrgnuli ruglu, više liči na sektu i jeres–Svetosavlje. Mit o Kosovu je ekvivalent mita o obećanoj zemlji, Hrist ima svog ekvivalenta u Milošu Obiliću (koji nije ni postojao), a Judina izdaja u Vuku Brankoviću (koji nije izdao). Na temelju pravoslavlja ova je “crkva” napravila sektu u koju hoće priključiti Crnogorce.… Više »

pidžama party
Gost
pidžama party

kako se olako crkvenjaci odrekose svojih prijatelja sa heklerima iz 90tih

Užas
Gost
Užas

Pošto imamo samo 650.000 stanovnika, bili bismo dodati užičkom okrugu. To nam spremaju demonkarte i DF. I ko nije mislio izlaziti na izbore, i ko do sada nije izlazio, ovoga puta će morati, kad vidimo kakvo čudovište imamo protiv sebe.

Lida
Gost
Lida

Nikad vise na litije necu ici,vidim ja da su ovi popovi najobicniji prevaranti.

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Reče bot, i pojede sendvič!

Чикаго
Gost
Чикаго

Овдје у Чикаго смо чули да има један политичар на Балкану који је рекао да хоће да прави своју Цркву ?
Већина се смије и спрда кад то чује а они који слабије познају географију мисле да је то у реду пошто се ради о Африци .

Piroska
Gost
Piroska

1920-te kralj Aco je formirao srpsku crkvu.Sada, poslije 100 godina, ce neki novi “kralj” da ponisti odluke Acikove. Tako da ce nestati srpska crkva u Crnoj Gori. Registrovace se samo Mitropolija crnogorsko-primorska sa sjedistem na Cetinju. A onda, veoma brzo, bice priznata autokefalna crnogorska crkva.

Radosav72
Gost
Radosav72

Ne da je vide nego sve rade da naprave od nas rusko- srpsku provinciju. A i sam ” gospodin” amfilohije je sve svoje resurse podredio istom cilju. PS: Kako se zovu ljudi koji hoce svoju drzavu da podrede nekome drugo?

Цуца
Gost
Цуца

Вјечна провинција .
Прође им цијели живот у доказивању да нису Срби .
У измишљању слова , прекрајању историје , илизивању агресорима и продаји образа .
Али 2020та нам је показала да нису сви Црногорци такви .
Већина су они прави који знају ко су и што су !

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Tako je, dobri moj Cuca!

Jugo
Gost
Jugo

On je sve,samo nije pop.

Nikšićanin
Gost
Nikšićanin

Jedan fašistički dnevni list, danas o ovome ni slova. Ali mali funkcionerčići Demokrata, DF imaju sav medijski prostor. Ali nije čudo oni su protočni bojler:SPC, DEMOKRATA, DF I nebitnih političara i nebitnih partija.

Праведник
Gost
Праведник

А која ово људина састави у име ДрПС а? Ниђе нико потписан од толико људова у тој организацији за премјештање државних ресурса у приватне џепове? А како јадни имате образа да пишете овакве саставе и у чије име то радите? Клањате ли се сваки дан или само петком? А шта мислите шта ће историја о вама испричати?

Marica
Gost
Marica

E nece vala kako je naumio Amfilohije, to sto je od crkve napravio politicko obdaniste za ove puste opozicionare to od Podgorice ne moze a i bice mu sve jasno 30. avgusta!

MNE_Milos
Gost
MNE_Milos

Ni jedan Podgorican nece dozovoliti da nam neko od naseg grada pravi srpsku provinciju! To Amfilohije moze tamo po Srbiji, naravno ako smije da se pojavi pred Irineja, jer se zna da se njih dvoje vidjeti na oci ne mogu i da je raskol u SPC.

Bogdan
Gost
Bogdan

Ne bi me cudilo da sad SPC raspise oglas da na bogosloviji moze politicki fakultet da se upise, jer kako barataju sa politikom ne bi me cudilo.

Crnogorac1
Gost
Crnogorac1

Vise se Risto ne libi da sakrije svoje politicke zelje! Sad bez problema preko internet litija i dje god da stigne javno o tome prica, cak je i sve svestenike podredio da se iskljucio politikom bave.

Milovan
Gost
Milovan

Na ovim izborima ostat ce zapamceno to da je vjerska organizacija SPC imala jace politicke ambicije od samo opozicije u Crnoj Gori.

MatijaCG
Gost
MatijaCG

Opozicija i Amfilohije su sad na istom i gledaju kako da i jedni i drugi svoje interese zadovolje, jer i posle 30. avgusta Amfilohije zeli da se vozi u blind automobilu od 100 hiljada eura.

Stefan2
Gost
Stefan2

Od Amfilohija covjeka koji kune Crnogorce na sva zvona nijesmo ni ocekivali nista drugo. Sad mu je konacno spala maska i otvoreno se zalaze za politiku i opozicionu struju u Crnoj Gori.

danijel
Gost
danijel

E ako cu vise krociti na litije posle ovih manipulacija i iskoriscavanjem nas vjernika u njihove politicke svrhe

STARA HERCEGOVI
Gost
STARA HERCEGOVI

BOT-Sendvicar!!!!!!!

Luka
Gost
Luka

Ovo samo moze u SPC da su politicki govori a tobos su vjerska organizacija..dokaz da se nikad nije radilo samo o crkvenim pitanjima nego su u pitanju goli interesi SPC politicki obojani.

mana
Gost
mana

Jos samo nam svestenici fale da se umijesaju u politiku. I posle da ja vjerujem da oni sluze vjeri

Marko76
Gost
Marko76

Ne mogu da vjerujem da se danas kao nikad do sad crkva mijesa u izbore i ukljucuje u predizbornu kampanju

Anita
Gost
Anita

SCP radi po direktivi srpskih nacionalistickih krugova i sve rade po njihovom nalogu

Goran
Gost
Goran

Docekasmo i ovo da nam svestenici izlaze na izbore! Ee daleko bilo!

Slobo
Gost
Slobo

Nevjerovatno da mitropolit javno poziva za koga da se glasa na izbore i daje podrske biko kome

Sejo
Gost
Sejo

Mandic je uvijek pricao neistine.

Ognjen
Gost
Ognjen

Ovo se zove klasican bezobrazluk od strane Amfilohija i nista drugo! A sta smo drugo i ocekivali od njega koji ima slike sa kalasnjikovim i Arkanom 90-ih godina!

Detlic
Gost
Detlic

A Mandic neka se pokrije usima pametnije bi mu bilo.

miki
Gost
miki

Mandica zajedno sa Amfilohijem pokupiti pa neka idu za Srbiju i druze se sa Vucicem, tamo ima mjesta njihovim velikosrpskim idejama

Crnojevic
Gost
Crnojevic

Opet se mijesa u politiku onamo dje mu nije mjesto

Kosta
Gost
Kosta

Dokle vise ovo?? Ovo vise smisla nema?? Ko je on da nama prica sta cemo mi i koga da glasamo??? Bolje mu je da gleda crkvu i pricesti se malo i on pa ce biti pametniji.

Nikolas
Gost
Nikolas

Bas su vam se litije pokazale kao dobre, vidim rezultate, sve vise se pandemija rasirila.

Anita
Gost
Anita

Ako ce da ucestvuju na izborima neka predaju izborni listu ali i skinu mantiju prije toga

Milivoje
Gost
Milivoje

E na sta je spao Amfilohije da sad javno podrzava opoziciju kako bi za sebe korist ostavario.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

E ne moze nama biti Podgorica srpska provincija nikako jer odje ima naroda koji Crnu Goru nece dati kao sto bi je dali ovi iz SPC.

jovana
Gost
jovana

Nije im dosta sto pune dzepove od vjerskih objekata sad oce i politikom da se bave,e ko su nama svestenici

Uros
Gost
Uros

Politickim govorima u formi crkvenih besjeda, favorizuje opoziciju i je li to posao svestenog lica??? Ovo sto SCP radi je prevazislo svaku mogucu mjeru.

Zastava
Gost
Zastava

Samo Amfilohije od crkve pravi politicki izborni stab, jer u poslednje vrijeme kad god sam cuo njegove izjava bile su politicke nidje vjerske.

Misko
Gost
Misko

Samim pozivanjem na litije on se mijesa u politiku i navodi narod na to da izlaskom smijeni vlast kako bi on sa njegovim poltroncicima vladao ….

ITANA
Gost
ITANA

Mozemo slobodno ocekivati da risto bude na celu Df, s obzirom koliko saradjuje sa njima nista nas ne moze zacuditi

Žikica
Gost
Žikica

Lepo. A gde su ovepatrijote koje pale svetsku kulturnu bastinu. Gde su patrijote koje prebijaju dete ispred Delte. Zasto se kriju. Nije valjda da su crnogorske patrijote obicni strasljivci.
Sistem pronadje u vrh Kuckih Korita osobe koje krse mere NKT, a ne moze ove ispred Delte.

El Grande
Gost
El Grande

Prolazili im iđe više ova glupa priča ?

Ilija
Gost
Ilija

E vama nece mi Amfiohije od Podgorice praviti srpski organak zaista, i nadam se da narod vidi neke stvari i da nece nasjesti na ove propagande i manipulacije koje dolaze od strane SPC.

Svestenik
Gost
Svestenik

Opste je rasulo u SPC i to je javna tajna, Amfihije je mislio da moze kao prije da povuce narodnu masu ali vidi da vise nema uticaja kao prije i sad se ukljucio u izbore direktno pozivajuci narod opoziciju da glasa!

Boka Kotorska
Gost
Boka Kotorska

To je i cilj Amfilohija i opozicije da postanemo Srbijanska provincija bez kulture, istorije, tradicije. Nece moci !

Mara
Gost
Mara

Ovo je jedinstveni primjer u svijetu da crkveno lice ide u politiku i da prica narodu za koga da glasa!

Ada
Gost
Ada

Što bi pusti da Crnu Goru zamijene sa Kosovom.
Da je vječna.

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

Kakve veze ima Amfilohije i crkva sa endemskom korupcijom i nedemokratskom državom crnom gorom a kako su nas kvalifikovali naši nato i eu saveznici i priznate međunarodne organizacije.

Damir
Gost
Damir

Nek je vjecna Crna Gora na celu sa predsjednikom Djukanovicem u evropskoj uniji koji je nas krajnji cilj gdje cemo zivjeti mirno sa svim razvijenim evropskim narodima gdje Amfilohije nece moci da nas prebrojava jer tamo tek ima razlicitosti po svim mogucim osnovama a on sa svojim mizernim ciljevima bice marginizovan i nace se na djubristu istorije gdje pripada on… Više »

uskok
Gost
uskok

Neka se drzi svoje profesije ako se tako moze nazvati i neka se ne mijesa dje mu nije mjesto osim ako treba da glasamo njega, kao sto necemo. nisam znala da je politicar mislila sam da se bavi crkvenim pitanjima.

Omegle
Gost
Omegle

Ono je sramno, on koji je mitropolit da se mijesa u politicke stvari i da on nekoga poziva da glasa ovu ili onu opciju.

Vuk
Gost
Vuk

Zato je najbitnije da se vise ne sjedi skrstenih ruku i cuti…jer Crnogorci cute i misle da ce sve samo od sebe da se rijesi…e nista se nece samo od sebe rijesiti…velikosrpski koncept postoji dvjesta godina i predano se radi na svakom koraku na asimilaciji Crnogoraca…sport..kultura…istorija..ekonomija….dakle dva najbitnija dogadjaja su izbori i popis….sve snage koje jacaju drzavu CG ,gradjansku i… Više »

imela
Gost
imela

Koji je broj amfilohije poznat kao Risto na izbornoj listi?

Roki
Gost
Roki

Uz ovakvu harangu tobožsrba, DPS-u ne treba nikakva predizborna kampanja.

Lida
Gost
Lida

Risto ce posle tridesetog avgusta biti najveci gubitnik,svima se smucio sa litujama i njegovom pricom.

Send this to a friend