Politika

DPS: Političko podešavanje tužilaštva i osveta DF zbog optužnice za pokušaj terorizma, ugrožavaju evropski put države

Nakon jučerašnjeg Abazovićevog pravdanja Demokratskom frontu, još je jasnije da ga Mandićeva politika „štapa i šargarepe“, gdje je „štap“ rušenje Vlade i gubitak pozicije potpredsjednika zaduženog za bezbjednost, a „šargarepa“, ostanak Abazovića na toj funkciji vode u nasilnu promjenu tužilačkih zakona i gaženje evropskih standarda, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista.

Prema njihovim riječima, svima je očigledno da je namjera Demokratskog fronta i njegovih mentora da se osveti SDT zbog optužnice za pokušaj terorizma koja je razotkrila mrežu povezanih unutrašnjih i spoljnih faktora, čiji je cilj bio promjena političkog kursa Crne Gore i onemogućavanje njenog ulaska u NATO.

“Jasno je bilo od početka, da ni Demokratski front a ni oni koji su iza njih stajali, nijesu tako kratkog pamćenja. U osvetnički plan Demokratskog fronta, idealno se uklopila neviđena nesposobnost Vlade da isporuči rezultate po bilo kom pitanju”, navode iz DPS-a.

Kako dodaju, svakodnevni skandali, zdravstvena katastrofa, dnevna demonstracija neznavenosti i amaterizma Krivokapićevih ministara, pokušava se amortizovati političkim podešavanjem tužilaštva, kako bi se neustavnom promjenom strukture ove nezavisne grane vlasti, nesposobnost Vlade zasijenila mega aferama i pokušajem lansiranja revanšističkih sudskih procesa.

“Ovaj krizni PR, amaterski zamišljen i trapavo realizovan, nanijeće najveću štetu Crnoj Gori i njenim građanima. Ne samo što se nenadoknadivo gubi vrijeme i društvo zamajava jeftinim spinovima, ne samo što se urušavaju institucije već se ovakvo pravno divljaštvo, bez poštovanja propisanih nacionalnih procedura, bez mišljenja relevantnih međunarodnih faktora na čelu sa Venecijanskom komisijom, ispostavlja kao najveća potencijalna prijetnja daljem procesu pridruživanja Evropskoj uniji – kao ključnom spoljnopolitičkom cilju, koji, prema relevantnim istraživanjima, podržava 80 odsto građana”, zaključuju iz DPS-a.

Send this to a friend