Politika

DPS: Potreban ozbiljan rad na izbornim uslovima a ne promo šarlatanstvo

Svakodnevni promo tekstovi Demokrata, među kojima je i onaj kojim su pokušali da stvore lažnu senzaciju o elektronskoj identifikaciji birača u izbornom procesu, samo su još jedan u nizu dokaza o nedostatku znanja i šarlatanstvu ove političke grupe, kazali su u Demokratskoj partiji socijalista.

“S obzirom na činjenicu da su loši hroničari i prilično nevješti manipulatori, mi ćemo ih podsjetiti na bitne segmente iz ranijih izbornih ciklusa. Dakle, elektronska identifikacija birača je dio prijedloga opozicije koja je učestvovala u postupku izmjene izbornog zakonodavstva u prethodnim ciklusima i od koje Demokrate prepisuju prijedloge i pakuju ih u promo sadržaj uz podršku medijskih mentora, koji će ih napustiti nakon što još jednom izgube izbore, kao što su pustili niz vodu, sve one prethodne političke ljubimce, nakon što su ti isti ušli u zonu nepopravljivih gubitnika”, navode u DPS-u.

Kako su istakli, elektronska identifikacija, kao prijedlog tada je usvojena većinom glasova predstavnika vlasti i opozicije, kako bi se do kraja otklonile sumnje u tok glasanja na biračkom mjestu.

“Nadamo se da nije potrebno podsjećanje, da je i te izbore nakon Vlade izbornog povjerenja opozicija izgubila. Čak i po uslovima koje je opozicija predložila, poraz nije izostao”, kazali su u DPS-u.

Takođe, podsjećaju Demokrate da je AFIS sistem uveden kao rješenje koje ima za cilj da otkrije duple otiske prstiju.

“O tome koliko je efikasan mogu da upitaju svoje kolege iz opozicije koje su vršile monitoring nad primjenom ovog rješenja u praksi, ako nama već ne vjeruju”, saopšteno je iz DPS-a.

Podsjećaju da su opozicione koalicije, čiji su dio i Demokrate, upravo pod ovim istim izbornim uslovima, koje sad osporavaju, osvojili vlast u pojedinim opštinama i uredno potpisale sve zapisnike sa izbornih mjesta.

“Ne bi nas začudilo, da sad, kada im se te koalicije rasturaju po svim osnovama, a oni ostaju bez vlasti, utvrde kako, zapravo ta vlast nije ni bila legitimna. Ništa nas od Demokrata ne bi čudilo?!  Na svašta smo navikli. Imajući u vidu kontinuitet besmislenih prijedloga koji nam se preko plaćenih tekstova saopštavaju, ne bismo bili iznenađeni, da se u svrhu novog promo eksluziviteta, pojavi i prijedlog  ispitivanje krvne grupe birača na biračkom mjestu ili recimo, uvođenje kvalitetnog skenera kroz koji će birači prolaziti kako bi dokazali sopstveni identitet?!”, ističu u DPS-u.

Razumiju, kažu, da je ova “promo politika”, samo jedan u nizu pokušaja da se opravdaju pred svojim biračima za sve izborne poraze.

“Ipak povjerenje građana se ne stiče kroz demagogiju i manipulativne promo tekstove, već kvalitetan program i dobra kadrovska rješenja. Ipak ostajemo otvoreni za sve inicijative koje vode ka unaprijeđenju izbornog procesa uz pažljivu analizu njihove praktične primjene”, navodi se u saopštenju.

DPS je, poručuju, kontinuirano radila na unaprjeđenju izbornog zakonodavstva, jer je to potreba svakog demokratskog društva.

“Zbog toga strogo vodimo računa o održivosti rješenja koja se predlažu u praksi kako bismo kreirali ambijent u kojem će opozicija napokon priznati rezultate fer i demokratskih izbora, verifikovanih  od strane kredibilnih međunarodnih institucija”, zaključuju u DPS-u.

21

avatar
1000
21
0
0
 
21
atleticarKotorankAPolitikologcistacicaMaida
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
atleticar
Gost
atleticar

Potrebni su konkretni rezultati koji se postizu velike investicije poput Porto Montenegra, auto puta, Lustice, skijališta, fabrika rada….. Nijsu ovom narodu potrebni oni koje ne odlaze na posao, a primaju platu za isti.

KotorankA
Gost
KotorankA

Place Tresnjica za tobom Becicu, mani se politike i Dps-a

Politikolog
Gost
Politikolog

Dok je ovakve opozicije Dps ce jos 30 godina biti na vlast

cistacica
Gost
cistacica

Vidjeli smo sposobnost i strucnost Demokrata u Kotoru. Ova partija mora jos mnogo da radi na svom usavrsavanju, ako misli da se odrzi na politickoj sceni.

Maida
Gost
Maida

Ja jos nijesam vidjela da su se Demokrate obratile javnosti da podijele sa nama neki njihov napredak, rad ili dostignuce. Dosta nam je da citamo o tome kako vrijedjate Dps, potrudite se malo i radite u interesu gradjana i ove drzave.

RatoMir
Gost
RatoMir

E zamislite kako bi nam ovi strucnjaci iz Drmokrata drzavu vodili, kad su svaku opstinu do sad unazadili. Nema srece od plagijatora, koji pricaju o pravilima i zakonima.

pub111
Gost
pub111

Sto se tice ozbiljnosti, opozicija jedino moze ozbiljno da vrijedja, nista drugo

Marocco
Gost
Marocco

Vrati li Becic onih pokradenih 100 hiljada SNP-u?!

Petra
Gost
Petra

To sto Demokrate pricaju je cisti izgovor i trazenje alibija za poraz koji im slijedi na predstojecim izborima.

Gordan
Gost
Gordan

A kako od partije na cijem je celu plagistar ista moze biti da valja?!

StevanPG
Gost
StevanPG

Samo cekam jedan dan naslov “doslo je do fizickog obracuna izmedju Krapovica i Becica oko prevlasti u partiji”!

DonjiKokoti
Gost
DonjiKokoti

Osim mlacenja prazne slame ja ne znam ni zasta drugo da su Demokrate ista uradile!

Cipsy
Gost
Cipsy

Koja je kvota na to da Demokrate nece docekati parlamentarne izbore kao partija, nego ce se razbiti na djelove?

Koviljka tomic
Gost
Koviljka tomic

A ko vise se razuma Demokratama, to su preveze jedne pogledajte sta im se po Bd desava, propadaju u sve 16.

Zigman
Gost
Zigman

DPS jedini istinski zeli da doprinese poboljsanju izbornog zakonodavstva

Send this to a friend