Politika

DPS: Poziv za u NATO još jedna velika pobjeda Crne Gore

U DPS-u ističu da je današnja pozitivna odluka ministara vanjskih poslova država članica NATO saveza istorijski korak u jačanju temelja crnogorske državnosti i svojevrsno  priznanje čitavom društvu za napredak koji je učinjen od 21. maja 2006.  

“I u ovom, kao i u svim ostalim najvažnijim procesima za Crnu Goru, DPS je odgovorno i profesionalno dala maksimalan doprinos, ispunjavajući time svoj najvažniji programski zadatak, u interesu svih građana Crne Gore”, stoji u saopštenju DPS-a.

U najjačoj partiji ocjenjuju da je nakon poziva Crnoj Gori da se ravnopravno pridruži najrazvijenijim zemljama svijeta u NATO savezu, pred nama novi ciklus u koji ulazimo sa jasnom sviješću da proces reformi nije završen, već da se mora nastaviti i nakon što Crna Gora postane punopravna članica Alijanse. 

“Poziv i snažna podrška naših međunarodnih partnera treba da nam budu podstrek da još predanije radimo na daljoj demokratizaciji države i društva”, poručuju u DPS-u.

DPS smatra da je dobijanje pozivnice za članstvo u NATO još jedna velika istorijska pobjeda čitavog crnogorskog društva, bez obzira na različite stavove o ovom integracionom procesu. 

Crna Gora je, kako tvrde u DPS-u, pokazala puni demokratski kapacitet i sposobnost da se nosi sa najvažnijim državnim pitanjima, vodi civilizovan i argumentovan dijalog i da u demokratskoj atmosferi donosi odluke koje su od suštinske važnosti za budućnost države i novih generacija.

“Crna Gora je danas sebi i svojim građanima obezbijedila sigurnu budućnost, bezbjednost i razvoj, te trajno partnerstvo sa najrazvijenijim državama svijeta. Zbog toga je obaveza svih nas da sa novim elanom i odgovorno dovršimo proces integracije u NATO i nastavimo da stalno dostižemo više standarde u svim oblastima života, na prvom mjestu zbog dobrobiti crnogorskih građana i države Crne Gore”, zaključili su u DPS-u. 

Send this to a friend