Politika

DPS: Premijer propovijeda, dok se njegovi službenici pijani bahate po Crnoj Gori

DPS

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić danas je rekao sve o doživljaju jednakosti i ravnopravnosti građana, kada je poručio da epidemiološke mjere ne važe kada su u pitanju sveštenici i vjernici samo jedne religijske zajednice u Crnoj Gori, niti će oni snositi bilo kakvu odgovornost za slike koje smo gledali proteklog vikenda, saopšteno je danas iz DPS-a.

<<<Krivokapić: Ako mislite da će ova Vlada hapsiti sveštenike – mislim da ste pogriješili, ne postoji samo zemaljski svijet>>>

“Zabrinjavajuće je to što su – dok premijer jasno potvrđuje kako privilegovani postoje – ugostitelji i hotelijeri ovih dana suočeni sa drakonskim kaznama, zbog znatno manjih prekršaja. Obeshrabruje i nejednakost vjernika – jer u Crnoj Gori niti žive samo vjernici koji pripadaju Srpskoj pravoslavnoj crkvi, niti samo pravoslavni vjernici. I zato, pitamo se kako se danas osjećaju, recimo, velikodostojnici Islamske zajednice, koji od prvog dana pandemije nastoje da svojim primjerom ukažu na važnost poštovanja mjera”, ističu u DPS-u.

Zato je još apsurdnije, dodaju, da premijer jedne osione i bahate Vlade izigrava svetca i sa samo njemu dostižnih visina predstavnicima medija besjedi o zemaljskom i onozemaljskom životu.

“Jasno je i da premijer intimno vjeruje kako on, zapravo, nije rukovodilac izvršne vlasti, već nekakav sveštenik, misionar ili propovjednik i u toj funkciji tumači crkvene knjige i uživljava se u ulogu velikomučenika”, pojašnjavaju u DPS-u.

I to bi čak bilo u redu, navode, jer bi to ostao samo Krivokapićev problem, da nije u pitanju neko ko predvodi Vladu sekularne, multikonfesionalne i građanske države.

“Zaista je patetična ta uloga u koju se Krivokapić uživio, dok se u isto vrijeme njegovi funkcioneri pijani bahate po crnogorskim putevima, ili dok njegovi eksperti maltretiraju novinare huliganskim metodama. Ako će po bilo čemu biti zapamćena ova vlada, to će biti sirova bahatost koja je u rekordnom roku izašla na svjetlost dana”, zaključuju u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Draskovic
Gost
Draskovic

Ko da smo neka tamo Bocvana ili Gvineja.

drzavnik
Gost
drzavnik

ah vi nevinasca

Dula
Gost
Dula

Bas je sveti premijer. 🤣

Posmatrač
Gost
Posmatrač

Zar vi imate obraza da pominjete bahaćenje?

Marija
Gost
Marija

Ta njihova bahatost stvarno iritira, posebno zato sto se prave skromnima.

drzavnik
Gost
drzavnik

videli smo vase evo 30 g.nece vise

Send this to a friend