Politika

DPS Prijestonice: Krivokapiću, Cetinje je vazda bilo časno uporište Crne Gore

Zdravko Krivokapić

Osokoljen policijskom pratnjom i darovitošću da pomjera planine, prvi hirotonisani premijer Zdravko Krivokapić, kao da je previdio đe je i kod koga, juče došao, saopšteno je iz odbora DPS Prijestonice.

“Malo mu bi što, povodom dolaska, svog i 12 mu ‘nedodirljivih’ apostola, ‘ukrasi’ ogradama Cetinje, već ‘protažirajući’ zajedništvo, Krivokapić, onako zanesen, Cetinjane podijeli na časne i nečasne! Na poruku okupljenih građana: ‘Nećeš kao što si mislio, jer ovo je Cetinje Zdravko, Krivokapić je odgovorio ‘časni Cetinjani su ostali kući!'”, ističu oni.

Prema njihovim riječima upućenim Krivokapiću, navode da politička kultura i državnička odgovornost, podrazumijevala bi i poštovanje i dostojan odnos prema Cetinju i Cetinjanima, ma đe da se nalazili, a ne da ih ispod svakog nivoa, prebrojavate i dijelite.

“Građani Cetinja, predsjedniče Vlade, istinski su baštinici i čuvari istorijskog, kulturnog i nacionalnog bića države Crne Gore. Zato, nazivajući nečasnim Cetinjane, koji su došli da sa razlogom, izraze protest, Vi najviše govorite o sebi.Svojim djelovanjem za kratko vrijeme, dobro ste se potrudili da naružite pojam i veličinu časti. Šta reći za premijera, koji na istom tom Cetinju prizna da se on pitao, Crne Gore ne bi ni bilo!”, rekli su iz DPS-a.

Poručuju, svak je rođen da po jednom umre čast i bruka žive dovijeka, veli Njegoš, g. Krivokapiću!

“A, Cetinjani vam poručuju: Ne dijelite nas, Zdravko, to vam neće proći! Cetinje i Cetinjani nijesu bili i neće nikada biti Vaše političko uporište, ma koliko se jeftinim populizmom trudili da dijelite etičke tirade o časnim i nečasnim. Cetinje je vazda bilo časno uporište Crne Gore”, zaključuju u saopštenju.

Send this to a friend