Politika

DPS: Smjena Vladimira Jokića jedina ispravna odluka za Kotor

Luka Kotor, foto: BokaNews

Vladimir Jokić nije više predsjednik Opštine Kotor i time smo donijeli jedinu moguću ispravnu odluku za grad Kotor, saopštavaju iz lokalnog DPS-a.

<<<Smijenjen Vladimir Jokić>>>

Kako navode, Demokratska partija socijalista Kotor glasanjem za smjenu dosadašnjeg predsjednika Opštine potvrdila je svoje političko djelovanje, gdje su od postavljenja Jokića ukazivali na ozbiljna kršenja zakonskih propisa u radu lokalne uprave i njenog na prevaru izabranog predsjednika.

“Vladimir Jokić kandidovao se na izborima sa državljanstvom druge države, mimo zakona. Na funkciju je izabran zaokruženim listićima šarenih boja, nakon mjeseci pregovaranja o sitnim interesima koalicionih partnera. S radnih mjesta iz organa lokalne uprave otpustio je brojne službenike, i suprotno zakonu, zaposlio aktiviste svoje partije i drugih koalicionih partnera koji su mu obezbjeđivali većinu u vlasti, ali ne i njeno funkcionisanje. Brojnim štetnim angažmanima finansijski je oštetio Opštinu Kotor, samostalno donosio odluke van njegove nadležnosti, htio da bude Kotoru i Skupština i Opština, i brojne druge nezakonitosti, pa sve do štetne prodaje službenog automobila, a nakon toga kupovine 11 novih, bez obezbjeđivanja novca za sugrađane u stanju socijalne potrebe, kako je obećao”, navode oni.

DPS napominje kako Jokić gužve u saobraćaju nije riješio, već je postavljanjem jednog semafora protok saobraćaja dodatno zakomplikovao.

“Kitio se Jokić izvršavanjem projekata koje su do faza realizacije dovele prethodna lokalna i državna vlast, i nadao se da će nastaviti da farsično predvodi lokalnu koaliciju, preuzima zasluge svih, i pripisuje ih samo sebi. Dozvolio je da Kotor duže od godinu dana nema razvojne planove, prije svega Strategiju razvoja Opštine i višegodišnji investicioni plan. Vodio je isključivo računa o interesima svoje partije i nadgornjavanju sa koalicionim kolegama, a o Kotoru ponajmanje, ne usvojivši ni Budžet Opštine za tekuću godinu, čime je Kotor doveo do samog kolapsa”, smatraju u lokalnom DPS-u.

Današnja smjena Jokića, navode oni, bila je neophodna za Kotor, da bi grad izašao iz stagnacije u koju je zapao njegovim imenovanjem i rukovođenjem.

“Kotor zaslužuje mnogo bolje upravljanje od Jokićevog koje nije ni za pomen. Nadamo se da Kotor više nikada neće biti u situaciji da na čelo grada dođe upravljački i politički pripravnik, po struci demagog-populista, i da će Kotor konačno dobiti odgovornu upravu nakon godinu i po dana agonije”, zaključuju u DPS-u.

M.D. 

 

 

52

avatar
1000
47
5
0
 
48
IrinaSaškaMačakaDantebog
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Irina
Gost
Irina

Pravi korak

Saška
Gost
Saška

Vrijeme je bilo

Mačaka
Gost
Mačaka

Vrijeme je bilo

Dante
Gost
Dante

Razumno nego sta

Kikiriki
Gost
Kikiriki

Ničija nije do zore gorela! Tako da bi se mogao i Milo smijenit uskoro 😉 a daće Bog!

Crnogorac45
Gost
Crnogorac45

Sdp se budi iz zimskog sna samo kad treba da zabode noz u ledja svom koalicionom partneru, prvo Dps-u posle dvije decenije, a sad i Demokratama.

Rafaello
Gost
Rafaello

Konacno i Ranko da napravi nesto u interesu gradjana. Smjena Jokica je pravo rjesenje za nastalu situaciju.

Iskra95
Gost
Iskra95

Samo se nadam da ce sad na njegovm mjestu doci neko ko ce se istinski boriti za gradjane i opstinu Kotor.

Kinez
Gost
Kinez

Pa posle ovi nesposobnjakovici da dodju na vlast? Ne zasmijavajte me.

Enesa
Gost
Enesa

Opozicija je i opoziciji opozicija. Nema srece od njih.

Svetlana_TV
Gost
Svetlana_TV

On nije ni imao drzavljanstvo nase drzave, tako da nije mogao da razumije potrebe gradjana i nase opstine!

Marelica
Gost
Marelica

On nije opravdao nase ukazano povjerenje, tako da je smjena pravi nacin da se Kotor izbavi iz situacije u kojoj se nasao.

Tommy_h
Gost
Tommy_h

Ovo je klasican primjer nesposobnosti opozicije koja nije u stanju opstinu da vodi, tako da ko zna sto bi bilo tek sa nasom drzavom kada bi oni dosli na vlast.

Igor88
Gost
Igor88

Bitno je da je Jokic sve svoje ljude zaposlio a to sto je grad doveo na rub propasti nikome nista.

InesBD
Gost
InesBD

Jedino sto je on uradio u Kotoru jeste sto je zaposlio pola svoje rodbine!

mali
Gost
mali

Radiš li ti dje ?

Send this to a friend