Politika

DPS: Smjena Vladimira Jokića jedina ispravna odluka za Kotor

Foto: Boka news

Vladimir Jokić nije više predsjednik Opštine Kotor i time smo donijeli jedinu moguću ispravnu odluku za grad Kotor, saopštavaju iz lokalnog DPS-a.

<<<Smijenjen Vladimir Jokić>>>

Kako navode, Demokratska partija socijalista Kotor glasanjem za smjenu dosadašnjeg predsjednika Opštine potvrdila je svoje političko djelovanje, gdje su od postavljenja Jokića ukazivali na ozbiljna kršenja zakonskih propisa u radu lokalne uprave i njenog na prevaru izabranog predsjednika.

“Vladimir Jokić kandidovao se na izborima sa državljanstvom druge države, mimo zakona. Na funkciju je izabran zaokruženim listićima šarenih boja, nakon mjeseci pregovaranja o sitnim interesima koalicionih partnera. S radnih mjesta iz organa lokalne uprave otpustio je brojne službenike, i suprotno zakonu, zaposlio aktiviste svoje partije i drugih koalicionih partnera koji su mu obezbjeđivali većinu u vlasti, ali ne i njeno funkcionisanje. Brojnim štetnim angažmanima finansijski je oštetio Opštinu Kotor, samostalno donosio odluke van njegove nadležnosti, htio da bude Kotoru i Skupština i Opština, i brojne druge nezakonitosti, pa sve do štetne prodaje službenog automobila, a nakon toga kupovine 11 novih, bez obezbjeđivanja novca za sugrađane u stanju socijalne potrebe, kako je obećao”, navode oni.

DPS napominje kako Jokić gužve u saobraćaju nije riješio, već je postavljanjem jednog semafora protok saobraćaja dodatno zakomplikovao.

“Kitio se Jokić izvršavanjem projekata koje su do faza realizacije dovele prethodna lokalna i državna vlast, i nadao se da će nastaviti da farsično predvodi lokalnu koaliciju, preuzima zasluge svih, i pripisuje ih samo sebi. Dozvolio je da Kotor duže od godinu dana nema razvojne planove, prije svega Strategiju razvoja Opštine i višegodišnji investicioni plan. Vodio je isključivo računa o interesima svoje partije i nadgornjavanju sa koalicionim kolegama, a o Kotoru ponajmanje, ne usvojivši ni Budžet Opštine za tekuću godinu, čime je Kotor doveo do samog kolapsa”, smatraju u lokalnom DPS-u.

Današnja smjena Jokića, navode oni, bila je neophodna za Kotor, da bi grad izašao iz stagnacije u koju je zapao njegovim imenovanjem i rukovođenjem.

“Kotor zaslužuje mnogo bolje upravljanje od Jokićevog koje nije ni za pomen. Nadamo se da Kotor više nikada neće biti u situaciji da na čelo grada dođe upravljački i politički pripravnik, po struci demagog-populista, i da će Kotor konačno dobiti odgovornu upravu nakon godinu i po dana agonije”, zaključuju u DPS-u.

M.D. 

 

 

52 Komentara na "DPS: Smjena Vladimira Jokića jedina ispravna odluka za Kotor"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend