Politika

DPS: SPC ozvaničila početak izborne kampanje

Srpska pravoslavna crkva započela je juče, i zvanično, vidovdanskim molebanima kampanju za predstojeće izbore, poručuju iz Demokratske partije socijalista.

“Najavljena vjerska okupljanja, zapravo su bili politički mitinzi, naravno epidemiološki rizični, uz novi detalj – govornike u funkciji predstavnika strukovnih udruženja koji podržavaju ovu listu. Uzgred, ova najnovija crkvena akcija, organizovanja podrške raznih “profesionalaca” – od ljekara, preko profesora, studenata a vjerujemo, da doseže do penzionera, radnika i seljaka… – sve je samo ne spontana”, navode iz DPS-a.

I površni posmatrač, kako ističu, uočava da se radi o istom rukopisu i prostom štancovanju sličnih proglasa.

“Očigledno, samo još jedna od akcija, osmišljenih pred naredne izbore kojom se, kao i obično, diriguje van Crne Gore. Nagledali smo se toga i 2006. i sve vrijeme anti NATO kampanje: i potpisi, i skupovi i proglasi i organizovane plemenske skupštine…. Dakle, već viđeno. Dok su “profesionalci” bili okosnica mitinga u Podgorici, u Grblju, u skladu sa političkim trenutkom u Budvi, očekivano, govorio je mitropolit Amfilohije, dok mu je na bini tercirao funkcioner DF, Marko Carević. Primjećujemo da je Mitropolit u svom govoru “svega” 11 puta spomenuo pojam “bratoubilaštvo”, i tako “slučajno” skladno uklopio narativ svoje besjede sa tezom o “građanskom ratu”, koji se prije neki dan priviđao jednom funkcioneru Demokratskog fronta”, tvrde u ovoj partiji.

Iz DPS-a ističu da nije potrebno da dodaju da je i ovoga puta, Carević na mitingu, po već ustaljenoj praksi, zavapio za litijama i podršci građana na izborima 30. avgusta.

“Miting u Podgorici, završen je kako i dolikuje njihovom poimanju vjere, pjesmom: “nek se srpski barjak vije od Prizrena do Rumije”.  Podsjećamo političke pristalice te anticrnogorske hajke zaogrnute mantijom, kako bi se “vjerni narod” lakše preveslao, da je kroz istoriju baš Vidovdan znao da bude fatalan za ideologiju čiji su promoteri i sljedbenici. Ni sudbina ove koalicije ne sluti na bolji ishod”, zaključuju iz DPS-a.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
The Stig 🇲🇪
Gost
The Stig 🇲🇪

Ne rekoste izlazi li NKT samostalno na izbore ili u koalciji?

Mitropolitičar
Gost
Mitropolitičar

Dok se nije pojavio Amfilohije u modi je bilo Bratstvo-Jedinstvo. A od njega naovamo Bratoubilaštvo. Iz nekog razloga ono prvo mi se više sviđa.

Mesija 'No.1'
Gost
Mesija 'No.1'

Mitropolitičar nemoooooooooooj rec coce sto ima novoga u DPS hihihihihihiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

@ Mitro
Gost
@ Mitro

Da koim slucajem nijesu Sata Perovic i Liberali ovo sve zakuvali…jos 1990

nikolas
Gost
nikolas

Ma čisti protest opozicije upakovan u pricu o vjeri..

Todor
Gost
Todor

Pa ne znam je li SPC pocela kampanja ali je sva kako vas vodja potpalio to. Nije valjda toliko glup da nije znao da ce to izazvati reakcije. Da li je to uradio u dogovoru sa Amfilohijem ili je povukao unilateralni potez brzo ce se vidjeti. Vas sef je zelio bas ovakvu kampanju srednjovjekovnu. Dvadeset godina iza Albanije. Mozete samo… Više »

Debeli pop
Gost
Debeli pop

Slažem se da je sve ovo bespotrebno. Dovoljno je da Amfilohije učini pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori nezavisnom od Srbije kao što je bilo za Kralja Nikole. Nikakvog razloga za svađu ne bi bilo. Na kraju krajeva to je po kanonima pravoslavnim jer je Crna Gora nezavisna država. Mislim da mu ta opcija i dalje stoji. Kad Amfilohijeva sujeta ne… Više »

Srbo
Gost
Srbo

Zaboravljaš jedno da je on Mitropolit ,po rođenju crnogorac, ima 80 i kusur godina,živi svetac.
Šta je samo manastira i crkava obnovio, sram je da se napada svaki dan .
Da je htio vjerovatno bi bio patrijarh SPC, on nije Milaš da se okreće kud vjetar duva

Brat u Hristu
Gost
Brat u Hristu

Nemoj tako, Serb(&)o, kao Boga te molim! Ovo što pišeš dokazuje da: ili nemaš oči i uši, ili nemaš mozga, ili si na platnom spisku SPC-a. Biraj sam šta si. Amfilohije (Risto Radović) Crnogorac po ubjeđenju nije, monah po govoru nije, Vladika po djelima nije, a i Patrijarh po hijerarhiji nije. Što se tiče sveca to ostavljam budućim generacijama građana… Više »

Brate u Hristu
Gost
Brate u Hristu

Risto je ziva enciklopedija istorijska Crne Gore! Ovdje je budali jasno da se vodi kampanja Rasrbljavanja najcistijeg Srbskog roda slavnih Nemanjica,Crnojevica,Balsica.Sv Petar je htijo bjezat iz Cetinja a mi dozvolismo da nas Sata Perovic i Liberali Pocrnogorce sva poentaje u tome

Tajfun
Gost
Tajfun

Bas je Risto zivi svetac,RATNE ZLOCINCE ODLIKUJE CRKVRNIM ORDENJEM,RATNE ZLOCINCE PROGLASAVA SVECIMA,HASKE OPTUZENIKE SLAVI KAO HEROJE,REHABILITUJE CETNICKE VODJE I PROMOVISE U PATRIOTE,ima njegovih svetackih poteza jos,ali je ovo dovoljno da bude “ZIVI SVETAC”

Slobo
Gost
Slobo

Ljudi koji su sinoc govorili na mopebanima su istakli svoju kandidaturu za izborne liste

Dragutin51
Gost
Dragutin51

Ovo je vise postalo vise nego jasno, Carevic postao svestenik koji vodi liturgiju na molebanu

Teona
Gost
Teona

Amfilohije je zvanicnonpodrzao i pozvao za koga da se glasa, bez najmanje ustezanja i bilo cega, juce i otvorio sezonu politickih mitinga

Srna
Gost
Srna

Hahaahhaha e moj Bato ,vise miliona no razreda skole imas i ti mislis da te to kvalifikuje za predsjednika opstine ?

Unico
Gost
Unico

Dje je bato carevic najveci crkveni govornik ? Nema molebana da nije drzao rijec

Planinka
Gost
Planinka

Mene je strah za sopstveno zdravlje i za zdravlje svoje dece kada vidim njihova okupljanja

Anti DPS
Gost
Anti DPS

Boziji pastir risto je svojim umilnim glasom ponovo kleo i prijetio ,nista novo

Kaktus
Gost
Kaktus

Vaskrsnuce ravnogorskog pokreta u CG se mora zaustaviti

KOCOBO
Gost
KOCOBO

Hahahahahahha najveca ironija kod parole ,,ne damo svetinje” je sto pola onih koji to vicu ne znaju i da to napisu 😉

Anka
Gost
Anka

Sve skupa ih je to sto vidimo.
Ostala većinska Crna Gira čeka izbore da zaokruži crnigorsku priču za svagda.
Srećna nam naša jedina država i ovoga puta i da ušute više.

Leart
Gost
Leart

Bato i risto kao nova koalicija,samo cekam da vidim izbore,vec im vidim spotove po crkvama i manastirima

Komita
Gost
Komita

Njegovo preosvestenstvo bato carevic je za sad zasluzio samo spuz ,ne znam zasto ga pozivaju da drzi bilo kakve govore pred crkvama

Bar_pamti
Gost
Bar_pamti

Bato je na crkvenim skupovima odrzao vise govora od oca gojka u zadnjih mjesec dana

Stefo12
Gost
Stefo12

Ista strana jednog novcica su df i spc

Sprdnja
Gost
Sprdnja

Hahahahahahahaha a postuju li NKT
🤩😀😀😀😀😀

MNE ❤🇲🇪💚
Gost
MNE ❤🇲🇪💚

Ne treba vam kampanja. Već šest mjeseci SPC vodi kampanju u vašu korist. Imate moj glas iako su lopovluk, korupcija, partijsko zapošljavanje (izmedju ostalog i litijaša preko DPS-a), namještanje tendera, obračuni klanova, postali redovna pojava. Imate moj glas uprkos tome što sam ili na birou rada ili radim za bijednu platu za koju nisam siguran da ću naplatiti. Imate moj… Više »

Marko
Gost
Marko

I da ljeba nemam jes glasacu dps..ovaj put..nadam se zadnji put..nadam se poslije ovih da konacno na prvim sledecim izborima imacemo struku i znanje pa da glasamo ko sav normalan svijjet a ne od dva zla biraj manje

radio ,, m"
Gost
radio ,, m"

Marko mnogo je ljuckije biti gladan nego lopov ali mnogo je poštenije i ljuckije biti lopov nego izdajnik svoje majke koja te rodila i školovala i učinila čovjekom … Ko nezna što radi neka pita pametnijeg od sebe i nikad ne izdaj svoju domovinu ( M. Miljanov)

Anastasija
Gost
Anastasija

Siti smo vise molebana, litija, kletvi i ovih satanista.. Pustite nas da zivimo, ne trebate nam vi pored ove korone

Penzija 128 e
Gost
Penzija 128 e

Eto ja sam CG I glasah nezavisnu Ko od vas ima moja primanja poslije 30 god .staza A ko od Vas ima ovoliko staza Naravno da je u meni VELIKO RAZOCARENJE U SVE VAS POLITICARE BEZ RAZLIKE I POZICIJE I OPOZICIJE SVI STE VI ZAJEDNO ZA SEBE I SVOJU RODBINU DA ZAPOSLJAVATE POZDRAV

Lav
Gost
Lav

Doktori.

Sanja
Gost
Sanja

Ja mislim da ni vi ne znate za sta se borite? SPC propala si na celu sa Amfilohijem, Carevicem, Becicem i ekipom. Necemo dozvoliti da nam Srpske trube trube gradovima.

Sasavica
Gost
Sasavica

Znaci necemo se od korone zaraziti ni na izbore ni na kampanje ?

adio adio
Gost
adio adio

Dako se ne zarazis na 5min sa maskom…

mirka
Gost
mirka

Okupljanja su srpski mitinzi.

Nikolica
Gost
Nikolica

Time se cijelo vrijeme i sluzila, skupovi koje je SPC organizovala su najmanje bili vezani za vjeru, sve ce uraditi kako bi se vijorile Srpske zastave Crnom Gorom.

lola
Gost
lola

Carevic taman vapi za glasovima.. Pokazao je samo koliko ni malo dostojanstva nema i zasto je smijenjen iz Budve..

taki
Gost
taki

Dzaba im sve kampanje ovog svijeta, gube vrijeme samo.. DPS do pobjede/

Send this to a friend