Politika

DPS Tivat: Lista Narod pobjeđuje intoniranjem himne platila podršku odbornika SDP-a

Zgrada Opštine Tivat

Druga redovna sjednica Skupštine opštine Tivat započeta je danas državnom himnom, čijem su intoniranju prisustvovali svi odbornici Skupštine. Iako ovoga puta himnu nije trebalo intonirati, jer se to radi na prvoj, konstitutivnoj sjednici, vjerovatno je ovo bila cijena koju su odbornici liste “Narod pobjeđuje” morali platiti odborniku SDP na račun podrške za razrješenje predsjednika Siniše Kusovca i izbor Željka Komnenovića za predsjednika Opštine, saopštili su danas iz Opštinskog odbora DPS Tivat.

<<<Željko Komnenović novi predsjednik Opštine Tivat<<<

Kako ističu u DPS-u, na dnevnom redu bile su Odluke o imenovanjima radnih tijela, prijedlog Odluke o razrješenju dosadašnjeg predsjednika Opštine Siniše Kusovca, kao i za izbor novog predsjednika opštine, Odluka o imenovanju v.d. sekretara Skupštine i Izborne komisije.

“I pored izričitog zahtjeva kluba odbornika DPS da se sve tačke dnevnog reda, koje se tiču izbora, razrješenja i imenovanja, uklone sa dnevnog reda, jer su nezakonite i neustavne, odbornička većina se o takav zahtjev oglušila i time na samom početku demonstrirala namjeru da sprovodi pravno nasilje”, navode u tivatskom odboru DPS.

“Nova odbornička većina već svjesno krši zakone”

Dodaju da se stupanjem na snagu Odluka o imenovanju radnih tijela, prije svega Odbora za izbor i imenovanja i Odbora za Statut i propise, danom donošenja, suprotno Ustavu, Zakonu i Statutu, dovodi u pitanje zakonitost i ustavnost svih odluka koje su danas bile na dnevnom redu Skupštine.

“Kada je riječ o prijedlogu za razrješenje predsjednika Opštine Siniše Kusovca, pored već prethodno navedene generalne primjedbe, on je sadržao čitav niz i formalnih i materijalnih nedostataka kada je u pitanju pravni osnov za njegovo podnošenje, nedostatka dokaza za bilo koju izrečenu konstataciju koja bi trebalo da bude razlog za razrješenje predsjednika Opšine. Na ovaj način nova odbornička većina pokazuje da već sada svjesno krši zakone naše države, ignorišući upućene zahtjeve odbornika Kluba DPS da to ne rade”, tvrde u lokalnom odboru DPS.

Kako kažu u toj partiji, želja nove odborničke većine da što prije sjednu u fotelje očigledno je veća od poštovanja zakonskih propisa države Crne Gore.

“Žurba da se smijeni dosadašnja vlast jača je od legitimiteta pojedinih odluka, sa jasnim ciljem da se što prije pošalje u zaborav vlast zaslužna za izgradnju imidža Tivta koji danas posjeduje u regionu i svijetu. Pokušavajući da ospore pojedine donešene odluke DPS-a, na taj način negiraju dostignuti stepen razvoja i prosperitet Tivta – nesporan i vidljiv na svakom koraku”, ocjenjuju u DPS Tivat.

Naglašavaju i da je tokom sjednice nekoliko odbornika građanske liste “Narod pobjeđuje”, u već viđenom maniru i na vrlo neprimjeren način, potenciralo podjelu građana Tivta “na one koje su došli u Tivat i one koji su odavde”.

“Nažalost, kada se ovako nešto naglašava od nazovi građanske liste “Narod pobjeđuje”, Tivat, koji zahvaljujući upravo dugotrajnoj vlasti DPS krasi međunacionalna i međuvjerska tolerancija, vraća se u rane devedesete godine. U prilog tome govori i nedavna izjava novoizabranog predsjednika Opštine, kada je decidno kazao da će jedan Hrvat preuzeti jednu od dvije ključne funkcije, a jedan Srbin jednu od tri ključne funkcije lokalne samouprave”, navode u DPS Tivat.

Ističu da Demokratskoj partiji socijalista nije nikada, niti će biti ikada važno ko je koje vjere, u kojoj se crkvi moli i da li se uopšte moli, da li je rođeni Bokelj ili dolazi sa sjevera Crne Gore.

“Demokratskoj partiji socijalista će uvijek biti važno da li se podržava proevropski put Crne Gore i Tivta, da li je neko pošten i obavlja li svoj posao profesionalno i u skladu sa Zakonima i Ustavom Crne Gore. Stojeći na ovim temeljnim principima, DPS je vodila prethodnu lokalnu samoupravu, donoseći odluke koje su bile, prije svega, u skladu sa Zakonom, i u interesu građana koji su joj davali povjerenje posljednjih 24 godine”, poručuju iz Opštinskog odbora DPS Tivat.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Marija Ct
Gost
Marija Ct

Sa SDP ce CG biti sigurna. Sa DPS vidimo da se ljulja i to dobro.

CGuSrcu
Gost
CGuSrcu

Ako je instrumental ka da je niste pustili. Znamo mi da vam muzika ne smeta, smeta vam tekst.

Popocatepetl
Gost
Popocatepetl

Bogami, da ljudi koji pajserom provaljuju u opstinu da bi preuzeli vlast nekome prigovaraju da voli fotelje – to je potpuno novi nivo licemjerja.

crnomace
Gost
crnomace

sramota.prodao se sdp za male pare.pušten je instrumental a ne himna.da se ne uvrijede tivatski četnici,e jada od sdp-a.zarad funkcije odrekli bi se i crne gore

LAUDA
Gost
LAUDA

Ima li dna do kojeg vi možete da dođete ili ćete dovijeka da kopate dublje i dublje.. ovo je šou.

Send this to a friend