Politika

Poslanici opozicije traže kontrolno saslušanje Bečića, Markovića i Novovića

Poslanici opozicije u Odboru za bezbjednost i odbranu podnijeli su Skupštini zahtjev za kontrolno saslušanje potpredsjednika Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove Alekse Bečića, Vrhovnog državnog tužioca Milorada Markovića i Glavnog specijalnog tužioca Vladmira Novovića. 

Zahtjev su potpisali poslanici Demokratske partije socijalista Danijel Živković i Nikola Janović i Socijaldemokrata Nikola Zirojević.

Kako se navodi, saslušanje se traži zbog političkog pritiska predstavnika Vlade na rad pravosudnih organa čime se, ističu, postiču sumnje u selektivan pristup tužilaštva kod odabira prioritetnih slučajeva za procesuiranje.

“Imajući u vidu sve okolnosti koje su pratile nedavnu akciju SDT u ASK, posebno u kontekstu činjenice da je na stranicama medijskog koncerna Vijesti hašenje direktorice te institucije najavljeno satima prije nego što je privedena, kao i da je potpredsjednik Vlade i koordinator BOK-a Aleksa Bečić pozdravio hapšenje direktorke ASK, koje nije potvrđeno od strane nadležnih institucija, čime je izvršen neprimjereni politički pritisak na pravosudne organe”, navode u obrazloženju.

Prema njihovim riječima, praksa da predstavnici vlasti targetiraju ljude koje treba lišiti slobode i to sugerišu nadležnim organima, nije u skladu s pravnim i etičkim standardima demokratskog društva i pravne države, i podstiče sumnju da pravosudni organi rade pod pritiskom medijsko-političkih uticaja.

 

 

4

avatar
1000
3
1
0
 
4
NovovicmarkovicNikolaLenoksBokelj
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nikola
Gost
Nikola

Bečić sa njegovom vidovitošću može da radi na Pink kao mag

Lenoks
Gost
Lenoks

Bravo ! Nek tuzioci objasne selektivnost, a Becic politicko likovanje u hapsenjima koja nijesu potvrdjena

Bokelj
Gost
Bokelj

Je li ko javio ovima da su totalno nebitni ?

Novovicmarkovic
Gost
Novovicmarkovic

Kako nisu bitni Ljaljo Jadkov Milojkodokvon agent Knezevic i tajni 21 Sok a poseban vojvoda krnje jele—- kako bre nisu bitni oni vladau CG Srbijom i Rusijom

Send this to a friend