Politika

DPS Tuzi: Đeljošaj doživio javnu blamažu nakon neuspješnog dodvoravanja mandataru

Nik Đeljošaj

Poslije toliko lobiranja, neosnovanih kritika prema upravi Glavnog grada i Vladi, a sve u cilju javnog dodvoravanja u pokušaju da dobiju poziv mandatara za učešće u novoj Vladi, tzv. Albanska koalicija, koju je na izborima predvodio Nik Đeljošaj, doživjela je javno blamiranje, saopštili su danas iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Tuzi.

“Kažemo “takozvana”, jer je ova lista poslije osvojenog mandata okrenula leđa i prevarila svoje birače, tradicionalne koalicione partnere, ali i zvaničnike iz Tirane i Prištine, koji su ih podržali uoči izbora, kao i dijasporu. Ne samo da nijesu dobili potpredsjedničko mjesto u “apostolskoj” Vladi Zdravka Krivokapića kao ni ministarstva turizma i ljudskih i manjinskih prava kojima su se nadali, već se mandatar nije udostojio ni da ih još jednom primi na razgovor koji su tražili”, navode u DPS Tuzi.

U toj partiji dodaju da se stiče se utisak da se “što bi nekadašnji mentor Nika Đeljošaja i njegov bivši prijatelj, Nebojša Medojević rekao – mandatar do sada sprdao sa njim”.

“Dakle, Nik nije prihvatljiv čak ni da bude dio vlade koja nas po svemu sudeći vraća u srednji vijek?! Ovakvom stavu mandatara, pretpostavljamo da je bitno doprinio Dritan Abazović, koji prilično dobro poznaje Đeljošaja, jer je s njim jedno vrijeme imao zajednički poslanički klub”, ističu u DPS Tuzi.

Ocjenjuju i da su dosadašnjim postupanjem stekli reputaciju liste onih koji ne drže do riječi.

“Što i ne čudi znajući kako Đeljošaj nije ustupio poslaničko mjesto Bardhiju, a Nimanbegu je isto postupio u odnosu sa Siništajem. Iskustvo, nas uči da bi sličnom činjenju mogli da svjedočimo i prilikom diobe ovog poslaničkog mandata”, poručuju iz lokalnog odbora DPS u Tuzima.

Prema njihovim riječima, očigledno da su u Albanskoj listi jasno stavili do znanja svojim biračima da principi, data riječ i program uopšte nijesu bitni, već im je glavni parametar i želja dokopati se fotelja.

“Ne samo da su tražili razna mjesta u novoj Vladi, nego su i prvi trčali da daju izjave da manjine treba da budu dio Vlade, zaboravši na svoje albanske kolege iz drugog bloka i na svoje birače. Mislimo da je ovakva politika napokon doživjela fijasko, a tzv. političari kao Đeljošaj izgubili i to malo povjerenje od naroda, jer znati da znaš ono sto znaš i znati da ne znaš ono sto ne znaš – najveće je znanje. A Đeljošaju baš ono fali”, zaključuju u Opštinskom odboru DPS Tuzi.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bozidar
Gost
Bozidar

Samo se ti Đelošaj i dalje bori da izdvojiš Tuzi iz pravnog sistema CG a u ovoj vladi ionako nemaš šta da tražiš jel to je ionako DPS 2.

Ivan camović
Gost
Ivan camović

Ako je iko izdao program Dps, onda ste upravo vi to uradili…

vjecna da je
Gost
vjecna da je

tuzani sto prije maknite ovoga

Send this to a friend