Politika

DPS Tuzi: Đeljošajev poziv da se ne obilježava Dan državnosti je skandalozan

Nepoštovanje državnih praznika, Dana državnosti posebno, u bilo kojoj zemlji, i od bilo kog građanina, asocira na pomisao da s tom osobom nije nešto u redu. Dodatno, kad neko poziva druge na ovaj čin, a još kad pozivi dolaze od predsjednika jedne opštine, i ujedno i jedne partije, kao što je s Vama slučaj, onda zaista nešto nije u redu. Ne želimo da vjerujemo da to ima ikakve veze, kao što neki objašnjavaju, s Vašim nedavnim putešestvijem u Beograd, poručeno je iz Demokratske partije socijalista Tuzi, nakon što je predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj na Fejsbuku napisao da Albanci ne treba da slave Berlinski kongres.

On je dodao da, “kao civilizovani narod mi smo legalisti i prihvatili smo odluke Kongresa, međutim, taj ko je Albanac, ne slavi i ne pamti 13. jula 1878. godine”.

“Vaš poziv upućen Albancima, u kojem kažete da nemaju povoda ni da proslave ni da obilježavaju Dan državnosti, najblaže rečeno je malouman čin. Jer ni Vi, ni Vama slični, ne možete takvim ponašanjem nauditi državi Crnoj Gori. Možete sebi. Nažalost, i narodu kom pripadate. Da sve bude kako ne treba, Vašu objavu pozdravljaju i vaši najbliži saradnici, Lindon Đeljaj, visoki funkcioner Albanske alternative i državni sekretar u Ministarstvu javne uprave, Maraš Dukaj politički direktor Albanske alternative i generalni direktor u Ministarstvu prosvjete, Ivan Ivanaj
potpredsjednik opštine i ujedno visoki funkcioner Demokratskog saveza Albanaca i dr”, naveli su iz DPS-a.

Kako su poručili, ponašanje Đeljošaja je primjer politikanstva i licemjerstva jer je, kako dodaju, krajnje nepošteno obavljati javnu funkciju u jednoj državi a pritom ne obilježavati i ne poštovati najznačniji praznik u toj istoj državi.

“Ovakvim izjavom, i to ne prvi put, vi pokušavate da udarate u temelje Crne Gore kao građanske, multietničke, multireligijske i multikulturalne države,koja je kao takva priznata još na Berlinskom kongresu, i kao takva, članica NATO, sigurno korača evropskim putem. Crna Gora kao država slobodnih i ravnopravnih građana pripada svima nama bez obzira na vjeru i naciju i zato vas podsjećamo da 13. jul predstavlja dan međunarodnog priznanja Crne Gore na Berlinskom kongresu, ali i dan prvog antifašističkog ustanka u porobljenoj Evropi. Ovaj praznik predstavlja put slobode, mira i prosperiteta, on baštini vrijednosti na kojima je stvorena Evropska Unija”, napominju iz DPS-a Tuzi.

“Gospodine Đeljošaj, jedna poslovica kaže da nije dobro da neko pretenduje da je veći katolik od Pape, pa takođe nije dobro ni da Vi i Vaši saradnici pretendujete da budete “veći” Albanci od predsjednika Republike Albanije, Ilira Mete, koji je državnički čestitao našoj zemlji praznik i između ostalog naglasio da “crnogorska manjina u Albaniji i Albanci u Crnoj Gori predstavljaju moćan most prijateljstva i dragocjeni su za saradnju, što moramo dalje čuvati i unaprijeđivati”, dodaju oni.

Pretpostavljaju da je takva reakcija o najznačajnijem datumu Crne Gore u funkciji pozicioniranja na političkom tržištu uoči izbora.

“Ali, nećete od toga imati koristi, već samo štete, jer Albanci su mudar narod, kod kojeg politikanstvo i polički diletantizam ne prolazi tako lako. A Vi ste baš po tim karakteristikama dobro poznati i među Albancima i u široj javnosti”, tvrde iz DPS-a Tuzi.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kilibarda boban
Gost
Kilibarda boban

Sto ga ne uhapsite za rusenja ugleda drzave i nepostovanje crne gore

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Dobra i lijepa Crna Goro, koji li su Gori.. oni na sjever ili ovi na jug?! Vidimo svaki dan sve vise koliko nam ko Dobra zeli.

Cika miki
Gost
Cika miki

Sto je nik zamislio ,da nece velju albaniju ka srbi velju serpsku, trt milojka

neljosaj
Gost
neljosaj

Neces vise nice , samo polako, ovom izjavom si sebi odsvirao kraj.

LDSH
Gost
LDSH

kako će Nik da sredi sad puč kodf koalicionog partnera DS Nikola u jednu, Ivan u drugu stranu.

Homer Simpson
Gost
Homer Simpson

Samo se zaboravio na trenutak pa pokazao pravo lice…

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

A zasto gospodo koji kometarisete Djelosaja u toku noci kad su odrzani zadnji izbori nijeste smjeli izaci iz izbornoga staba da podjete doma?

Tuški
Gost
Tuški

Od tebe smo se prepali ahahhahahaha

Tonii
Gost
Tonii

Nije problem Berlinski kongres, njemu je problem ANTIFAŠISTIČKA borba, već su izbrisali dan opštine koji je bio datum oslobođenja Tuzi od fašizma, jer izgleda nijesmo svi bili na istoj strani.

Učo
Gost
Učo

A šta bi to Nik da obilježava,slavi…
Ovo je nečuveno kakve poruke šalje ovaj političar.

Tako to bude
Gost
Tako to bude

Kad đavo ne daa mira…

Skadar 1912
Gost
Skadar 1912

Svako ko ne poštuje 13 jul u Crnon Gori taj je bio i ostao saradnik okupatora i njihov pristalica.

Skadar 1912
Gost
Skadar 1912

Stari TURCI su prokleli ALBANCE za uvijek, od 1389 pa sve do ssada Albancima je uvijek nešto hvalilo i nedostajalo .

Mi smo
Gost
Mi smo

Komentari su urnebes

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

dotični je bio zaražen koronom čini mi se
izgleda da je tačno što sumnjaju doktori da udara i na mozak

Kleopard
Gost
Kleopard

Albanski nacionalizam je u ravni Srbijanskog ako ne i gori.Kaznit svakoga zestoko ko ne postuje drzavu Crnu Goru !

Aloinformer
Gost
Aloinformer

Moj Nik…nekad bupis i ostanes ziv…

Mestar
Gost
Mestar

Gospodine Djeljosaj, nemojte da se stavljate u isti kos sa izdajnicima Crne Gore i da budete kao oni. Svi Albanci u Crnoj Gori vole i postuju drzavu Crnu Goru, i ovakvim cinovima brukate sve njih. Mislim da vam se to ne isplati.

Tuški
Gost
Tuški

Samo ovo hocu da kazem ako puste komentar, Đeljošaja svi dobro znamo u Opštinu Tuzi kakva je roba, ja neću da moje dijete ispašta radi takvi političara koji kupi kod eksteremistra sitne politčke pojene, neću da moje dijete mrze u Berane Cetine Kotoru ili Baru radi Nik Đeljošaja i nepoštovanje ove Države samo ću vam reći da 99% Tuzana isto… Više »

gost
Gost
gost

Ako ih budu zbig ovoga mrzeli u dotičnim gradovima onda nešto sa tim građanima nije u redu

Karl
Gost
Karl

Naravno, ne treba obraćati pažnju na Djeljošaja, ko zna čiji je agent. Nekoj trećoj strani odgovara stvaranje napetosti, ali im to neće uspjeti jer vjekovima živimo u jedinstvu bez ikakvih problema i to se ne dovodi u pitanje

CrnoGorac
Gost
CrnoGorac

Neka ne vrijeđa one koji slave, a on kako god hoće!

Penzioner
Gost
Penzioner

E moja državo ???
Da si ti nama vječna.

Katunjanin
Gost
Katunjanin

U Tuzi možeš samo da pijace, i put pod noge…

MNE ❤🇲🇪💚
Gost
MNE ❤🇲🇪💚

Na moj spisak sa Koljenicom, Pipunom i Amfizlohijem, dodajem i ovog DjeLOŠaja. Branio sam ga kada su mu Veljesrbi pisali grafite. Više neću. Sad su mi isti.

Karl
Gost
Karl

A eto od 1878. kad smo se proširili na ta područja pa do dan danas nikad ni jedan problem sa Albancima nismo imali, tako da ne treba davati reklamu pojedinim diletantima i na taj način stvarati dojam da postoje neke tenzije izmedju naših naroda

marius
Gost
marius

Naš bi narod reka, mnogo si ti nešto Djeljošaj uzbičio. Ako si neznaven, dohvati se malo Ustava pa pročitaj koje slovo, možda ponešto saznadeš. Recimo koja su to pravila koja moraš da poštuje u državi u kojoj trenutno živiš i radiš.

gost
Gost
gost

Trenutno…
A bilo ih je dosta u ovim krajevima

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Ne moze biti u ministarstvu i trositi nase pare, dobijati platu od te drzave, a da pljuje po njoj. Neka da ostavku na sve drzavne funkcije, pa neka onda laje

Putnik
Gost
Putnik

Opa pocelo je…kad tad ce “sindrom Kosovo” pokucati na vrata Podgorice. Skidam kapu Albancima prije svega na strpljivosti i slozi da izguraju svoje ideje za stvaranje tzv. “Velike Albanije”…moze biti za pet ili sto godina ali oni mic po mic guraju svoje.

MNE ❤🇲🇪💚
Gost
MNE ❤🇲🇪💚

Pa reci onda do kraja – pametniji su od Srba. Priznaj. I idi putniče, putuj u Srbiju pa se raduj i likuj što je Kosovo izgubljeno. Naše probleme ostavi nama. Velika Albanija će biti okrnjena za dio koji žele od Crne Gore…za ostalo neka brinu ostali.

Free
Gost
Free

Samo se ti tjesi .Gde su oni poceli dobijati opstine tu ti je kraj.

MNE ❤🇲🇪💚
Gost
MNE ❤🇲🇪💚

Možda u zemljama dje su budale na vlasti. Imamo mi ogradu za sve velikodržavne projekte. Četiri slova: NATO. Sasvim dovoljno.

Božidar
Gost
Božidar

Pa i Albanija je u NATO pa bi baš da vidim na čiju bi stranu stao NATO a baš i ne vjerujem da bi Albanija odustala od toga da zaštiti Albance u CG.

Nick
Gost
Nick

E moj Djeljošaj, a mi se jedne rede sa Cetinja digosmo na noge i krenusmo pud Tuza, da vas branimo ka svoju kuću što bismo branili od četnika koji bijahu na vas krenuli. Ne bijase to davno. Odustaše četnici sa śevera od mučkog nauma kad čuše ko se sve tamo zaputio, a ja ti mogu reći sve porodični i čestiti… Više »

Tuški
Gost
Tuški

Ovo ti je 100% istina moj Cetinjaninu, al Đeljošaj ne poštuje Državu kolko li Andrija Mandić

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Zapamtili su vam to, ne sjekiraj se… To ste se vas 50000 skupili da ih spašavate.

Rajan
Gost
Rajan

To su nasa braca…..

Mitar
Gost
Mitar

Nadajmo se da ce svi albanci ukapirat ovo!

Prč
Gost
Prč

Djeljosaj je albanski df tuga od primitivizma.nadam se da je ipak vise onih albanaca koji crnu goru smatraju svojom drzavom, a ne rezervnom i privremenom kako to djeljosaj plasira.svi srbi u jednu drzavu i svi albanci u jednu drzavu je ista strana medalje.vjerujem u mlade ljude da nece biti zavedeni nacionalnim sljepilom svojih nacionalnih “oceva” djeljosaj i njemu bliski su… Više »

KapetanRitzudis
Gost
KapetanRitzudis

Samo se ti nadaj…

KapetanRitzudis
Gost
KapetanRitzudis

Albanci ne prihvataju pokusaj perfidne asimilacije i kreiranja nove nacije koju vlast pokusava napraviti vec 20 god. Sa bosnjacima su u odredjenoj mjeri to i uspjeli,ali sa albancima ce to tesko ici. Oni trenutnu vlast koriste prvenstveno za ostvarivanje sopstvenih ciljeva i pretenzija,ali isto tako i vrlo cesto se posprdaju sa tom istom vlascu jasno im govoreci gdje im je… Više »

Mile
Gost
Mile

Treba da se stide svi koji ne slave i ne obeležavaju 13 jul.

gost
Gost
gost

13.jul 1941 ok, onaj iz 1878 sigurno ne.
Tada je počela asimilacija albanaca u velikom stilu

Ja sam
Gost
Ja sam

Svako ko radio protiv svoje države vratilo mu se po glavi

Boro
Gost
Boro

Taman tako. Ali ako Đeljošaj nepamti taj datum onda mora da pamti 13 jul 1941. Mada zapamtićče i taj prvi datum. On je nacionalista. I Milo bi trebao da prepusti da se Tuzi samo izdržavaju da im centa jednog neda pa ćemo vidjeti koliko će Šeljošaj opstati na vlasti. A to da nećeš priznavali hoćeš hoćeš

Putnik
Gost
Putnik

A mislis li iskreno da bi u Tuzi zavisili od Milovih para?Pa kad bi se njihova dijaspora organizovala,skupili bi para da Tuzi budu ka Budva za tren. Zar niko nije proucio lekciju “Kosovo”?

Živa istina
Gost
Živa istina

Pa taj dan državnosti slavi samo dps,covjek je u pravu više od pola države vam ne slavi i ne priznaje ništa od vaših simbola!!!!

Marko
Gost
Marko

Nemoj da se ljutiš,prijatelju.

Mitar
Gost
Mitar

Pa e,e.

Kvartaš nk
Gost
Kvartaš nk

Sve su to izdajnici i da zivite u Americi ili Njemackoj,sudilo bi im se i ko zna sta jos.

gost
Gost
gost

Hahaha, koja glupost, u slobodnim državama slavi ko šta hoće

Minja kusovac
Gost
Minja kusovac

Ti koji ne slave dan države u kojoj žive ne treba da budu u njoj. Put pod noge pa tražite neđe drugo, ono što nemate ođe.

Send this to a friend