Politika

DPS tvrdi da je kotorska vlast karneval pretvorila u predizbornu kampanju

Vlast u Kotoru je od kotorskog karnevala napravila predizbornu kampanju, čime je zloupotrebila građane, i tradiciju ovog grada, poručio je član Izvršnog odbora DPS Kotor i b ivši član Upravnog odbora Centra za kulturu “Nikola Đurković” Dejan Uskoković

“Kotorska vlast ne mora poštovati svoje političke protivnike. Ali bi morali poštovati Kotor, Kotorane i simbole ovog kraja gdje su poneki od njih možda i rasli. A mnogi nisu.  Napraviti predizbornu kampanju od kotorskog karnevala, nije ništa drugo do vrijeđanje i zloupotrijeba građana, tradicije i kotorske okupljene djece koja su u šarenilu maski, vesela i uzbuđena, sasvim nesvjesno uvučena u politički marketing u susret predsjedničkim izborima”, jasan je Uskoković.

Poručuje da je neozbiljno i patetično sakrivati se iza lutke od sunđera koja je, kako dodaje, trebala da bude bitan dio manifestacije, za sve, Kotorane, a postala je dio političke kampanje.

“Neodstajao je još samo mladi magistar ili neko od njegovih koalicionih partnera da pozove na pobjede ili podjele, vjerujemo da bi se i on već zbunio oko te parole. Šarenilo prelijepih maski, razigrana djeca, bokeška muzika, i povrh svega – jubilej! Čak pet vjekova kotorskog karnevala koji je Kotoranima, ponos. Tada nema barijera, nema razlika, nema mjesta zluradosti – jer su to Kotorani”, dodaje on.

Pita vlast u ovom gradu, ko je dao sebi za pravo da zloupotrijebi svoje mjesto i iskoristi Kotorane i kotorski karneval za potrebe kampanje?

“I još, da znate  – niste uspjeli da upropastite jubilej svojim prostačkim ponašanjem. To ne možete. Spasila ga je kotorska usađena kreativnost, srčanost i iskrenost koja se ispoljila u svom punom sjaju. Zasjenila vas je. Pomirite se sa tim.
I uz to, pomirite se sa činjenicom da se predsjednički izbori dobijaju bolljim kanidatom, a ne paljenjem velike skupe igračke, koju su, svakako platili građani koje od početka tretirate kao predizborni materijal. Dobijaju se kandidatom koji ima petlju da izađe na izbore i dobije podršku građana. Ali, da vas podsjetimo – vaš kandidat se uplašio i pobjegao pod suknju nečije kume i zamolio je da ga odbrani tako što će zloupotrijebiti instituciju kotorskog karnevalskog suda”, zaključuje on.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kotoranin
Gost
Kotoranin

Svi koji ste bili do sada na vlasti trebate da se stidite što ste napravili od Kotora. A ove koji su sada na vlasti treba dobro pratiti. Ko se bude borio za grad i građane treba da bude na vlasti. Treba što transparentnije da bude sve što radi Opština.
Živio Kotor I Kotora ni!

Mirjana
Gost
Mirjana

Iako su spalili lutku ostatku na zdravlje.starosjedioci sede doma jer su im se smucili kada vide ko je sve festadjun.srecno vi 500 god karnevala dragi kotorani.e da vas vode oni prije 500god bili bi gospoda.ovako ste ka karnevao.

Dare
Gost
Dare

Ogadili su Kotor s ovim stvarima

Ljuta
Gost
Ljuta

a ti si pravi kotoranin…okle si sljega babe ti…vi ste palili prvu sestru pa nikom nista

Dondo Branko
Gost
Dondo Branko

Po prvi put se vidi da je karampana pisana za ove iz Velike, do sad je nisu mogli razumjet a od sad i to mogu! Do sad se Karampana spradala sa ljudima a ove godine im je samo DPS kriv, jos jedan dokaz da grad vode ljudi koji sa kotorskim užancama nemaju nikakve veze!

IPako
Gost
IPako

U pravu su iako me politika ne interesuje ni zeru. Fulali su sa imenom I tekstom ko da nemaju 500 god tradicije. Znamo tradiciju mi koji je njegujemo ali pitajte u CG I HR I sve koji spaljuju Krnelvola vjekovima da se asocijacijacijom tekstom I likom luke na nekog ko je ziv pogotovo ne smije spalit!

Send this to a friend