Politika

DPS: Usvajanjem našeg Predloga zakona izmjena i dopuna Zakona o sportu riješiće se problem u koji je dovela aktuelna vlast

Od prvog dana formiranja Ministarstva četiri resora javnosti je jasno da njime rukovode oni koji nijesu dorasli tom zadatku. Najnoviji skandal neznavenih egzibicionista, nažalost može dovesti do katastrofalnih posljedica u kojima je pod znakom pitanja buduće takmičenje crnogorskih sportista na smotrama pod himnom i zastavom naše države kao i organizacija međunarodnih takmičenja u Crnoj Gori, saopšteno je iz Kuba poslanika DPS-a.

Demokratska partija socijalista, navode, ne mari da li je vlast ili opozicija, nego se uvijek ponaša društveno odgovorno i državnički, te će i u ovom slučaju uraditi sve da zaštiti interes Crne Gore i njenih građana.
Zakon o sportu iz 2018. godine koji je predložila prethodna Vlada bio je usaglašen sa tadašnjim pravilima WADE i predstavljao je kvalitetno rješenje pogotovo u dijelu nagrađivanja naših sportista garantujući najveće premije u regionu.

“No, da bi se izbavili iz ove do sada neviđene situacije u kojoj se danas crnogorski sport našao, koliko je u ponedjeljak, iniciraćemo Predlog izmjena i dopuna sporne dvije odredbe Zakona o sportu te predložiti njihovo hitno usvajanje i na taj način, riješiti problem neusaglašenosti Zakona sa novim Svjetskim antidoping kodeksom iz 2021. godine. Takvim postupkom sačuvaćemo ugled našeg sporta na međunarodnom nivou i ukinuti sankcije prema našim sportistima”, kažu u DPS-u.

Nažalost, dodaju, i u ovu situaciju su nas svojim neprofesionalizmom doveli neznaveni i nesposobni rukovodioci Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.

“Nego šta očekivati kada se na njegovo čelo nalazi ministarka Bratić koja očito ima namjeru i sportu doći glave kao što je to već učinila sa obrazovanjem. Ako se ova lakrdija nastavi, da li postojećom Vladom, novom ili rekonstruisanom, sigurno je samo jedno – javna uprava ide putem totalne degradacije i nefunkcionisanja, a Crna Gora će nastaviti da klizi ka svom nestanku”, smatraju u klubu poslanika DPS Crne Gore.

Send this to a friend