Politika

DPS: Venecijanska komisija potvrdila naše stavove, odustati od pučističkog zakona

Arhiva

Preporuka Venecijanske komisije da se ne usvaja Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o predsjedniku, potvrdila je da usvojeni zakon nije u skladu sa Ustavom te da bi njegovim usvajanjem došlo do rušenja ustavnog poretka, ocijenili su iz Demokratske partije socijalista DPS.

<<<Šta piše u zaključcima Venecijanske komisije: Ne usvajati Zakon o predsjedniku<<<

Na taj način je, kako su naveli, sa ove visoke međunarodne adrese stigla potvrda svega onoga na što su upozoravali još prije više od mjesec dana kada je u Skupštini po prvi put usvojen ovaj pučistički zakon.

“Nakon današnjeg stava Venecijanske komisije, a sa kojim se saglasila i Evropska komisija, očekujemo da se odustane od ponovnog izglasavanja neustavnog zakona, te da se na taj način stvore uslovi za izlazak iz krize kroz organizaciju vanrednih parlamentarnih izbora”, poručili su iz DPS-a.

Ističu da aktuelna parlamentarna većina Crnu Goru u posljednje dvije i po godine vodi antievropskim kolosjekom, i da je to posljednja prilika da na novoj raskrsnici, neizglasavanjem Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o predsjedniku, pokažu zrno odgovornosti prema državnim interesima.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tatini Meleoni
Gost
Tatini Meleoni

Ne moraju oni postovati to sto je rekla VK…
Pa rekla je i da se ne donosi zakon o slobodi vjeroispovijesti pa da DPS izglasa

slavica
Gost
slavica

Na protes t raziti nema potpisivanja ob

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

Ja ipak mislim da se nova vlada sastavi za par dana 😂😂😂 ooo tuzni dpsu koliko ste vi puta prekrsili ustav i venecijanske komisije . Nece vas narod vise . Narod oce postene ljude

Mirko
Gost
Mirko

Ne mlatite, no sprjecavajte Dritana da nas uvede u OB

Send this to a friend