Politika

DPS: Vukovićeva izjava dokaz da je za nikšićke Demokrate Crna Gora tuđa prćija, grčevito držanje za fotelje njihova je ekspertiza

Nikšić

Izjava Nemanje Vukovića, funkcionera Demokrata, u čijim okvirima je kazao da odbornici te partije neće glasati za Predlog za razrješenje predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića, nije ništa drugo do novo razotkrivanje istine da je njihovo zalaganje i borba za građansku i evropsku Crnu Goru mrtvo slovo na papiru, saopšteno je iz Opštinskog odbora DPS Nikšić.

<<<Sa DPS-om nećemo rušiti vlast koju smo konstituisali<<<

Podsjećanja radi, Klub odbornika Evropskog tima za Nikšić, podnio je inicijativu za smjenu Kovačevića kad je prvi čovjek Nikšića sa svojim partijskim saborcima iz drugih gradova, nastupom u beogradskom parlamentu ponizio državu Crnu Goru, pa mu ni to nije bilo dovoljno nego je beskrupulozno izjednačio one koji su izrazili negodovanje povodom tih i takvih podaničkih istupa funkcionera iz nezavisne Crne Gore u drugoj državi, sa onima koji su na Božić pucali u dječaka na Kosovu.

“Kako tada, tako i danas napominjemo da javnost za Demokratski front zna na kakvim ideologijama počiva njihova politika i tu nema neke dileme, shodno čemu je ova inicijativa bila test za sve one stranke koje se u Nikšiću predstavljaju kao građanske partije koji nemaju drugu maticu do Crne Gore i koji podržavaju njen evropski kurs.
Napamet naučene teze koje Vuković vrti sve vrijeme svog bivstvovanja na političkoj sceni nijesu ništa drugo do prećutno usaglašavanje sa onim što su Kovaćević i njegovi drugovi demonstrirali u Beogradu, a ranije neoglašavanje na tu temu dobro je poznata uzdržanost Demokrata u svim situacijama u kojima bi trebalo zauzeti državno odgovoran stav”, navodi se u saopštenju.

Zato, ocjenjuju iz te partije, ne iznenađuje ovakav odnos Vukovića i njegove partije ni prema ovoj inicijativi, jer grčevito držanje za fotelje, njihova je ekspertiza, a djelovanje na štetu državnih interesa, uvaženi građani, nije diletantizam, nesnađenost i neiskustvo mlađanih crvenih kravata nego loša namjera prema državi Crnoj Gori koju, nikšićke Demokrate, ne uputivši ni riječ prijekora za iskazano sluganstvo u ime Opštine Nikšić, očigledno smatraju tuđom prćijom.

“U krajnjem, napominjemo i to da je i više nego neuobičajno da se zvanični kanal Opštine Nikšić na društvenim mrežama koristi za promovisanje izjava koje, često brzopleti, Vuković daje kao partijski funkcioner, shodno čemu postaje i jasno da Opština Nikšić koristi za zadovoljenje usko partijskih interesa onih koji danas čine vlast u ovom gradu. N’o maske su (s)pale. Idemo dalje”, zaključuju u saopštenju.

Send this to a friend