Politika

Drljević: Crna Gora posvećena dostizanju evropskog kvaliteta života

Kroz proces evropske integracije, Crna Gora je posvećena sprovođenju suštinskih reformi koje će osigurati vladavinu prava, osnažiti ekonomski razvoj i unaprijediti kvalitet života svojih građana, saopštio je glavni pregovarač Aleksandar Drljević u Budimpešti na sastanku sa nerezidentnim ambasadorima država članica EU, Estonije, Litvanije, Letonije i Irske, kao i sa ambasadorima i otpravnicima poslova Tajlanda, Filipina, Gruzije, Pakistana i Kolumbije.

Drljević je, kako je saopšteno iz Ministarstva, informisao sagovornike o sprovedenim reformama i ostvarenim rezultatima u procesu pristupanja EU, kao i o tekućim i planiranim aktivnostima Vlade i pregovaračke strukture s ciljem dostizanja evropskih standarda i kvaliteta života.

“Sagovornici glavnog pregovarača su pozdravili napredak Crne Gore u pristupanju EU, kao i njenu ulogu i doprinos regionalnoj saradnji i razvoju sadržajnih odnosa sa susjedima”, navode u Ministarstvu.

Takođe su razmijenjena mišljenja u vezi sa obavezama u konkretnim pregovaračkim poglavljima i razmotrena ekspertska podrška država članica u više oblasti.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tvrtko
Gost
Tvrtko

Puste želje,2% povećanje penzija 10% više za potrošačku korpu,plate odavno zamrznute za 80% stanovništva… ovo dodje kao bajka pred spavanje.

Pjer
Gost
Pjer

Znali ko kada cemo dase primaknemo ne moramo da dostignemo te standarde.

VOLI
Gost
VOLI

Takoe!!! Najviše tome je doprinio SKJ

Send this to a friend