Politika

Đukanović će odrediti novi datum izbora u Tivtu

Državna izborna komisija donijela Odluku o prekidu svih izbornih radnji sprovođenih za izbore u Tivtu, koji su bili raspisani za 5. april, pa odloženi zbog Vladinih mjera za sprečavanje širenja korona virusa.

“Prekidaju se sve radnje u sprovođenju izbora za izbor odbornika u Skupštini opštine Tivat, počev od donošenja ove odluke. Prestaju da teku svi rokovi za vršenje izbornih radnji u postupku sprovođenja izbora, utvrđeni Zakonom o izboru odbornika i poslanika i podzakonskim aktima. Novi rokovi za izborne radnje u postupku sprovođenja izbora za odbornike u Skupštinu opštine Tivat biće određeni nakon utvrđivanja novog datuma održavanja izbora od predsjednika Crne Gore”, navodi se u Odluci.

Kako se navodi u Odluci, sve do sada preduzete izborne radnje u postupku sprovođenja izbora, ostaju na pravnoj snazi.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović odložio je izbore u Tivtu, kako se navodi, cijeneći epidemiološku situaciju u Crnoj Gori i imajući u vidu Naredbu za preduzimanje privremenih mjera za sprečavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprečavanje prenošenja novog korona virusa, koje je u skladu sa Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, donijelo Ministarstvo zdravlja na predlog Instituta za javno zdravlje Crne Gore.

Podsjećamo, izbori za odbornike u Skupštini opštine Tivat održaće se u roku od 90 dana od prestanka naredbi nadležnih organa, kojima su uvedene mjere za sprečavanje unošenja u Crnu Goru, suzbijanje i sprečavanje prenošenja novog korona virusa, saopšteno je ranije iz kabineta Đukanovića.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kosta
Gost
Kosta

Realno izborni su mogli da se ni ne odloze kao sto su bilo izbori u Francuskoj pa je narod isao sa maskama i rukavicama na glasanje, pa su lijepo sredili se. Nego ovom nasem narodu nista nase sto je bolje od drugog ne valja, nezahvalnici.

Goran TV
Gost
Goran TV

Jes, i izašlo je 20% stanovnika.

Darko
Gost
Darko

Najispravnija odluka koju su donijeli je odlaganje izbora, i time su svi jasno stavili do znanje da su im gradjani na prvom mjestu.

Smradu
Gost
Smradu

Dobro je kad razmisljas o izborima

Vladan
Gost
Vladan

Dje je tb pamet pa pises tako??? Ovo je logicno da ce da napisu jer su trebali izbori da se odrze. A zivot nije stao ako je corona virus, sve ce ovo da prodje i sve ce se zvati juce.

Send this to a friend