Politika

Đukanović će odrediti novi datum izbora u Tivtu

Državna izborna komisija donijela Odluku o prekidu svih izbornih radnji sprovođenih za izbore u Tivtu, koji su bili raspisani za 5. april, pa odloženi zbog Vladinih mjera za sprečavanje širenja korona virusa.

“Prekidaju se sve radnje u sprovođenju izbora za izbor odbornika u Skupštini opštine Tivat, počev od donošenja ove odluke. Prestaju da teku svi rokovi za vršenje izbornih radnji u postupku sprovođenja izbora, utvrđeni Zakonom o izboru odbornika i poslanika i podzakonskim aktima. Novi rokovi za izborne radnje u postupku sprovođenja izbora za odbornike u Skupštinu opštine Tivat biće određeni nakon utvrđivanja novog datuma održavanja izbora od predsjednika Crne Gore”, navodi se u Odluci.

Kako se navodi u Odluci, sve do sada preduzete izborne radnje u postupku sprovođenja izbora, ostaju na pravnoj snazi.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović odložio je izbore u Tivtu, kako se navodi, cijeneći epidemiološku situaciju u Crnoj Gori i imajući u vidu Naredbu za preduzimanje privremenih mjera za sprečavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprečavanje prenošenja novog korona virusa, koje je u skladu sa Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, donijelo Ministarstvo zdravlja na predlog Instituta za javno zdravlje Crne Gore.

Podsjećamo, izbori za odbornike u Skupštini opštine Tivat održaće se u roku od 90 dana od prestanka naredbi nadležnih organa, kojima su uvedene mjere za sprečavanje unošenja u Crnu Goru, suzbijanje i sprečavanje prenošenja novog korona virusa, saopšteno je ranije iz kabineta Đukanovića.

5

avatar
1000
3
2
0
 
5
Goran TVKostaDarkoVladanSmradu
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kosta
Gost
Kosta

Realno izborni su mogli da se ni ne odloze kao sto su bilo izbori u Francuskoj pa je narod isao sa maskama i rukavicama na glasanje, pa su lijepo sredili se. Nego ovom nasem narodu nista nase sto je bolje od drugog ne valja, nezahvalnici.

Goran TV
Gost
Goran TV

Jes, i izašlo je 20% stanovnika.

Darko
Gost
Darko

Najispravnija odluka koju su donijeli je odlaganje izbora, i time su svi jasno stavili do znanje da su im gradjani na prvom mjestu.

Smradu
Gost
Smradu

Dobro je kad razmisljas o izborima

Vladan
Gost
Vladan

Dje je tb pamet pa pises tako??? Ovo je logicno da ce da napisu jer su trebali izbori da se odrze. A zivot nije stao ako je corona virus, sve ce ovo da prodje i sve ce se zvati juce.

Send this to a friend