Politika

Đukanović: Crna Gora će nastaviti da podržava stabilnost i prosperitet Kosova

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je u oproštajnu posjetu Skendera Durmišija, ambasadora Kosova u Crnoj Gori.

Predsjednik Crne Gore zahvalio je ambasadoru Durmišiju za odličnu saradnju tokom njegovog diplomatskog mandata i doprinos unapređenu odnosa između dvije države. Stupanje na snagu Sporazuma o granici, otvaranje Razvojnog centra Crnogoraca na Kosovu, kao i imenovanje počasnog konzula, procesi su koji su učvrstili povjerenje i unaprijedili saradnju, ocijenio je Đukanović.

On je istakao da Crna Gora pažljivo prati događaje na Kosovu, sa pozicije prijateljskih odnosa susjeda, ali i sa željom da problemi koji postoje u regionu dobiju što prije epilog u interesu svih.

U tom smislu, predsjednik je iskazao podršku za obnovu dijaloga između Beograda i Prištine u najskorijem roku, kako bi se pokazala odgovornost prema regionu i njegovoj evropskoj perspektivi. Đukanović je istakao da Crna Gora nastoji da bude konstruktivan partner, svjesna  delikatnosti tog pitanja i njegovog značaja za stabilnost regiona u cjelini.

”Crna Gora će sa istim razumijevanjem nastaviti da i dalje podržava stabilnost i prosperitet Kosova i njegovu dalju evropsku integraciju”, kazao je on.

Predsjednik je ambasadoru Durmišiju prenio i zahvalnost Crne Gore za pažnju Kosova prema crnogorskoj nacionalnoj zajednici i napretku u stvaranju uslova za njeno okupljanje i konstruktivno djelovanje.

Ambasador Durmiši je zahvalio na prijemu predsjedniku Đukanoviću ističući da mu je bila privilegija i čast da bude prvi ambasador Kosova u Crnoj Gori, gdje je, kako je kazao, naišao na izuzetan prijem i saradnju crnogorskih insitucija. Durmiši je naglasio da se raduje uspjesima Crne Gore, kao i da visoko cijeni doprinos Crne Gore regionalnom napretku.

Sagovornici su se saglasili da su dosadašnji rezultati u saradnji dobra osnova za produbljivanje odnose prije svega u oblasti ekonomije, infrastrukturnog povezovanja i kulture.

M.D. 

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

Neprijatelj mog neprijatelja, je moj prijatelj.

Micko
Gost
Micko

Lijepo bira datume-najsvetije.Nekad ces i ti bogu na istinu a istinu pred bogom ne mozes sakriti.

Sefket
Gost
Sefket

Problem je sto je kosovo jos uvijek problem.A kad ce bit taj problem rijesen ni sami bog Donald Tramp nezna.

Bokelj
Gost
Bokelj

A to su braca moraju se podrzavati…..

ene gi bre
Gost
ene gi bre

I jesu braća,poštenija i iskrenija bar jedno 100X od srba.Nikada ništa loše Crnogorcima uradili nijesu,dok za ove tvoje kojima se klanjaš i ljubiš opanke,nažalost to se nemože reć.

miloš
Gost
miloš

A ko nas proćera iz Metohije 1941, a ko napravi masakr s Njemcima u Velici 1944

Na minimalcu222
Gost
Na minimalcu222

Ono kao mi možemo da donesemo neki doprinos,a nas ne ferjmaju ni za suvu šljivu…hahaha bujrum !

Varvar
Gost
Varvar

Je li i dalje 85% gradjana Crne Gore protiv priznanja Kosova? Ali to je njihov problem, kako reče premijer!

tofd
Gost
tofd

Mislim da su se malo procenti promijenili, meni je recimo svaki velikosrpski poraz pobjeda.

ibro
Gost
ibro

Stiže li pismo?

Joe
Gost
Joe

Nije prvi, vec drugi.Prvi je bio srbin Srdjan Sentic.

Send this to a friend