Politika

Đukanović: Crna Gora i njeni građani će znati da cijene podršku Izraela

Crna Gora i njeni građani znaće da pamte i cijene ovu podršku, kazao je predsjednik Milo Đukanović tokom današnjeg telefonskog razgovora sa predsjednikom Izraela Ruvenom Rivlinom, zahvalivši mu na donaciji 4.000 testova koju su realizovali kompanija Elbit i počasni konzul Crne Gore u Izraelu Nimrod Rinot.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika, Đukanović je Rivlinu rekao da su epidemiološke prilike u Crnoj Gori povoljne, te da je zadovoljan što izlazimo iz najteže faze borbe sa relativno malim posljedicama po zdravlje ljudi.

“Đukanović je čestitao Rivlinu na uspjehu u borbi Izraela sa novim korona virusom, uz uvjerenje u najbolju zaštitu građana, spremnost za predstojeći ekonomski oporavak i dalji razvoj te zemlje što će dodatno učvrstiti bilateralne odnose”, ističe se u saopštenju.

Zajednički je ocijenjeno da dvije države imaju izuzetno dobre i prijateljske odnose, uz zadovoljstvo da se dijalog dvojice zvaničnika nastavlja nakon susreta u Jerusalimu s početka godine.

“Đukanović je ponovio trajnu posvećenost Crne Gore očuvanju sjećanja na žrtve Holokausta i borbi protiv antisemitizma, i naglasio da je na toj liniji nakon Svjetskog foruma u Jad Vašemu uspostavljena direktna komunikacija Međunarodne škole studija o Holokaustu sa Ministarstvom prosvjete Crne Gore, koja će rezultirati potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju i pokretanjem konkretnih programa saradnje”, dodaje se.

Takođe, zahvalivši Rivlinu potvrdio je da je donacija dječjih invalidskih kolica, prezentovana tokom prošlogodišnje posjete, stigla u Crnu Goru i da će u najskorije vrijeme biti dostavljena djeci kojoj je najpotrebnija.

Rivlin: Crna Gora pokazala da korona ne može da nas pobijedi

Predsjednik Izraela je iskazao solidarnost sa Crnom Gorom i njenim narodom u prevazilaženju posljedica globalne krize izazvane virusom.

“Uz ocjenu da se i Izrael, kao i cijeli svijet suočava sa teškim socio-ekonomskim i medicinskim izazovima, pohvalio je djelovanje Crne Gore, koja je, kako je istakao, pokazala da korona ne može da nas pobijedi”, navodi se u saopštenju.

Kako se ističe, on je crnogorskom predsjedniku prenio pozdrave donatora i počasnog konzula, uz zadovoljstvo što je Izrael bio u prilici da pomogne crnogorskom narodu u vremenu pandemije, kao i kroz donaciju dječjih invalidskih kolica.

“Predsjednik Izraela je kazao da cijeni ličnu posvećenost i angažman predsjednika Crne Gore na edukaciji o Holokaustu.  Sa zadovoljstvom je prihvatio poziv da posjeti Crnu Goru, uz želju da se posjeta realizuje čim se za to steknu uslovi nakon korone i uvjerenje da će to biti nastavak plodnih razgovora na najvišem nivou”, zaključuje se u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bnjj
Gost
Bnjj

Presjednik Milo, male države bogate a običan narod mu živi teško. Država sa najvećim indeksom nejednakosti u Evropi

Emi
Gost
Emi

Ko god ti sta pokloni kulturno se zahvali. Milo je kralj!

Hmmmm
Gost
Hmmmm

Bnjj, kao i uvijek promašio si temu. Ovo nije o Milu nego o izraelskoj pomođi. Pomoći koju jedna prijateljska država daje drugoj. Negativnost zadrži za sebe. Ne treba opterećivati druge svojim frustracijama.

Send this to a friend