Politika

Đukanović: Da nam razum bude ispred inata, da mržnja prema bilo kojoj partiji ili pojedincu ne bude jača od ljubavi prema Crnoj Gori

Milo Đukanović

Da nam razum bude ispred inata, da mržnja prema bilo kojoj partiji ili pojedincu ne bude jača od ljubavi prema Crnoj Gori, poručio je u autorskom tekstu predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović.

Autorski tekst predsjednika DPS-a prenosima integralno:

Potpis koji je 3. avgusta stavljen na dokument pogrešno nazvan “Temeljni ugovor”, nikog razumnog, makar se radilo o potpunom političkom laiku, nije smio iznenaditi.

Uostalom, samo potpisivanje je jedan tehnički čin, nikakva tragedija. Međutim, okolnost da Crna Gora ima Vladu koja je u stanju da joj priredi takav zločin sa jasnim predumišljajem, potpuno svjesno, s namjerom, tragična je. A sve da bi se ispunila obaveza koju je neko u njeno ime preuzeo. Jasno je i ko.

Ovih dana u javnosti je aktuelno pitanje: Da li se izbor takve Vlade mogao izbjeći? Nije, naravno. I zato je takva dilema, koja se stavlja u prvi plan u ovom trenutku, računajući na kratko pamćenje javnosti, pogrešna. Jer je ta Vlada politički i institucionalni derivat legitimne parlamentarne većine utvrđene na izborima 30. avgusta 2020. Baš kao i prethodna, Krivokapićeva. Taj legitimitet im nije poklonjen. Dali su im ga građani Crne Gore, svojom slobodnom voljom. Zato smo svi dužni da to poštujemo. Kao što bi, na primjer, divlji, samoproglašeni, kvinsliški autoritet, nelegitimnu Podgoričku skupštinu, da je sreće, svi trebalo da preziremo jer je u trenutku njenog avetanja Crna Gora imala svoj Ustav, svog kralja, svoj parlament i svoju vladu.

Dokona trućanja, je li bilo bolje da je ostala Krivokapićeva umjesto Abazovićeve vlade jednako su tragično neznavena i manipulativna, koliko i objašnjenje naše nesrećne Vlade da je najvažnije bilo “skinuti pitanje s dnevnog reda” i da je potpisivanje ugovora sa SPC u najboljem interesu evropske budućnosti Crne Gore. Iako ponekad kratko pamtimo, maloumni nijesmo. Vlada Zdravka Krivokapića je po temelju uništavala svijest Crnogoraca o njihovom identitetu, čak negirajući da on postoji. Sjetimo se uradaka ministarke, “žene – četnika”, u obrazovnom sistemu Crne Gore.

Sjetimo se i Krivokapićevih eksperata u ekonomiji, njihovog “spasavanja” spržene zemlje. Sjetimo se da je već dvije godine zatvoren Aman, da je zatvorena primarna proizvodnja KAP, ugašen Montenegro Airlines, ugašen Novi duvanski kombinat, prekinuta proizvodnja u Željezari, zaustavljene ili drastično usporene sve investicije, najdrastičnije na sjeveru Crne Gore.

I na kraju, program “Evropa sad” koji kreiranjem populističkog repertora mjera socijalne politike vodi Crnu Goru najkraćim putem direktno u bankrot. Sjetimo se i koliko je ljudi umrlo od posljedica korona pandemije, zbog inaćenja, nekompetentnosti i dezorganizacije zdravstvenog sistema i njegovih čelnika. I da li može iko normalan da ima dilemu je li tu Vladu trebalo smijeniti? I, zaboga, u krajnjem da li bi ta Vlada potpisala tzv. Temeljni ugovor?!

Tu Vladu je, naravno trebalo smijeniti. Uz podršku bilo koga od onih kojima su građani Crne Gore dali većinu na izborima 2020. Taj neko je bio GP URA. Nijesmo ih birali iz lepeze državno-politički osviješćenih: ni kao patriote, ni kao najpametnije, pogotovo ne kao najpouzdanije. Imali smo samo njih kao opciju da smijenimo kleronacionalističku, nekompetentnu, anticrnogorsku i antievropsku, najgoru vladu u dugoj istoriji trajanja naše države. I da, nakon toga smo ne jednom nego svakodnevno predlagali održavanje vanrednih parlamentarnih izbora. Skoro niko, a svakako ogromna većina parlamentarnih partija ih nije željela.

Nakon spoznaje takve realnosti nijesmo s GP URA ušli u institucionalni aranžman manjinske Vlade da bi se što prije vratili na vlast. Nijesmo se vratili, jer nijesmo željeli da se vratimo prije nego nam to jasno ne omoguće rezultati sljedećih izbora. Dakle, URA je u Vladi jer je to bio njihov izbor, jer su nakon nešto duže od godinu iskustva shvatili kakvoj Vladi su do tada obezbjeđivali većinu.

No, gotovo očekivano, u međuvremenu su postali taoci igre svog lidera. Očekivano – jer smo već imali upravo takvo, svježe iskustvo, sa partijom koja je brutalno izdala interes svojih birača na izborima 2020. godine. Birači URE su nesumnjivo željeli smjenu DPS, ali ne i velikosrpsku, klerikalnu Crnu Goru. Posebno, ne vjerujem da su ti birači željeli da URA iz pozicije “jezička na vagi” presudno omogućava takvu transformaciju Crne Gore.

Pitam se, na šta bi ličila Crna Gora i da li bi je uopšte i bilo, da smo “s dnevnog reda skidali”, tako olako i nehajno, prethodna važna pitanja koja su potencirala podijeljenost crnogorskog društva. I koja se nijesu mogla odlagati. Recimo, kada smo donijeli odluku da promijenimo program DPS i da promovišemo borbu za obnovu nezavisnosti. Tada je pala Vlada. Imali smo izbore, na kojima nijesmo dobili većinu. Liberalni savez je pokušao da nas ucijeni, tražeći da mu poklonimo šest poslaničkih mandata. I u tim okolnostima, nijesmo “skidali s dnevnog reda” pitanje obnove nezavisnosti, nego strpljivo i promišljeno nastavili dalje. Uskoro, nakon toga, potpisali smo tzv. Beogradski sporazum i odložili referendum za tri godine, jer je to (i mnogo više od toga) tražila EU.

Opet je pala Vlada. I opet nijesmo “skinuli s dnevnog reda” pitanje obnove nezavisnosti jer smo ga smatrali vitalnim crnogorskim interesom. Nastavili smo dalje. Uzgred, niko u međunarodnoj zajednici nije želio referendum o nezavisnosti u Crnoj Gori. Jer niko nije vjerovao da on neće ugroziti stabilnost države, pa čak i regije. Propisali su i nepravednu i po demokratski život rizičnu formulu pobjedničke većine od 55 odsto. Mnogi suverenisti su mislili da zahtjev EU treba odbiti i ići svojim putem. Ni tada nijesmo “skinuli pitanje s dnevnog reda” nego smo proces strpljivo i mudro doveli do kraja.

I… sad bi trebalo sve to da “skinemo s dnevnog reda” političkom pameću premijera i Vlade. Ne, nijesu glupi već bezočni i prevarni. Jedan zato što izvršava obavezu, drugi što misle da je važnije da mu u tom slomivratu pokazuju lojalnost nego da slijede interese svoje države. A svi zajedno očigledno smatraju da mogu da se sprdaju sa crnogorskom javnošću.

Da li će biti lakše nakon što i ova Vlada padne? Neće, jer gotovo svaka iz reda partija kojima su građani 2020. dali većinu od jednog mandata i dalje smatra da mu politička snaga zavisi od stepena srpstva koji javno demonstrira i lojalnosti državi Srbiji koju raznim (ne)djelima dokazuje, čineći to okosnicom svoje politike. Nečije pravo da pokaže kako je veći Srbin od drugih, naravno nikome nećemo osporavati. Jer u našoj državi svaki Srbin je jednakopravan građanin sa svakim građaninom Crne Gore druge nacionalnosti.

Problem je samo što lideri srpskih stranaka u Crnoj Gori svoju političku borbu vode na platformi državne politike Srbije i SPC kao njenog glavnog protagoniste. A, kao što znamo njihova platforma je Velika Srbija, bez Crne Gore i Crnogoraca. Pogubnost te platforme su, recimo, Srbi u Hrvatskoj apsolvirali. I svoje mjesto pod suncem, u svojoj državi Hrvatskoj, traže i nalaze svojom pameću. U Crnoj Gori nažalost još nijesu. Lideri Srba vođeni svojim karijerističkim i materijalnim interesima konstruišu navodnu ugroženost Srba u Crnoj Gori da bi našli sebi posla za koji su i dobro nagrađeni iz Beograda i Moskve. Jedna generacija za drugom. I tako u nedogled. Jadno i inferiorno. Ali, unosno. Sve dok ima ko u Beogradu da plaća velikosrpske iluzije.

Elem, vidjećemo ima li zere građanskog i proevropskog potencijala na drugom polu političke scene Crne Gore. Jer, u obrazloženju za smjenu ove (i u još nenapisanom pozivu za formiranje nove) Vlade stoji da se zalažemo za ugovorno regulisanje odnosa države i SPC po najvišim evropskim standardima, ili u skladu sa najboljom praksom. Ne mimo toga. A ako neko traži da taj ugovor bude u suprotnosti sa Ustavom, onda taj samo ispira usta navodnim zalaganjem za vladavinu prava.

Takođe, onaj ko traži da se jednoj vjerskoj zajednici da privilegovan status u odnosu na druge, čak da joj se prenose javnopravna ovlašćenja koja pripadaju samo državi, taj nije za EU, ni za Crnu Goru kao dio evropskog društva. Taj je za teokratsku, srednjevjekovnu državu. Ali, i tada će, vođen balkanskom političkom filozofijom: Pobijedio sam, ja sam mjera svega i od mene počinje život, ko još mari za Ustav kad su mi građani dali povjerenje (od cijelih četiri odsto dodao bih), nastaviti da nam objašnjava kako je sva ta neodgovornost prema nacionalnom interesu dozvoljena, dobijenim povjerenjem na izborima.

Zato bi, za početak, dobro bilo prekinuti zapomaganje iz suverenističkih redova Crne Gore. Preteći ćemo. Pretekli smo i teže nevolje i po svemu veće protivnike. Možda da umjesto jauka razmislimo možemo li što bolje lično učiniti za svoju državu. Makar da na skorim vanrednim parlamentarnim izborima glasamo za one koji je neće izdati. I koji je do sada nijesu izdavali. Da nam razum bude ispred inata. Da nam mržnja prema bilo kojoj partiji ili pojedincu ne bude jača od ljubavi prema Crnoj Gori. Probajmo. Ne boli. Čak, pomaže. Veoma.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Cetinjanka
Gost
Cetinjanka

Pretećemo, no što ćemo! Pretekli smo od vas pa ćemo i od ovih.

Baka
Gost
Baka

E moj mika da si to sredio prije nebi bilo ovog ali stacemo idemo dalje borba

Reka
Gost
Reka

Opet niste izbacili moj tekjt ako hocete demokraciju izbacujte tekst ove kiki su realni jer da bi izasli iz ove situacija moram se pogledati u oci nevrjedjam nikog Ali kad govorim direkto nisam kao ovi neki sto masu zastava ma I govore da ke predsednik car

USPENSKI
Gost
USPENSKI

Odlika demokratskog gradjanskog drustva je pre svega saradnja I kominikacija zasnovana na dialogu I konsenzusu…Nezavisno ko je na vlasti…pozicija I opozicija moraju da sarafjuju…..a da bi saradjivali neophodno je postovanje ..pre svega svoje drzave I supernova na politickoj sceni…Ucesnici na politickoj scenic moraju da nauce da slusaju suprotnu stranu da bi dialog dobro svoju konzistentnost kako bi se donele vazne… Više »

XXX
Gost
XXX

Da kad ljudi vole samo SVOJU državu, ali što kad rade za tuđe, što onda?

Rodja
Gost
Rodja

Tako je presjednice !!!! Objasni dpsovcima da ne mrze nikoga nego da vole svoju CG

Treće Oko
Gost
Treće Oko

Po[tovani Presjedni;e , 2006 si bio Otac nacije novije istorije Crne Gore . Makni kompromitovane osobe iz okruženja i svi ćemo kao 21 Maja 2006 godine u jednu kolonu da se zavijori Crveni barjak na svaku kuću . Zbog kompromitovanih smo izgubili svoju budućnost nemoj da izgubimo budućnost naših potpomaka , ako se to ne desi idemo svi u Luksemburg… Više »

Gojko
Gost
Gojko

Dadoste im moj predsjedniče,mlinove,hotele,medije,banke,plaže… i bojim se da je sada kasno.
Truli su to multimilioneri,a nas koji smo vas istinski podržavali,ostaviste na nemilost tim tajkunima da krvavo kod njih zaradujemo za golu egzistenciju.
Nama je kasno odavno i kasno je za CG što je najgore.

Pera
Gost
Pera

Da je sreće,da se raspravljamo oko ekonsmkih pitanja i onih vezanih za pitanja poboljšanja kavaliteta života bili bismo najbogatija zemlja u svijet.30+ godina samo su važna pitanja nacionalne pripadnosti i ko je ko,dosta višee aman

Me myself and I
Gost
Me myself and I

Svijet bi bio bolji da svaka država ima po jednog Mila Đukanovića ! 🇲🇪💪♥️

Onogost
Gost
Onogost

Postali bi globalni Medulin.

Me myself and I
Gost
Me myself and I

Jedan je od rijetkih političara koji nije iskompleksirani nervni bolesnik !

Suza
Gost
Suza

🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪Da je vječna CG zivijo kralju crne gore

Bojan
Gost
Bojan

Odlican tekst. Analiticki, motivacioni i iskreni. Cesce Predsjednice komunicirajte ovako sa narodom

Bokelj
Gost
Bokelj

Hahaha

Commentator
Gost
Commentator

Složio bih se sa svim ovim. Ali, da bi se DPS vratio u politiku, morate dobro da pročistite redove. Zar i dalje mislite da će vam neki stari i potrošeni kadrovi, koji i sada sjede u Skupštini, pomoći da se vratite na vlast? Treba da pokažete da ste spremni na promjene, a sa istim kadrovima to nije moguće.

Marko
Gost
Marko

Cak su i mladi kadrovi pokazali dz su prevazisli ucitelje. Primjer je odbornik iz Nisica koji je tsmo bio i preśednik partije.

Tara
Gost
Tara

Glavno je za tebe i tvoje cetnike antidrzavnike..i neke puciste nepromjenjivo..

Vesna
Gost
Vesna

Mislim da je Krivokapić čovjek dobre namjere, svakako bolje od sadašnjeg premijera. Tačno je, naravno, da namjera ne garantuje rezultat. Čuju li sve Vaše partijske kolege Vaš vapaj? Koliko njih ga istinski čuje, a koliko njih, ipak, misle da ovo bolno pitanje Ugovora može sačekati ako bi Vlada bila darežljivija kada je riječ o povratku na pozicije “po dubini”? Pitajte… Više »

Salijeri
Gost
Salijeri

100% sam siguran da Milo treba otići u zvaničnu posjetu Moskvi i prekinuti ovu agoniju sa ljigavom EU. Mi gubimo državu i naciju u nekim jalovim EU putevima, a za njih smo bili i ostali rreći svijet!!! Odmah mijenjati kurs pa neka se EU češe po glavi. Dosta je bilo. Mislio sam da ovo nikad neću ni pomisliti, a kamo… Više »

Momak
Gost
Momak

Jedan je 👑

Levis
Gost
Levis

U Hrvatskoj su Srbi nažalost,morali da izgube rat,da preko 100 hiljada napusti Hrvatsku,pa da onda prihvate život u nezavisnoj hrvatskoj državi
Preteći ćemo,to znamo.

Gernsheim
Gost
Gernsheim

A što nazalost Srbi su bili okupatori u Hrvatsku i neka su izgubili rat jer bi smo na jade bili od njih…

Podgoricanka
Gost
Podgoricanka

Uzdam se u Vas!

Ananas
Gost
Ananas

Ovaj nam covjek osvijetli obraz na globalnoj politickoj sceni zadnje 2 godine, e nas dobro izblamirase Zdravo, Dritan i druzina.

CGuSrcu
Gost
CGuSrcu

E jes promijenio se zadnje dvije godine axaxaxax…jesi ti clan GO DPSa?

BMX
Gost
BMX

Nazalost, mozda je kasno za sve Imali ste skoro 15 godina (bar od 2006 g) da ucinite ovu zemlju boljom, jacom,otpornijom, da uspostavite vladavinu prava i osnazite institucije, da razvijate ekonomiju, da podizete zivotni standard, ali ne… vi ste surovali sa njihovim popovima, tajkunima, kumovima dali fabrike, hotele, solanu, sume, resurse. Licni interesi, privilegije i punjenje vlastitih dzepova su bili… Više »

delboj
Gost
delboj

Sve je to tacno samo sto ovaj narod ne zasluzuje ni 10 odsto toga sto si nabrojao.

dpero
Gost
dpero

Ajde ne mlati ti znas!

Mrki
Gost
Mrki

Konačno neko normalan…bravo BMX…

freeMNE
Gost
freeMNE

BMX – potpisujem sve što si rekao.
DPS je imao istorijsku šansu,nisu je iskoristili -Zbogom.Nije mi ih žao,žao mi je iskrenog i poštenog Crnogoskog naroda koji bi život svoj dao za grudu ove napaćene zemlje.Prevareni i iznevjereni…

Gojko
Gost
Gojko

BMX
Svaku ti potpisujem.
Bravo!

Tara
Gost
Tara

Malo si prec’erao..Mogao je biti drskiji..stroziji..a ne sto ste ovaj primitivizam napisali..Punili dzepove..evo Dritan.. Milojko ..Adzic..Pop Micovic i ostali ekstremi pune svaki dan dzepove..

Jelena
Gost
Jelena

Predsjednik je zaista briljantno napisao tekst i ukazao na sve onako kako i jeste! Sjetimo se progona crnogorskih prosvjetara, progona zaposlenih na Fakultetu za crnogorski jezik, sjetimo se progona crnogorskih diplomata, lomljenja i obijanja Ambasada, progona crnogorskih ambasadora! Crnogorci su krivi jer misle da je njihova Crna Gora, kazao je najednom pjesnik Radovan Zogović!

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Izlizana priča.

Momak
Gost
Momak

A ti kompetentan 🤣🤣🤣

Jelena Afrika20
Gost
Jelena Afrika20

Dobro je radio presjednik svih ovih godina nije mogao brže u pitanju su reforme kod naroda.

Ovako ti je
Gost
Ovako ti je

Očisti se od družine oko tebe, pa da počnemo iz početka, sa više rada sa narodom i bez beskrupuloznog lopovluka.

Visitor
Gost
Visitor

A evo mu se to priča godinama al džabe izgleda, njemu su drugi krivi najviše

Sanja
Gost
Sanja

Svjetski lider 🇲🇪👑

, , ,
Gost
, , ,

Đukanović je najmudriji među balkanskim političarima i čovjek koji vidi dalje od drugih. Budućnost se treba graditi uz njegovu podršku i iskustvo sa novim ljudima. CG ima takvih, treba izabrati najbolje među nama bez obzira na različitosti koji žele utkati sebe u prosperitet društva. Ako 80% građana želi u EU zar to nije jasan signal svim političarima što im je… Više »

Titograd
Gost
Titograd

Kralj🇲🇪

maas
Gost
maas

Gospodin

Luka
Gost
Luka

Tako je i tako treba i mora da bude..a proteklih 30 godina je bilo sasvim dovoljno vremena da to i ostvarimo, jer podjele mrznja i inat nijesu počeli od juce to jest od dolaska ove nove vlasti već od pocetka devedesetih se dijelimo i radpirujemo mrznju!!!

Marija
Gost
Marija

Znamo ko je poceo i ko ne prestaje ni danas.Znamo ko je izazvao zadnje ratove na Balkanu i pravio genocid..Zato se ne mozemo izjednaciti.Ne krademo tudje crkve i manastire ne fakcifikujemo istoriju.

Luka
Gost
Luka

Tacno sve je tako i 30 godina to nijesmo mogli riješiti?!

Tara
Gost
Tara

Nije tacno da je 30 godina..no 16..odkad smo postali nezavisna i suverena drzava CG..G-din Djukanovic ne moze da bude radikalan..previse je dobar…pa cetnici to zloupotrebljavaju.

Ima nas
Gost
Ima nas

Da je vječna 🇲🇪
Idemo naprijed samo!

roki
Gost
roki

Tako je. Da je vjecna !

BellaCiao
Gost
BellaCiao

Slažem se da ovo sve mora hladnije glave i organizovanije. Ali dajte onda proberite i istaknite ljude koji su sposobni da povredu građane pravim smjerom (dobar primjer je Nela Savković, koju očima ne viđeh prije ovih izbora 2020.a koliko takvih divnih ljudi i intelektualaca jos ima a da nijesu istaknuti?) Ima ih među vama dosta. Isto bi lijepo bilo da… Više »

BellaCiao
Gost
BellaCiao

Slažem se da ovo sve mora hladnije glave i organizovanije. Ali dajte onda proberite i istaknite ljude koji su sposobni da povredu građane pravim smjerom (dobar primjer je Nela Savković, koju očima ne viđeh prije ovih izbora 2020.a koliko takvih divnih ljudi i intelektualaca jos ima a da nijesu istaknuti?) Ima ih među vama dosta.

Milena
Gost
Milena

Ne mlati bella više, sa tvojim govorima dugometražnim.Ajde😂😂😂😂😂

Mira
Gost
Mira

A ko te tjera da čitaš njegove komentare, odakle ti pravo da ti određuješ ko ce sta da piše!!!

Rocky
Gost
Rocky

Kralj si bio i ostaces svi ti zavide. Jer nijedan ne moze da ti se primakne. Pa su ljubomorni

Kotor CG🇲🇪
Gost
Kotor CG🇲🇪

Ovo je Brend u Cg, a ne ove ptice trkačice.😂😂

Istina
Gost
Istina

Tražite ih među našim članovima koje ste sklanjali, koji su uvijek u sjenci, koji nijesu sujetni megalomani i kojima je javna funkcija posao, a ne pozornica. To su oni ljudi koji su prošli mnoge izazove i profesionalne i lične, a uvijek tu da pomognu partiji kada je najteže. Tražite ih među članovima koji nikada nijesu krili da pripadaju DPS-u, kojima… Više »

Istina
Gost
Istina

Tako je, vojsku ljudi imate, anonimnih, lojalnih, stručnih, kredibilnih, bez mrlja, nikada ništa tražili nijesu od partije, niti ih vidite, niti ih tražite, a oni su nosioci stabilnosti DPS od vazda! Davali ste funkcije i privilegije svaštočinama, profiterima, preletačima, polupismeni su vam bili sekretari i pomoćnici u ministarstvima, direktori samo za lični interes, a đe su sada, da se nije… Više »

Vukota
Gost
Vukota

Bravo,tacno tako! Da se povuku svi koji su radili protiv Cg ,a svi znamo da ih i u Dps -u ima dosta.U penziju s njima.Mladi da dodju.

Crnogorka
Gost
Crnogorka

E ovo je dobra analiza!! Imaju oni ovakve ljude.

Istina
Gost
Istina

Konačno jasno sagledavanje situacije u kojoj je Crna Gora i njeni građani. Nadam se da je ovo najava prestanka šminkanja realnosti i bacanja prašine u oči građanima jer to nijesu rješenja. Sve uzroke smo apsolvirali, ne jadikujemo, ali još jednom neka se zna: ođe smo đe smo, velikim dijelom, zbog pogrešnih kadrovskih odluka. Nekim ljudima ste ukazali povjerenje predsjedniče, a… Više »

Ljesankulja
Gost
Ljesankulja

“Vuk na ovcu svoje pravo ima, ka tirjanin na slaba čovjeka !
Al’ tirjanstvu stati nogom za vrat ,to ljudska dužnost najsvetija !” Ti ćeš ovaj drugi stih primijeniti u praksi Predśednice ! Pišemo nove stranice istorije !

320 BILIARDI D
Gost
320 BILIARDI D

Gospodin presjednik lijepo govori mislim da treba da ostane kao presjednik dok ne dođe neko mlađi da ga naslijedio posto ja ne vidim nikoga do sad da može da ga zamijeni.

Ljiljana
Gost
Ljiljana

Sve jasno, sve tacno! U pamet se Crnogorci!

Slavica
Gost
Slavica

Presjednice preuzimaj u svoje ruke vodi nas u eu i da odmorimo od svetosavaca

CRNOGORKA
Gost
CRNOGORKA

Milo Care
Da je Vjecna Crna Gora 🇲🇪

Gorčin
Gost
Gorčin

Ljekovito!

Danko
Gost
Danko

Jako dobar i važan tekst Predsjednika i osvrt na učinke! Pored ,,eksperata’’ iz oblasti ekonomije i prosvjete, valjalo je podsjetiti i na izjave o negiranju genocida Leposavića, kao i na razaranje crnogorske diplomatije na čelu sa Djordjem Radulovicem. Apostoli su zaista sprovodili i djelovali u korist potopavanja crnogorskog nacionalnog bića! Nije im pošlo za rukom!

Ljubo
Gost
Ljubo

👏👏👏👏👏👏

Maitland Niles
Gost
Maitland Niles

Bravo Preśedniče,svaka čast 👍👍👍👍👍👍👍👍, DA JE VJEČNA CRNA GORA 🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

TOURBILLON
Gost
TOURBILLON

VAKAT JE

Vlado
Gost
Vlado

Očisti partiju.osvježi je sa mlađim ljudima pa možda budem opet glasao DPS

Kotorski
Gost
Kotorski

Ne, jednom u sto godina, nego jednom u petstotina, Ovakav se rađa, i to samo u CG! Da je vječna!

Ludo a istinito
Gost
Ludo a istinito

Važne su poruke ljubavi, ko te pita ko je bogat a ko sirot i zašto.

Bernard
Gost
Bernard

Svaka čast Predsjedniče !!!
Na ponos nam je !!!

Luka
Gost
Luka

B R A V O !!!

Brano Niksic
Gost
Brano Niksic

Presjednice svaka ti je Njegoseva,nemoze se svak baviti politikom.

Goran
Gost
Goran

Eto tako !!!

Željo
Gost
Željo

Ko ga ne razumije,neka procita dva puta,apsolutno sve tacno.

Veseljko
Gost
Veseljko

Dodemo u godine kad se izliju emocije,koje ne možemo zadržati,hvala ti Milo što smo spoznali duh iskonski vrijednosti!

Krki
Gost
Krki

Pahahahahah greote

Dzoni
Gost
Dzoni

Bravo za tekst! Dajte bre, da idemo u EU, dosta više srpstva, otvorenih balkana, temeljnih ugovora po našoj zemlji…
Dajte ljudi, da izadjemo iz ovog mraka

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Ovako govori političar iz prve lige,Preśedniče ne damo ti da odeš u penziju dok ne završiš poso do kraja,a to je da nas konačno uvedeš u eu.

delboj
Gost
delboj

Eto tako… Nikad nisam glasao za DPS, ali 2019 jesam. Jer je bilo evidentno da je ovo orkestrirani napad na drzavu a ne napad na DPS. Ne napada se drzavna zastava sto svakodnevno rade Dritanovi i Vucicevi partneri mu, ako hoces da oboris DPS.

Send this to a friend