Politika

Đukanović Močniku uručio medalju za zasluge

Đukanović i Močnik

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je u oproštajnu posjetu ambasadora Slovenije Mitju Močnika i tom prilikom mu u ime države Crne Gore uručio medalju za zasluge.

Đukanović je naglasio da je visoko državno priznanje rezultat izuzetne međudržavne saradnje i podrške i razumijevanja Slovenije, koja kao takva datira još iz jugoslovenskog vremena, a naročito je intenzivirana u periodu nakon obnove nezavisnosti. Ističući da međudržavne veze uvijek čine i ljudi, ambasadoru Slovenije medalja je uručena kao znak poštovanja za lični profesionalni i prijateljski doprinos unapređenju odnosa i puno razumijevanje potrebe Crne Gore da gradi svoju evropsku budućnost, kazao je Đukanović.

“Zahvaljujući tome, glas Crne Gore se čuo i od prijatelja kao što ste Vi, predstavnik zemlje članice EU, koja ima poseban senzibilitet za stremljenja Crne Gore, kada snažno grabimo ka EU, vjerujući u doglednost evropske perspektive”, kazao je Đukanović.

On je ukazao na primjeran odnos povjerenja između Crne Gore i Slovenije uz visoke ocjene za kvalitet saradnje u bilateralnoj ravni, posebno u oblasti ekonomije, i njenu dragocjenost u pogledu usvajanja novih znanja i standarda. Posebnu zahvalnost Sloveniji, Đukanović je uputio i za razvojnu pomoć koju u kontinuitetu pruža Crnoj Gori.

Močnik je uz zahvalnost za priznanje, naglasio da mu je velika čast što  je služio svojoj zemlji u Crnoj Gori i doprinio unapređenju međudržavne saradnje.

“Medalja za zasluge priznanje je i za moje prethodnike i državni vrh Slovenije u kontinuitetu”, rekao je Močnik.

Uz ocjenu da Crna Gora zaslužuje naklonost buduće strukture EK, ambasador Slovenije je poručio da će ta država nastaviti da daje puni doprinos što skorijoj integraciji Crne Gore u EU.

Send this to a friend