Politika

Đukanović na zasijedanju Generalne skupštine UN u Njujorku

Predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović, predvodiće delegaciju naše zemlje na zasijedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, koje se održava od 24. do 30. septembra u Njujorku.

Kako je najavljeno iz Ministarstva vanjskih poslova, na zasijedanju Generalne skupštine UN će učestvovati i šef crnogorske diplomatije, Srđan Darmanović.

“Centralna tema ovogodišnje generalne debate biće Stimulisanje multilateralnih napora za iskorjenjivanje siromaštva, postizanje kvalitetnog obrazovanja, borbe protiv klimatskih promjena i inkluzije”, navode u Ministarstvu.

Zasijedanje će, između ostalog, biti fokusirano na ključne globalne teme koje se tiču mira, bezbjednosti i promovisanja partnerstava za dostizanje ciljeva održivog razvoja.

“Darmanović će tokom boravka u Njujorku učestvovati i na Samitu lidera o klimatskoj akciji koji će prethoditi Generalnoj debati. Na marginama zasijedanja Generalne skupštine UN, planirani su brojni multilateralni sastanci i bilateralni susreti šefa crnogorske diplomatije sa visokim predstavnicima zemalja učesnica, zvaničnicima Ujedinjenih nacija i drugih organizacija”, dodaju u Ministarstvu vanjskih poslova.

Učešće delegacije Crne Gore na  zasijedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija predstavlja priliku za dalju promociju ostvarenih rezultata i prioriteta naše države na unutrašnjem i vanjskopolitičkom planu, jačanje pozicije i vidljivosti Crne Gore u UN, kao i unapređenje bilateralnih odnosa sa državama učesnicama.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Marko
Gost
Marko

hoce li moci poslije Milice Pavlovic i Aleksandre Prijovic. Eh sto nam slusa “elita” dovojno o govori o kakvim ljudima se radi

Samo MNE
Gost
Samo MNE

Tako je gospodine, ponosna je crna gora na tebe..

ISTORIJSKO NEEE
Gost
ISTORIJSKO NEEE

Ko jos slusa

Mojeimr
Gost
Mojeimr

Mila za sekretara UN ili makar nesto u vezi ekonomije i finansija…. Moze da povede i Sekulovicku

Marko
Gost
Marko

hahaha citavu vladu zajedno sa premijerom neka vodi 🙂

Bnjj
Gost
Bnjj

Milo je odgovoran za siromaštvo u Cg išćerao je hiljade građana iz države a ostatak naroda drži u siromaštvu da bi on vladao i uzimao resurse kad je na vlast došao bio je običan čovjek a sad je milioner

crnogorac
Gost
crnogorac

Kažu da je milijarder

veki
Gost
veki

hoće li u NJujorku da bude u stan sestrića, ON je ,,veliki domaćin da ušpara pare naroda,, OJ

Aco i Braco
Gost
Aco i Braco

Je li vratio dug Blažu što je pozajmio da pokrije minus na kartici?

460
Gost
460

Čudi me da nijesu pozvali Aljeksu, jer on se busa da Brisel njega sluša.

Send this to a friend