Politika

Đukanović: Niko neće oteti crkve, nećemo povući zakon, Vučiću otvoren poziv da dođe u Crnu Goru

Niko neće oteti crkve. Crna Gora neće povući zakon o slobodi vjeroispovijesti, poručuje predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i ističe da masovni protesti zbog ovog zakona, koje vidi kao u suštini političke, mada “obučene” u crkveno ruho, sa naglašenim prosrpskim predznakom, ne mogu ugroziti vlast, niti politiku koju vlast vodi. On je poručio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da ima otvoren poziv da dođe u Crnu Goru.

“Niko neće oteti crkve”, poručuje Đukanović u intervjuu Tanjugu, i dodaje da niko vjernicima neće uskratiti pravo da koriste pravoslavne hramove, niti je to, kaže, suština Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

“Država Crna Gora ne otima imovinu Srpskoj pravoslavnoj crkvi, jer je ta imovina zapravo vlasništvo države Crne Gore, koje je uzurpirano u periodu između 1986. i 2000.”, ključni je argument na koji se poziva crnogorski predsjednik “braneći” Zakon o slobodi vjeroispovijesti, koji je u dijelu javnosti Srbije, ali i Crne Gore doživljen kao “otimanje” imovine, prije svega hramova i manastira Srpske pravoslavne crkve.

“Za vrijeme trajanja nezavisne crnogorske države, do 1918, i takođe trajanja Crnogorske pravoslavne crkve, do 1920, sva imovina, kojom je raspolagala ta crkva, nema nikakve dileme, bila je u državnoj svojini. Tako stoji u svakom aktu. Od odluke glavarske Skupstine iz 1868. preko Opšteg imovinskog zakonika od 1888. do Ustava Svetog Sinoda u Knjaževini Crnoj Gori iz 1903. i Ustava pravoslavnih konsistorija u Knjaževini Crnoj Gori iz 1904.”, navodi Đukanović.

Ni nakon nestanka crnogorske države, dodaje Đukanović, ni u vrijeme Kraljevine SHS i kraljevine Jugoslavije, niti u periodu socijalizma, sve do posjlednjih njegovih godina, niko nije posezao za državnom svojinom nad objektima koje je koristila nekadašnja Crnogorska pravoslavna crkva.

Prema njegovim riječima, do bespravnog otuđivanja dolazi u periodu između 1986. i 2000. godine, kada Crna Gora pokušava da ustanovi svoj katastar i poziva sve subjekte da registruju svojinska prava.

“Tada SPC, koristeći se raznim titularima, uključujući Crnogorsku mitropoliju, druge eparhije SPC u Crnoj Gori i privatna lica iz reda najviših crkvenih velikodostojnika SPC u Crnoj Gori, dobar dio te državne imovine upisuje na svoje ime”, tvrdi crnogorski predsjednik i dodaje da zato nije riječ o otimanju imovine SPC, “već o odgovornom poslu povratka državi imovine, koja je od nje uzurpirana posljednjih 30-ak godina”.

SPC, “koja se upisala na državnu imovinu”, nema, uvjeren je Đukanović, nikakvih dokaza o pravno valjanom sticanju te imovine, jer ih ne može ni imati.

Đukanović je uvjeren i da će obnova autokefalnosti Crnogorske pravoslavne crkve doprinijeti prevazilaženju nesporazuma i raskola unutar pravoslavnog bića Crne Gore.

“Nije, međutim, naša ideja da arbitriramo između dvije pravoslavne crkve i da pomažemo jednoj da iz pravoslavnih hramova izgoni vjernike druge crkve, samo zato što su, iako pravoslavci, pripadnici druge nacionalne zajednice. Naša ideja je stvaranje institucionalnih pretpostavki da svi vjerujući ljudi, nezavisno od njihove nacionalne pripadnosti, mogu slobodno zadovoljavati svoje vjerske potrebe”, navodi predsjednik Crne Gore.

Na pitanje koja bi to bila jedna crkva – Crnogorska pravoslavna crkva, Srpska pravoslavna crkva ili Pravoslavna crkva u Crnoj Gori – Đukanović odgovara: “Ne bih se sada bavio kumovskim poslom, da krstim pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori, ali sam u jednom intervjuu kazao da je za mene nacionalni predznak pravoslavne crkve u drugom planu”.

Lično, rekao je, misli da je rješenje, možda, u nazivu Pravoslavna crkva u Crnoj Gori, koja bi, “integrisala” sve pravoslavne vernike, bez obzira na nacionalnost.

Na opasku da rješenja, niti tumačenja prava na nacionalni prefiks, kada je riječ o Srpskoj pravoslavnoj crkvi nisu tako jednostavna, te da SPC osam vjekova postoji i djeluje i na prostoru Crne Gore, Srbije. . . Đukanović uzvraća da su to jednostrane interpretacije.

“Kada pogledate Zakon o crkvama i vjerskim zajednicama države Srbije, vidjećete u članu 11 šta Srbija misli o kontinuitetu SPC. U članu 11 tog zakona kaže se da se SPC priznaje kontinuitet u odnosu na Načertanije o duhovnoj vlasti iz 1836. i Zakon o SPC iz 1929. Dakle, država Srbija priznaje 184 godine kontinuiteta i tradicije SPC”, kaže Đukanović i dodaje da se ne može Crna Gora obavezivati navodnom tradicijom SPC od 800 godina, koju džava Srbija svojim zakonima ne priznaje Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

Riječ je, smatra, o još jednoj od manipulacija emocijama, a od odgovorne državne politike se očekuje da je uvaži kao argument, što se, ističe Đukanović, u Crnoj Gori ne događa i neće ni dogoditi.

Na konstataciju da nije riječ o emocijama, već o realnosti, a realnost je da gotovo trećina građana Crne Gore, srpskog porijekla, smatra da joj je ugroženo jedno od osnovnih prava, Đukanović odgovara da je i to rezultat “ozbiljne manipulacije”.

Na opasku da su Srbi u Crnoj Gori na neki način slijedili vladiku Amfilohija kada je podržao ishod referenduma o nezavisnosti Crne Gore, a sada smatraju da su njihova očekivanja iznevjerena, Đukanović navodi da mitropolit nije imao “nikakve tajne dogovore sa državnim strukturama Crne Gore”, niti je, kaže, pružao podršku nezavisnosti.

Naprotiv, branio je ideju da Crna Gora ostane u državnoj zajednici sa Srbijom, ali je rekao da će poštovati, kao što i jeste, demokratsku volju građana Crne Gore.

Da li je na mjestu, pita Đukanović, očekivanje da se sada država Crna Gora u znak zahvalnosti odrekne svoje vrijedne imovine, dodajući da to nije realno očekivanje.

Na pitanje da li će iz ovih protesta, najvećih od kako je, već tri decenije, na vlasti, izaći kao pobjednik, odgovara da nije riječ o pobjedi, već o odgovornosti da se stvore uslovi za multinacionalni, multikulturni i multivjerski život po mjeri i standardima Evrope 21. vijeka.

“Donošenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti i povratak uzurpirane državne svojine, doprinos je vladavini prava, a obnova pravoslavne crkve u Crnoj Gori koja će okupiti i pomiriti pravoslavni narod doprinos je stabilnosti, dugovječnosti i razvoju Crne Gore”, istakao je on.

Saglasan je sa konstatacijom da evropske vrijednosti i standardi nisu dio nacionalnog identiteta, a na opasku da i on zapravo govori o zaokruživanju nacionalnih institucija i crnogorskog identiteta, te da li je onda važno da li je on Srbin ili Crnogorac, Đukanović je odgovorio: “Crnogorac sam, naravno”.

Tako i Srbi u Crnoj Gori, nije im svejedno da li će se crkva zvati Pravoslavna ili Srpska pravoslavna crkva – na tu opasku odgovorio je “Naravno”.

“Naravno” je i odgovor Đukanović na konstataciju da sve što proističe iz Zakona o slobodi vjeroispovijesti neće biti lako sprovesti:

“Neće ovo biti ni lak ni kratkotrajan proces, ali, kao i u drugim procesima, potrebno je izabrati pravilan kolosjek i napraviti prvi korak . Tako je bilo kad smo krenuli u obnovu državne nezavisnosti i kada smo odabrali put evropskih i evroatlantskih integracija “, podsjeća Đukanović.

Povlačenja Zakona neće biti

“Da smo smatrali da taj zakon treba da bude povučen, sigurno ga ne bismo donosili. Sve argumente koje smo čuli protiv tog zakona, čuli smo u prethodne četiri godine”, kaže Đukanović u intervjuu Tanjugu.

Predsjednik Crne Gore, u razgovoru u kojem je nabrojao, kako on to vidi, sve istorijske, pravne i političke razloge koji su opredijelili vlast Crne Gore na ovakav potez, te odbacio argumente protivnika Zakona, ističe da je na sceni mnogo manipulacija, a osnovna je, kaže, ta da je ovaj zakon legitimisao namjeru države da otme imovinu SPC u Crnoj Gori.

Đukanović

Izmišljotina i zamjena teza

“Riječ je o brutalnoj izmišljotini i zamjeni teza”, naglašava Đukanović i navodi da je imovina SPC zapravo imovina države Crne Gore, a da je uzurpirana u periodu od 1986. do 2000.

O tome, tvrdi, svejdoče “neupitne istorijske činjenice”.

Zakon, dodaje, neće ugroziti vjerske slobode srpskog naroda u Crnoj Gori, niti će će im uskratiti pravo da koriste crkve i manastire koje je i do sada koristila Srpska pravoslavna crkva.

Potrudiće se, poručuje, da sa ciljevima ovakve svoje politike objektivno upoznaju svakog građanina Crne Gore. A oni naravno imaju demokratsko pravo da se zalažu za svoja uvjerenja, “uključujući proteste i okupljanja u organizaciji crkve.”

Đukanović navodi da mu je “žao što je dio srpskog nacionalnog korpusa u Crnoj Gori zaveden upornom, veoma grubom, a u suštini inferiornom političkom manipulacijom lidera prosrpskih partija”, nezadovoljnih, kako kaže, što su 30 godina kontinuirano doživljavali izborne i političke poraze.

Oni, kaže Ðukanović, svjesni svoje nekonkurentnosti traže “alternativni teren političkog djelovanja, izmišljajući ugroženost srpskog naroda u Crnoj Gori i namećući se kao njegovi tobožnji zaštitnici”.

Na pitanje kako vidi optužbe jednog dijela crnogorske vlasti na račun Beogada, pa i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, da stoje iza pokušaja da se uzdrma politička scena Crne Gore, odnosno da li predsjedniku Srbije zamjera što podržava prava Srpske pravoslavne crkve, a time i volju, odnosno prava srpskog naroda u Crnoj Gori, Ðukanović kaže da Beograd nije uzdrmao Crnu Goru.

“Od strane državnih zvaničnika Crne Gore nije bilo nikakvih uvredljivih tonova, niti neprijateljskih poruka. Dakle, nema nikakvog uznemirenja, niti osjećaja nestabilnosti, mi samo obavljamo svoje državno političke odgovornosti”, ocjenjuje Ðukanović.

“Razumijem, naravno, zainteresovanost predsjednika Vučića”, dodaje, da “isprati ostvarivanje prava građana srpske nacionalnosti u Crnoj Gori i u drugim susjednim državama i njegovu zainteresovanost za položaj SPC na prostorima drugih država, gdje ona djeluje. Ali, naše upozorenje uvijek je bilo neskriveno i vrlo direktno – da se ta politika mora voditi veoma suptilno”, ističe Ðukanović i napominje da je još u svježem sjećanju 1990. godina i tadašnji pokušaj da se uređuju prava građana sprske nacionalnosti u, kako on tvrdi, drugim državama u regionu.

“Kako se to završilo, mogli smo da vidimo”, poručuje uz konstataciju: “Neodmjereno, nedovoljno pažljivo bavljenje tim pitanjima, sa pozivom na brigu o pravima Srba gdje god da oni žive može odvesti u neprimjereni paternalizam i   opasno ugrožavanje suvereniteta drugih država u našem regionu”.

Upitan na čiju adresu je upućeno to upozorenje, Ðukanović odgovara: “Svima koji tako postupaju”.

“Bili smo u prilici ovih dana da pročitamo određene izjave visokih beogradskih zvaničnika, uključujući i predsjednika Vučića. On je govorio o svom legitimnom pravu da vodi računa o položaju građana srpske nacionalnosti, budući da ih ima oko 28 odsto u Crnoj Gori. Naravno, razumijem njegovu zaintresovanost za položaj srpske manjine u Crnoj Gori. Ali, u elaboraciji takve politike govorio je i o Srbima u Crnoj Gori kao djelu jedinstvenog srpskog nacionalnog korpusa, koji bi trebao slijediti zajednički nacionalni interes, koji se, opet logično, definiše u Srbiji. A, odmah nakon toga smo mogli da čujemo i nezadovoljstvo zastupljenošću Srba u državnim organima Crne Gore”, primjećuje Ðukanović.

On, međutim, ističe da građani Crne Gore, bilo koje nacionalnosti da su, treba da slijede i poštuju, nacionalne interese Crne Gore, a ne drugih država.

“Jer, nacionalni interesi drugih država, makar i susjednih, mogu biti vrlo suprostavljeni našim nacionalnim interesima”, ističe Ðukanović i podsjeća na, kako kaže, “obnovu nezavisnosti Crne Gore, kao nacionalni interes, koji je bio suprotan nacionalnom interesu države Srbije. Takođe, interes Crne Gore da bude članica NATO, bio je suprotan nacionalnom interesu države Srbije”.

Zato nije realno očekivati od Crne Gore, jasan je Ðukanović u definisanju prava, da širi prostor za rad u državnim organima građanima koji pristaju da po političkom pozivu djeluju suprotno nacionalnim interesima Crne Gore.

Na direktno pitanje ima li dovoljno Srba u organima Crne Gore, Ðukanović odgovara da vlast nema viziju da “uređuje Crnu Goru kao konfederaciju nacionalnih zajednica”, i da se pažljivo vodi računa o tome da državni organi budu konstituisani na bazi izborne volje građana i kriterijuma profesionalnosti.

O Vučiću

Na pitanje da li zna da predsjednik Vučić u Srbiji trpi kritike da je preblago reagovao na ponašanje Crne Gore povodom usvajanja zakona, i kad je riječ o položaju Srba, te da se čuju opaske da on, Ðukanović, ratuje sa dijelom srpskog naroda, kao i sa Srbijom, a da za to nije dobio adekvatan odgovor, što se tumači i prijateljskim odnosima sa predsjednikom Vučićem, Ðukanović konstatuje da i sam prolazi kroz takve situacije.

Te zamjerke, naime, vidi kao reakciju nacionalista i ljudi retrogradnog mišljenja “sa ove ili one strane”.

“Oni su često iskazivali nezadovoljstvo politikom koju vodim, ali nikada nisam osjećao potrebu da se sa nacionalistima nadmećem u demonstraciji lojalnosti državi”, kazao je Đukanović.

Preporučuje to kaže, svakome, uključujući i Vučića.

“A šta misle velikosrpski nacionalisti i kako bi oni željeli da uređuju odnose sa Cnom Gorom, to smo imali priliku da vidimo – pir pokušaja paljenja crnogorske zastave u Beogradu, poziv na linč crnogorskog ambasadora, kao i poziv ministra spoljnih poslova Srbije na prebrojavanje Crnogoraca u Srbiji koji podržavaju politiku Mila Ðukanovića”, ocjenjuje predsjednik Crne Gore.

On dodaje da je riječ “o retrogradnim političkim pojavama koje pripadaju prošlosti”, te da vjeruje da “ljudi koji su dobili legitimitet većinske javnosti u Srbji i Crnoj Gori, moraju da se ponašaju odgovorno prema zajedničkom istorijskom nasljeđu i projekciji zajedničke evorpske budućnosti”.

O malom Šengenu

Kada je riječ o projekciji zajedničke evropske budućnosti, Ðukanović primjedbu Tanjuga da je rezervom prema ideji malog Šengena pokazao nedovoljnu solidarnost, uz argumentaciju da je Crna Gora daleko odmakla u procesu pregovora sa Evropom, kaže da to nije tačno.

Ističe da je argumentacija Crne Gore bila da ova inicijativa tretira pitanja slobode protoka ljudi, roba, kapitala i usluga, koja su već od 2011. obuhvaćena raznim drugim regionalnm inicijativama, u kojima učestvuju i Crna Gora i Srbija i Albanija i Sjeverna Makedonija i druge drzave regiona.

“Naše je pitanje bilo – čemu sada stvaranje još jedne regionalne inicijative, praćeno podsjećanjem da je svaka inicijativa za regionalnu saradnju, što se nas tiče, kucanje na otvorena vrata”, objašnjava Ðukanović.

Međutim, Ðukanović pitanje inicijative “mali Šengen” vidi i kroz prizmu aktuelnih problema, pa tako i, kako on kaže, međusobnog povjerenja, odnosno nepovjerenja, te političke zrelosti za više nivoe saradnje i povezivanja.

On to objašnjava opaskom da se pitanje povjerenja logično postavlja kada, kako kaže, kao otreženjenje stignu pitanja koja su sada aktuelna u odnosima Srbije i Crne Gore, a koja “nažalost, opominju da još uvijek nisu na pravi način apsolvirane neke važne teme”.

“Nismo izgleda svi jednako jasno shvatili i prihvatili da su u međuvremenu nastale nove nezavisne i suverene države, koje se moraju međusobno uvažavati i, polazeći od toga, graditi viši stepen povjerenja i saradnje, što će olakšati život našim građanima”, ističe on.

Na pitanje da li to znači da ideju malog Šengena vidi kao velikosrpsku, Ðukanović kaže: “Nije riječ o tome. U odnosu na ideju malog Šengena, kako sam već kazao, imali smo dilemu vezanu za njenu svrsishodnost, ali i napomenu svim partnerima u regionu i u EU da ta inicijativa ne bi smjela nipošto poslužiti kao supstitut za EU integracije.”

“A, dovođenje u vezu malog Šengena sa aktuelnim odnosima između Crne Gore i Srbije nije slučajno, zato što mi politička racionalnost govori da o višim nivoima međudržavne i regionalne saradnje možemo odgovorno govoriti nakon što svi prethodno konzistentno, na svakom pitanju, demonstriramo da prihvatamo i poštujemo nezavisnost i suverenitet svake od naših država”, ocijenio je Đukanović.

Ističe da odnose između Srbije i Crne Gore treba uređivati kao odnose dvije susjedne države, koje respektuju sve što smo kroz istoriju zajedno prošli i koje se odgovorno odnose prema zajedničkoj evropskoj budućnosti.

“Želimo prijateljske odnose dvije susjedne države, koje imaju puno istorijskih i aktuelnih kulturoloških bliskosti, želimo odnose međusobnog uvažanja dvije nezavisne i suverene države”, poručuje Ðukanović.

Na pitanje da li namjerava da posjeti Srbiju, s obzirom da mu je takav poziv javno uputio Aleksandar Vučić, odnosno može li predsjednik Srbije očekivati sličan poziv, pošto mu je na neki način upućena poruka da nije dobrodošao u privatnu posjetu na Badnji dan u Crnu Goru, Ðukanović kaže da je spreman na razgovor.

“Znam da imam otvoren poziv. Isti takav otvoren poziv ima i predsjednik Vučić. Prema mom sjećanju, predsjednik Crne Gore je posljednji bio u zvaničoj posjeti Srbiji, što znači da bi sada trebalo da predsjednik Srbije poseti Crnu Goru”, podsjeća Ðukanović.

Dodao je da je u svim razgovorima koje su do sada imali on i Vučić potencirao otvorenost tog poziva.

“Pogledaću, ako taj poziv nije i formalno upućen, on će uslijediti”, poručuje Ðukanović.

Kada je riječ o negativnim reakcijama na želju predsjednika Vučića da ode u privatnu posjetu u Crnu Goru na Badnji dan, kaže da nije bilo nijedne negativne reakcije zvaničnika Crne Gore.

Bile su, primjećuje, takve reakcije ” ljudi iz vrha SPC u Crnoj Gori”.

“Nisam imao najavu od predsjednika Vučića, između ostalog i zato što sam u tom periodu bio izvan Crne Gore, ali svakako ne bih imao negativan stav prema tome da predsjednik Srbije bude u Crnoj Gori u privatnoj posjeti, kada god on to želi, kao što se to pravo, pretpostavljam, podrazumijeva i za mene i druge zvaničnike Crne Gore kada je u pitanju Srbija”, zaključuje Milo Ðukanović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Spiljar
Gost
Spiljar

Sve mu vjerujem….nikad nije lagao pa nece ni sada

Pitaj Hrvate
Gost
Pitaj Hrvate

Piše vam tamo dolje , niže neki Petar—“”znaci i boka da se vrati hrvatskoj jel tako ako ces do kraja posteno”””. —Dakle , Hrvatska nikada nije tražila , ne traži , nit će ikada tražiti bilo koji dio teritorija Crne Gore. Boka sada pripada Crnoj Gori , kao i svaki dio gdje žive Hrvati na njenoj teritoriji. Hrvati u Crnoj… Više »

Joo
Gost
Joo

svaka cast na komentaru……

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

trt…

Moje Ime
Gost
Moje Ime

Neka je brdovita i šumovita. Neka je lijepa i divlja. Neka ima i more i planine. Neka tu žive dobri ljudi, da ima mjesta pod ovim suncem za sve.
NEKA NAM JE VJEČNA

Makule
Gost
Makule

Kad neko u otetu crkvu poziva narod da se krsti,
Taj je raskrstio i s bogom i s narodom.

Helena
Gost
Helena

Kazu, samo se ludaci ne boje,kakva je inteligencija nekoga ko ne vjeruje,takve su postavili agresori Engleska i Amerika slusaju bez pogovora,nista nije sveto,priroda,ni svetinje,ni ljudi.

Dejo barba
Gost
Dejo barba

Minja imanje je moje uzeo si kredit milion.

BARANIN
Gost
BARANIN

Milo živ bio i veseo.ne popuštajte četnicima

petar
Gost
petar

ne prdi

Zabjelo
Gost
Zabjelo

petre, jesi li lijega?

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Jos u narodu ima toliko urezanog straha da moze ovo zavrsit kako je naumio. Ali mora poitat, jer za par godina ta kolicina urezanog straha ce pasti ispod kriticne granice, a tada ce i on dozivjeti izborni fijasko, to je neizbjezno !

Bob
Gost
Bob

ne mlati da te ne kunem

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Proci ce i tebe, izlazi ti strah no jos nijesi dosa u svijest !

Joo
Gost
Joo

Tako pricate vec par decenija….i trt…..

Vaso
Gost
Vaso

Uvijek uz MILA njegovi Nikšićani !!!

niĐe veze
Gost
niĐe veze

Baš nam je grad procvjetao od kako je on u politici

Nikola Lovcenac
Gost
Nikola Lovcenac

Svaka Vam cas predsjednice,zivio!

Mirko
Gost
Mirko

Uz tebe,s tobom ,za tebe i našu majku CRNU GORU !

Bob
Gost
Bob

Imam osjećaj da samo uz Mila – kakav god on bio, Crna Gora može naprijed. Njegova politika je neshvatljiva bila i meni samom i mrzio sam ga ali počinjem da sagledavam svaki njegov potez u narodu neshvatljiv i kritikovan kao moderan i revolucionaran korak za Crnu Goru… Nekako vjerujem da su nas ti potezi zaštitili bombardovanja, a ovo s crkvama… Više »

Lolo
Gost
Lolo

To se zove liderstvo za razliku od politokanstva koje samo rejtinge gleda

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Polako bobe, amanati izgoret ces od toliko razmisljanja, skalaj malo, ne trosi se tako brzo, zivot je i onako kratak !

ErCl
Gost
ErCl

Treba sagledavati stvari realno… Mi imamo tendenciju da se u sve razumijemo, da smo najbolji treneri, najbolji inženjeri, najbolji državnici, najbolji policajci, najbolji ljekari itd. Da li bi standard trebao da bude jači, naravno da da, ali taj proces i u industrijski jačim zemljama ne ide tako brzo i lagano, pa treba i tu realno sagledavati činjenice…. Da li imamo… Više »

Marko
Gost
Marko

”Državna imovina uzurpirana u periodu od 1986 do 2000 godine od strane crkve”. A što si ti i tvoji pokrali za ove 30 godina hoće li to država vraćati? O tome ne govoriš ništa!

Haris
Gost
Haris

Što su pokrali??

petar
Gost
petar

hahahahahahahaha a sta nisu

tschugo
Gost
tschugo

narod,bez fabrika i industrije

Joo
Gost
Joo

tschugo……siguro nam ne trebaju fabrike i industrija kao u Srbistanu…..gde radnici rade u pelenama kao robovi za crkavicu……CG treba teziti i dovoditi investicije malo viseg nivoa od robovlasnika……

Bob
Gost
Bob

Milo kralj. Samo toliko.

Staxe
Gost
Staxe

A od čega ćemo da živimo…

Haris
Gost
Haris

Koliko godina imaš?

Pravi građanin
Gost
Pravi građanin

Svako od svojega rada, bi trebalo.

Joo
Gost
Joo

staxe…..batali te srbijanske fore….znamo da vam je to u krvi da sedite kuci i zivite od drzave dok vasa drzava pljacka okolo kao u doba YU…..e vidis, nema vise…..sad morate da ratite……CG vam je bila zadnji dzep u koji ste duboko ruku gurali….kraj…..

Š. Velimir
Gost
Š. Velimir

Mnogo priče,rezultat iste nejasan. Istrošio si sve petarde ostala još samo kutija šibica. Šta sa njom osim da potpališ prazne kutije. Prođi jadan malo državom onako opušteno u patikama,da vidiš u kakvom je stanju. Sve pepeo i prah.

Haris
Gost
Haris

Ee kad bi smio vučić da mrdne iz beograda, npr. da pođe na Kosovo srce srbije aaaaaaaahahahahahaha

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Tako je brate
Zivio Milo

Joo
Gost
Joo

Vellliiimiiiireeeee…..jel ti to o Srbistanu……

KarlitoBrigante
Gost
KarlitoBrigante

Ja samo znam da on nije izgubio ni teze bitke pa nece ni ovu. Nije pravio pogresne korake sa 27g starosti i prvim radnim danom na celu vlade a ne sa 30g starijim iskustvom jao covjek i kao politicar. Ja sam stari LIBERAL i ne beanim ga ali su to cinjenice i cinjenica je ako je on napravio ovaj potez… Više »

Driton
Gost
Driton

A ko će nama ilirima da vrati što je naše?

Pravi građanin
Gost
Pravi građanin

Rimljani i Vizantija.

gost
Gost
gost

Po popisu iz 1991. godine je bilo 61.86% Crnogoraca i 9.34% Srba. Po popisu iz 2011. godine 44.98% Crnogoraca i 28.73% Srba. Očigledno je došlo do preobraćanja određenog broja Crnogoraca u Srbe. Kakva ih je nevolja spopala da napuštaju naciju svojih predaka ili je pak nekakva korist? Oće li se resetovati u buduće na fabrička podešavanja ili pak konvertovati u… Više »

Pravi građanin
Gost
Pravi građanin

Zavisi najviše od količine rubalja i dinara. Viđećemo.

free samples
Gost
free samples

pazi….nije do rubalja i dinara…ako gospodar odluci da budemo arapi ili ga pritisnu ovi iz Dubaija na sledecem popisu ce biti 14% crnogoraca ,29% srba i 40% siitskih arapa.Ovo gledam samo iz iskustva popisa 1991,2001 i 2011 razlicite politike je imao tih godina nas gospodar

djenovici
Gost
djenovici

..nemam pojma sta se desava….i nemam znanja da bar pogadjam..ja sam hipno-tizi-tizi-ran o jeee…Milo vrijedjas inteligenciju.

Narkodiler
Gost
Narkodiler

Da nam dugo vladas Milo,i da svi imamo posla

Cetinje
Gost
Cetinje

Milo,sve ti srecno bilo onako kako si posteno radio

Pravi građanin
Gost
Pravi građanin

I njemu i tebe i mene i svakome !

Boban
Gost
Boban

Niko nece dirati crkve ali tvoju imovinu i imovinu Vučica kao i vase brace operativaca cemo jednog dana vratiti naridu.Sa tim stotinama miliona eura cemo napraviti skole,bolnice i fabrike i zadrzat mlade.Zadrzacemo i vas ali u malom mjestu pored Danilovgrada.

Joo
Gost
Joo

I dovesces Staljina da ti to sve odradi….dok plagijatori i cetnici diktiiraju….ajde ne sprdaj se……

Dule ct
Gost
Dule ct

Nema vise LSCG koji je bio “neprijatelj “Crne Gore sad su Srbi neprijatelji

Niki
Gost
Niki

srbi su još od 1918. neprijatelji, sad došli na ted.

Dragan lscg
Gost
Dragan lscg

Tako je brate. Bili smo i ostali časni i dosljedni. Lscg za vazda.

Andrija
Gost
Andrija

Filozofija Pravoslavlja se temelji na ,,svjetovnom asketizmu,, odnosno duhovnom putu ka Bogu i preziru materijalnih bogatstava na zemlji. Zašto onda SPC u Crnoj Gori ne smatra grijehom novčane i druge donacije, od ljudi sumnjive prošlosti, nego ih prihvata i omogućava čak i kriminalcima da očiste svoju savjest kroz takve donacije. Zašto uprkos zagovaranja bogougodnog siromaštva na zemlji mnogi crkveni velikodostojnici… Više »

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Andrija, da li želiš da ti citiram testament Svetog Vasilija Ostroškog ili Ivana Crnojevića, šta su rekli onima, koji bi se usudili da probaju da uzmu crkvenu imovinu?

bodul korabljar
Gost
bodul korabljar

opreme dobrotije, samo moraš ono SPC zamijeniti za CPC (ne nuždno mirašev), i ostaje ti sva imovina, pokretna i nepokretna. nego, nijesam niđe čuô da urugvajci kukuriču eda su argentinci, a dijelili su brate puna dva vijeka zajedno.

Joo
Gost
Joo

Ajde citiraj……

Pravi građanin
Gost
Pravi građanin

Pope, ni Đeknu više ne možeš prevariti.

$$$$$$
Gost
$$$$$$

Izneđujuće šuplja priča i nevješt pokušaj zamagljivanja !

Nikšićanin
Gost
Nikšićanin

Dobar pseudonimŠŠŠŠŠŠ baš si Š

$$$$$$
Gost
$$$$$$

Neka sam $(iako je u pitanju oznaka dolara ali si ti nepismen), bez obzira na to prica mu je šuplja! Potpuno se vratio na stil iz devedesetih kada je pljuvao po crnoj gori….

Mili
Gost
Mili

Bice da se naplacuje ulaz u manastire i crkve kao na lovcen isto
Taman tako i treba

ladybug
Gost
ladybug

NE vidim razlog da se to ne uradi, to su kulturna nasljeđa i ljudi dolaze da gledaju te freske i sl. i da se dive; naplaćuju ulaz i u Duomo di Milano, i sve te velelepne građevine širom svijeta,a pravi vjernik zna da mu ta crkva i ne treba da bi bio blizu bogu jer kako Biblija nalaže – ne… Više »

Bora Bora
Gost
Bora Bora

A sto se desilo 1918g.Treba Svajcarci da nas uce,oni svojim gradjanima pricaju..DA JE AUTOKEFALNU SAMOSTALNU CPC(PROGUTALA spc).DALI MI TREBA DA UCIMO O NASOJ ISTORIJI OD DRUGIH..

Daky
Gost
Daky

Nikad niko iz moje porodice nije glasao za Mila od sad samo za Mila. Mozda smo siromasni ali se volimo i postujemo sve nacije sve vjere smo ko jedan. Dok popovi djele narod vjeru i nacije…

Staxe
Gost
Staxe

Ha ha ha ha…

Boban
Gost
Boban

Ne zaobilazi istinu zivota ti,dali su ti macine trave i glasas za njih oduvijek,a da si siromasan to ti vjerujem

Daky
Gost
Daky

Ma bogati od tebe sam sigurno to je jasno cim nisi svatio poentu 😜😜😜😜😜😜😜😜😜

Milojko
Gost
Milojko

Boća , evo ni ja nijesam do sada glasao DPS , ali kad danas viđeh kakva im je alternativa odlučio sam !
Ne daj Bože da ovi kupači od danas dođu na vlast , pa ovi bi odma zaratili sa Kosovom .

Daky
Gost
Daky

A pa to si ti Bobane a ja mislio da jos setas ili malo setas malo pises ako ako valja se setati malo posle vecere svez vazduh ono ovo 😜😋😜😜😜😜😜

Dupelizac
Gost
Dupelizac

Daky,tako je da nas ima vise

Dejo barba
Gost
Dejo barba

Ja cu vam reći oko čega je borba milo ima tri biliona eura.

Phobos
Gost
Phobos

Billion je na engleskom a na nasem je MILIJARDA. Nauci razliku…

Joo
Gost
Joo

Ma ima tri miliona i sestopedeset biliona……

mojsilović
Gost
mojsilović

Predsjednik je predsjednik. Uvijek uz tebe !

Nepodnosljiva
Gost
Nepodnosljiva

Samo sto nikad neces biti Milo. To sto si uz njega ne znaci da tebi daje moc i da ces zaboraviti trazme iz djetinjstva. Takodje, glasanjem za Mila neces da porastes i da imas ljepse zube. U sustini tvoja neljubav prema sebi ostaje ista.

mojsilović
Gost
mojsilović

Nepodnošljiva@ I meni se nabacuješ javno ?

Joo
Gost
Joo

Nepodnosljiva…..glasamo za Mila samo zato sto je alternativa srbijanci, sekta, cetnici, tri zuba dva grama pameti….tako i prema tome dabome….za dobrobit CG i sprecavanje greske iz 1918.-e…..Milo……

Daka
Gost
Daka

Vazda uz Crnu Goru ! Nikad više 1918 !

Nepodnosljiva
Gost
Nepodnosljiva

Nikad vise 97.

petar
Gost
petar

znaci i boka da se vrati hrvatskoj jel tako ako ces do kraja posteno

Bokelj iz Boke
Gost
Bokelj iz Boke

Ne nego Nezavisna Boka!

Joo
Gost
Joo

Boku pod hitno ocistiti onih ratnih zlocinaca i ratnih profitera iz Republike Sumske…..

Joo
Gost
Joo

Petre…i Zemun HR….i Vojvodina HU…..i presevska, i jos sto sta….i da vas ostane kao sto vam je vas Tarabic predvideo….taman za pod jednu sljivu male krosnje…..boli te nasa Crnogorska Boka….bolece te zauvek…..

Komnenić
Gost
Komnenić

Tako je predsjedniče !

Goca čedo 50000
Gost
Goca čedo 50000

Bravo milo.

Vojo jugo 50000
Gost
Vojo jugo 50000

Bravo milo.

Abdija 50000
Gost
Abdija 50000

Bravo milo.

Miško pampers p
Gost
Miško pampers p

Bravo milo.

Migo kufer50000
Gost
Migo kufer50000

Milo, spašavaj.

Car
Gost
Car

“Neko ce nekoga povuci,ili on zakon ili zakon njega!”

Jelena
Gost
Jelena

Živio, istorijska ličnost, svu podršku predsjedniku i još jednom živio sa našom Crnom Gorom i nama koji smo uz njega.!

Bilo nekad
Gost
Bilo nekad

Nekada je nas predsjednik imao argumente, nazalost vise ni u cemu ih nema, pogotovo sto se tice zakona o Crkvi. Prosli put rece da po popisu oz 91g bilo 8% Srba a sada 28%, sto ne napomenu da 91god ostalih 92% se izjasnilo Jugoslovenima, I samo jos jedno pitanje: Do kada ce narod biti u slizbi vlasti a ne obrnuto?

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Bilo nekad, kakve gluposti ti pišeš. Popis stanovništva svako može da provjeri. Na prvom popisu ikada održanom u Crnoj Gori, Srba je bilo 1.78%. A 1981 Srba je bilo 3,32%. Onda je došla Balvan revolucija i posrbljavanje Crnogoraca. Jugoslovena je najviše bilo 1971-e 10%.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Rekoše da si preladio danas na plivanje. Fino ti krstić stoji

Zarko
Gost
Zarko

Imas popis na internetu pa pogledaj prije nego sto lupnes.

gost
Gost
gost

@Bilo nekad, slab si sa brojkama. Za tvoju informaciju po popisu iz 1991. godine Crnogoraca je bilo 61,86%, Muslimana 14.57%, Srba 9.34%… Kao Jugosloveni se izjasnilo 4.25% populacije 1991. godine

Ljututuk
Gost
Ljututuk

91 su još komunisti bili na vlast i narod se nije smio izjasniti drugačije, pa i danas jedan dio naroda na popisu nije iskren kad daje podatke jer je strah od vlasti duboko usađena u genima srba i crnogoraca……

Bilo nekad
Gost
Bilo nekad

Sto bih ja provjeravao kad znam da ce to min 5-ora vas provjeriti za mene.Mora da se zna, ko kosi a ko vodu nosi!

Slavko
Gost
Slavko

Dje su 40.000 radnih mjesta koje si obecao u prethodnoj godini? Ne da ih nema ni 1000 nego se 40.000 Crnogoraca odselilo u inostranstvo jer bi ovdje umrli od gladi. I onda da se DPSU nesto vjeruje.

Kotor
Gost
Kotor

U Kotoru nema prodavnice ili restorana a da se ne traži radnik/radnica, kako pričaš te budalaštine da bi ljudi umirali od gladi. A ako neće da radi i neka umre od gladi.

Slavko
Gost
Slavko

Ko ce da radi kad su svi otisli? Ne radi ti brojanje do pet.

Boban
Gost
Boban

Nema ko da radi druze jer je omladina posla u potrazi za dostojanstvenim zivotom

Istina
Gost
Istina

Voljeli ga ili ne veliki drzavnik i politicar . Sve si uradio i vratio ono sto je nase bilo i bice za navjek. Zivio 100god. Presjednice

Nepodnosljiva
Gost
Nepodnosljiva

On ce zivjeti 100 ne brini ti, on sr lijeci u inostrabstvu. A ti ako dozivis 60 da se zhvatis za usi i igras crnogorsko.

Milan
Gost
Milan

Kaze “niko ne otima”
Oni to po zakonu,uzas
I sve do sad sto ste pokrali ste po zakonu radili.

Zarko
Gost
Zarko

Kako drzava moze da otme ono sto je njeno?

Sinđa
Gost
Sinđa

Evo vidiš kako!

Nepodnosljiva
Gost
Nepodnosljiva

Moze.

Ko se buni?
Gost
Ko se buni?

Bune se upravo oni koji bi na silu da prisvoje tuđe kao što su i uradili ’20-ih godina 20. vijeka.Oni koji u porodici nameću mišljenje da je crno bijelo.Koji za žene govore da su kurve,a za Crnogorce ustaše.Koji bi da primaju platu a da ne rade ništa.Koje je Crna Gora prihvatila kad su njihovi idoli posijali rat po Bosni i… Više »

Maxim.
Gost
Maxim.

Još samo da nas ubijedite da su Petrovici bili okupatori. Kako je krenulo priča ide u tom pravcu! Njegoš se zabranjuje čitati ,najbolje Gorski vijenac da se spali.

Nepodnosljiva
Gost
Nepodnosljiva

Cirgic je zabranio Gorski

Miki zmaj
Gost
Miki zmaj

Bate, nemoj piti više terapiju. Više ti škodi no pomaže.

Veronika
Gost
Veronika

Jeste.I kad dođemo na vlast ćemo da donesemo zakon da vam sve ostalo uzmemo..

DAKA S-400
Gost
DAKA S-400

Tako i treba. jedino sto ste izbjegli je referendum. to vam je greska koju ste svjesno izbjegli i zbog toga vam slijedi kazna ::: !!

Don KIhot
Gost
Don KIhot

Crna Gora je samo vratila ono sto joj je oteto. E VIVA!

Sasa
Gost
Sasa

G Presednice Vi cuvajte Crnu Goru a ja cu prvi put sa svojom familijom izac i glasat ya Vas
P.S.
Ako treba javno,
Samp Crna Gora.

Veronika
Gost
Veronika

Xaxaxa.Blago tebi i porodici koja te ima…

Tvrtko
Gost
Tvrtko

Na koju si funkciju?

Gospodar
Gost
Gospodar

Gospodo CDM
Nastelovali ste da ujedno se ukljuci pozitivno I negativno misljenje citaca
Eto dovoljno da Vas ne citam jer vi ste portal “”” svoga gospodara “””

Haris
Gost
Haris

A ko je tvoj gospodar??

Patriota
Gost
Patriota

Milo je Otac nacije novije istorije Crne Gore

Tvrtko
Gost
Tvrtko

Jesu li gasili Foker ili je radio zbog klime? Parkiraj ga dva dana izgore fond za ,,putešestvija,, političara.

Osa
Gost
Osa

DIVNA TEMA ZA NEDELJNO BOTOVANJE…. JURIIIIIIIIŠ SAMO NE PRIČAJTE O AFERAMA I OPLJAČKANOJ DRŽAVI

Haris
Gost
Haris

Afera 1918. opljačkane Crnogorske svetinje.

Sefket Ramadani
Gost
Sefket Ramadani

A sto pricas bate….

Trezvenjak
Gost
Trezvenjak

gospodine, na sljedećim izborima, glasaće vas, pored vjernika, i ateisti, agnostici i apstinenti, budite ubijeđeni

Reka' im je
Gost
Reka' im je

Molebanci, je li sad sve jasno? Ima li ko da mu treba dodatno objašnjenje?

Haris
Gost
Haris

Jasno je to njima odavno.

Nepodnosljiva
Gost
Nepodnosljiva

Ima. Tebi nije jasno. Aj ispocetka.

Predlog
Gost
Predlog

Apsolutno treba utvrditi prosječnu godišnju čistu dobit od Ostroga, pomnožiti to sa 30 godina, dodati kamatu i potraživati u korist Države. Slobodna procjena je oko jedne milijarde eura, od čega je više od pola otišlo preko granice. Neka kažu kome su sve davali, pa tražiti od tih.

Bolji predlog
Gost
Bolji predlog

Apsolutno ti treba utvrditi prosječnu dnevnu temperaturu, pomnožiti to sa 30 dana, dodati ono iz bolničkih kartona i poslati Državi na razmatranje.

Окле
Gost
Окле

Нико вас више не слуша. Нема потребе образлагати овај неуставни закон о отимачини пошто је народ јако добро упознат са њим. Управо је то разлог за ове ннајмасовније демонстрације у ЦГ-ри икада. Када би процентуално гледали на демонстрације, онда би са сигурношћу рекли да су најмасовније у Европи икада. Да је у, рецимо Њемачкој, проценат демонстраната исти, то би било… Više »

Haris
Gost
Haris

Otimačina se desila 1918.

Crni
Gost
Crni

Ti si to zapamtioy oli nam ispricati kako se to desilo

brkoo
Gost
brkoo

Ovom narodu je jedino vjera ostala, sve drugo je uzela,oplačksla i otela vlast

Haris
Gost
Haris

Kojem narodu??

Marko
Gost
Marko

Predsjedniku svaka ka Njegoseva. Normalan covjek. Realno gleda na stvari i desavanja.

Njeguš
Gost
Njeguš

Nazdravlje Njegošu!

Haris
Gost
Haris

Njegoš je davno preselio.

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

Kome treba da vjerujem,da li milu koji se javlja iz majamija među svojom svitom ili našem vladici Amfilohiju koji se javlja među našim narodom na obali morače i ribnice.Ja znam odgovor,a nadam se i vi,ko nije zaslipljen ili ima lični interes za nešto drugo.

ekipa iz kraja
Gost
ekipa iz kraja

Ti veruješ risti ? Pa njemu ne veruje ni Patrijarh. A ni Predsednik Vučić.

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Dosta je bilo 30 godina, vrijeme je da konobar naplati narodni račun

Mrgud
Gost
Mrgud

Dosta ovaj sa 30,a i ovi od 100. U paketu.

Nikšićanin
Gost
Nikšićanin

Žalosno je Petre Petroviću,da nosiš to ime,mislio si reći srbi da naplate račun,ne srbi treba da plate račun za sve što su napravili”dobro”do sada CG.

Glorija
Gost
Glorija

Sto samo mene brisete komentar nema tu uvreda vise nego od ostalih

Dali
Gost
Dali

Pogledajte koliki tekst ste objavili a dovoljno je bilo samo reci da je ovaj rekao da je imovina SPC drzavna.Sta je to ,otimacina sam je sebe demantovao ali svaka mu cast jer je na ovaj nacin samo podigao narod da u sve vecem broju pruzaju otpor tacnije sam sebe ce natjerati ako ne da povuce zakon onda da sjedne za… Više »

Mit / laž
Gost
Mit / laž

ne može se oteto oteti, samo vratiti

Gane
Gost
Gane

Ovaj stvarno misli da se narod zakopčava na leđa. Mada, navikao je na ove što ga glasaju, pa misli da su svi tako tupavi. Prvo veli da se ne otimaju crkve, a onda priča da će oduzeti te crkve i upisati ih na sebe i Miraša. SPC je vlasnik svih crkava i upisana je kao takva, svaki postupak mimo suda… Više »

Joo
Gost
Joo

Al ste se raspisali srbijanci…..

NeČačkajMečku
Gost
NeČačkajMečku

crkva je vec izgubila dva spora u strazburu

Milo lopove
Gost
Milo lopove

Ne damo ti svetinje

Prof.
Gost
Prof.

Onima koji vole brojeve: Iz komentara se vidi na čijoj je strani narod.

Bot Bubašvaba
Gost
Bot Bubašvaba

Moj prof. ovaj tekst komentariše preko 100 botova.

Jes!
Gost
Jes!

Bot: Tu sam te čeko! I na ovim parastosima učestvuje samo par hiljada istih ljudi!

Beli Orao s 4 S
Gost
Beli Orao s 4 S

Anđeli s tobom, znaš li ti šta je parastos?

Jes!
Gost
Jes!

Ma, znam ja da nije parastos, ali mnogo mi, brate, liči na parastos: Gomila ljudi u tišini, popovi i krst pred njima, važni govori ispred crkava… Ajde, bez brata, reci da i tebi pomalo ne liči na parastos.

DAKA S-400
Gost
DAKA S-400

sto se grbo rodi vrijeme neispravi !!! JES

Nenad
Gost
Nenad

Ne damo vile, hotele, plaze. Jel tako Milo .ocete vjeru narodu da uzmete..nece mocu..moracete da vratite narodu sve pokradeno..od Radoja Dakica pa do danas..

Prc CG
Gost
Prc CG

Pitanje je dana kada će se zaratiti jeste li svjesni toga?????!!

Mrgud
Gost
Mrgud

Niste dobro naučili lekciju kako oluja duva i NATO gađa?Treba vam još poraza u kolekciji?

Niki
Gost
Niki

Vakat je. Nikad više 1918.!!! E VIVA MONTENEGRO!!!

bogojavljanje
Gost
bogojavljanje

da, u tvojoj glavi već se ratuje

Prc CG
Gost
Prc CG

Bolje rat nego pat….jedino resenje!!!!

Mrgud
Gost
Mrgud

Čim osvojiš državu Kosovo čekamo te.

kosovo
Gost
kosovo

tako je

DAKA S-400
Gost
DAKA S-400

Osvojeno !!

Ratko
Gost
Ratko

Dobro doša’, Gospodare, iz daleke zemlje amerecke!

MILAN
Gost
MILAN

Dje su ovi branioci na Kosovu bili? Lako je pjevati kad znas da opasnosti nema!

Nenad
Gost
Nenad

Nije ni kralj nikola ni njegos pa su mu pjesme pjevali..ali ne razumijes ti to..

BARANIN
Gost
BARANIN

Bravo Milane oni su za pjevanje

Slavkoo
Gost
Slavkoo

Srbija je uvijek otimala tudje ali sve im polako izmice karma je cudo izgubili su i Kosovo koje su oteli vratice i nama nase svetinje

DAKA S-400
Gost
DAKA S-400

ocemo !!!

Djekna
Gost
Djekna

Bacio si nam kosku da se posvadjamo, a ni svjesan nijesi da ce te ona ista ugusiti. Gotov si.

Stanko
Gost
Stanko

Danas na plivanje za Casni krst nidje crnogorske zastave… Tuga

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Danas na plivanju za Časni krst niko od crnogorskih zvaničnika…Tuga

Bokelj iz Boke
Gost
Bokelj iz Boke

Zato ih ima na litijama, stave kape i kapuljače!

Renesansa
Gost
Renesansa

Opreš: Postavio sam jedno pitanje, ali niko da odgovori. Vidim, učen si čovjek, pročitao si tri stare knjige (ali one tri najvažnije, u kojima sve piše) pa mi ti reci: Ako je ovaj krst častan, kakvi su ostali krstovi? Ne daj da dugo ostanem neznaven, k’o što jesam do tvoga cijenjenog odgovora.

Pravi građanin
Gost
Pravi građanin

Odakle ste uvezli tu praksu, aport i tako to, a pope ? Ja sam iz popovske familije, nikad niko od starijih nije ni čuo za tu “tradiciju” .

Pravi građanin
Gost
Pravi građanin

Ja sam iz popovske familije. Od đeda unazad tri generacije. Pitao sam starije. Niko nikad nije ni čuo za ovu “tradiciju” plivanja za krst.

Stefan
Gost
Stefan

Dosta su se srbi bogatiji preko nasih svetinja

Marko
Gost
Marko

Ne treba dozvoliti srbima da uzimaju ono sto je nase zasto pare od svetinja idu Dodiku i Vucicu zasto se te pare ne daju nasoj djeci?

petar
Gost
petar

ako don nece da povuce zakon onda moze i sve nas

bogojavljanje
Gost
bogojavljanje

extra vjernik

dejo
Gost
dejo

kim un dzong pozdravlja dona i veli mu da izdrzi junacki

Novosadjanin
Gost
Novosadjanin

Nego ne odgovori ti kako to da albanci sa manjim % u Makedoniji mogu imati konstitutivnost a srbi u cg ne mogu iako su brojnija nacionalna manjina? Kakve to veze ima sa konfederacijskim uređenjem drzave? Ugledaj se na progresivne evropske zemlje o kojima pri as. Sreca da imas df….

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Srbi u Crnoj Gori nisu nacionalna manjina

Bokelj iz Boke
Gost
Bokelj iz Boke

Kako nijesu kad su i Crnogorci manjina. Najbrojnija.

Evo ti odgovor
Gost
Evo ti odgovor

Novosađanka: Odgovor je prost: Rizikovali su i digli su ustanak. Dignite i vi, ako mislite da imate mogućnost da pobjedite. Uz to, zašto isto pitanje ne postaviš za Srbiju? Bošnjaci, Mađari i Albanci.

Aloinformer
Gost
Aloinformer

Koji je to procenat a da je manji…opet lazete…

Bokelj iz Boke
Gost
Bokelj iz Boke

Uzmi rezultate popisa, niko nema 50%, osim pravoslavci i oni kojima je srpski jezik maternji!

Dux
Gost
Dux

Samo vandredne izbore i rjesicemo probleme

Krstas
Gost
Krstas

Dobit ce Milo i na redovne i na vanredne izbore.Dok postoje partije u opoziciji iz srednjeg vijeka ne brinite za ovu vlast

Miloš
Gost
Miloš

Vlada jeu punom mandatu, a izbori bi vas ukopali dovijeka.

Jež
Gost
Jež

Znalcu, ove godine su redovni izbori….pa ih vi zovite kako vi drago.

Rijaliti opanak
Gost
Rijaliti opanak

oćete ko i do sad, vi i vaša tramatizovana opozicija

Boris
Gost
Boris

gotov si brato!

Jež
Gost
Jež

Malo morgen, Borise.

Prijatelj
Gost
Prijatelj

Dako se Vlada Crne Gore i Milo dogovore sa Mitropolijom pa da ne budu litije i protesti više. Mnogo je podijeljena Crna Gora. Nažalost 👎

Objektivno
Gost
Objektivno

Prijatelju: Ne vidim ništa loše u masovnim šetnjama. Naprotiv. Prvo zdravo je, da se ne uśedimo ispred televizora. Drugo, oživjela su korza, koja su odavno zamrla svuda osim u Nk i BP. Samo neka se šeta sa anđelima, bez izazivanja pendrečenja. Čak i kada se pomire vlast i popovi, treba održati večernju šetnju, samo treba naći neki dobar povod, jer… Više »

Juhu
Gost
Juhu

A koliko napriča. Viša sam ga volio kad je ćuto.

Arena
Gost
Arena

Bolje da si i ti- ćuto.

Haris
Gost
Haris

Bog se javi predśedniče! Svakako sverinje ne damo.

Auuuu
Gost
Auuuu

Hari: Kakvo zverinje, Bog s tobom?! Zar si već pjan?

Haris
Gost
Haris

Ove što zavijaju.

Ajde!
Gost
Ajde!

Nedamo ih Srbima, tako mi Boga!
Ono sti je crnogorsko – samo Crnoj Gori i Crnogorcima!

Gost
Gost
Gost

Vele ne daju svetinje… A koje? Ne boje se popovi za crkve, nego za dzipove i stanove koje imaju, njima je to svetinja, nazalost.

dejo
Gost
dejo

a nije da se don boji za vile bankovske racune sudove to nije ili najbolje glavu u pijesak al ti je logika u tudjem oku vidis drvo a u svom nevidis sumu

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Cija je vila pod Goricom?

Član 42.
Gost
Član 42.

Vidi u katastar, to ti je zakon. Ako je prije 2018, onda je državna.

Savo
Gost
Savo

Vratija se Šime

Crni
Gost
Crni

A ne rece nista sto je ovaj Miras bio u Hrvatsku…a nekad se vojska slala na njih da se zastiti srpstvo

Paja
Gost
Paja

ijLepa _bjeseda – da se malo smire tenzije ne nasedajte na ovo GRNOGORCI i Srbi

Milo lopove
Gost
Milo lopove

Ne damo ti svetinje !

Sss
Gost
Sss

ko uzimasvetinje, da li vam neko brani da idete i da se molote bogu??

Jevrem
Gost
Jevrem

Kažu da Srbija uvodi isti zakon za Vojvodinu. Ovi što su je kolonizovali moraju da dostave dokaze za ono sto je sada njihovo da je i prije 1918 god. bilo

Niki
Gost
Niki

Znači Mađarska.

Bokicw
Gost
Bokicw

Nisu mnogo hrabri bili da idu kosovo da brane coce.ajte herojiii tamo, ostavite CG na miru

Aco i Braco
Gost
Aco i Braco

Stvarno su ovi popovi nerazumni, crkve se neće otimati, samo će se dati nekoj nevladinoj organizaciji.

Golubić
Gost
Golubić

Što bi se, po novom Zakonu, vodio propisani postupak utvrđivanja i dokazivanja čija je crkvena imovina, kad prvi čovjek države (predsjednik) već to zna… Ako mu išta više vjerujem evo…

Znamo se dobro
Gost
Znamo se dobro

Vodi se postupak radi Evrope, da Evropljani misle da smo država. Džabe ih farbamo neće nas primiti nikad!

Miloš
Gost
Miloš

Znam da će trije primiti Kosovo i Albaniju no Srbiju.

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Poruka je vise nego jasna! Crkve se oduzimaju SPC-u.! Svjestenstvo SPC treba da se iseli ! U njih treba da se useli svjestenstvo CPC.! Koji ce vjernici kasnije dolazit u crkve i manastire, srbi, crnogorci, albanici ili i bosnjaci ako hoce, to nikoga nije briga, kao sto uostalom nije ni sada ! Dakle ko stvari tako nije razumio taj vjerovatno… Više »

sasapg
Gost
sasapg

Koliko gluposti napisa u par recenica…

Gara
Gost
Gara

Kakav lažac. Pa ako niko neće oteti crkve, onda povucite zakon kojim se otimaju crkve. DRPS ovako rezonuje: mi ćemo oteti crkve, a onda ćemo saopštiti da to nije otimačina nego da to tako treba. I eto, gotovo. E pa neće moći, poroku iz Majamija. Svi na ulice!

Kosovo
Gost
Kosovo

A u Hrvatskoj ste sklopili sporazum, a sa Crnom Gorom nećete. Pa i ne morate. Gara vrlo ste glupi da shvatite u stvari što vas Amfilohije šeta i trba kad pameti nemate.

Komita
Gost
Komita

Hocemo gradjansku drzavu…guraj do kraja Milo

dejo
Gost
dejo

poslijednji diktator u evropu 30 godina na vlasti proce i tvoje vrijeme narod je reka ovije dana sta misli o tebi

Miraš
Gost
Miraš

Za srbe je izgleda pencilin. Sve vas je pročitao, i znaš Dejo, što je za tebe najgore ne razumiješ ama baš ništa.

Staxe
Gost
Staxe

Eneee…eve ga….

Dusan
Gost
Dusan

Ocete ocete, mi se povuci necemo, pa da vidimo..

BiljanaM
Gost
BiljanaM

Samo ne prijeti da te zamolim

Mojsije
Gost
Mojsije

Ocete, ocete,….Moracete da pregovarate,….Ali bi dobro bilo da nadjete nekoga “Petra Icka”, eto za svaki slucaj da vas manje zaboli 🙂

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Hvala Vladi Montenegra što je vaskrsnula Srpstvo u Crnoj Gori

BiljanaM
Gost
BiljanaM

Ma sta kazes, je li to stvarno mislis😁

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Dao mi je Amfilohije krstić, jedva me pustio da mu poljubim ruku.

BARANIN
Gost
BARANIN

E stara tek sad ste obrali bostan

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Trebao si da plivaš, da se pročistiš i pokaješ, ka ja a ne da zavidiš.

Crnogorka-Zecan
Gost
Crnogorka-Zecan

MILO TI SI KRALJ..UZ TEBE SMO!!!!

Alek
Gost
Alek

Bravo Milo

Dr V. Perunicic
Gost
Dr V. Perunicic

Vidjecemo oli povuci zakon. Jos ti ne znas na sta si nagazio. Povuci ces ga sve i da ti se nece. Samo polako.

BiljanaM
Gost
BiljanaM

Oooooo opet prijetnja, ma sta kazes.

Bokelj
Gost
Bokelj

Doktore, je li moguće da vamje stepen inteligencije toliko nizak, Zakon se ne može povući. Može se na njega amandmanski djelovat ali od toga nema ništa. Ovo se mora do kraja dovesti. Upamti doktore, a sumnjam da si “dotore”.

Dr V. Perunicic
Gost
Dr V. Perunicic

Tamo u hrvatsku pa prosipaj svoju pamet. Ti kao kroat ne treba da se mesas. Setnja…

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Zašto CDM ne objavi snimke Milovih provoda iz Majamija i Podgorice ?

Crnogorka-Zecan
Gost
Crnogorka-Zecan

Covjek ima pravo na provod kao i svi mi…

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Mogu li i ja o trošku građana?

Milo lopove
Gost
Milo lopove

Jes, no ti Majami ni slici ne možeš viđeti

Savo
Gost
Savo

Ne smiju

Цар🇷🇺Романов
Gost
Цар🇷🇺Романов

Изгледа да је оно пророчанство тачно 100%.
Сви ће стати под једну крушку.
Реално, толико их и сад има кад би се сви изјаснили према ономо што стварно јесу.

Crni
Gost
Crni

Usvojite Zakon o porijeklu imovine, pa da vidimo ko sta ima i sta je upisano…

Bole
Gost
Bole

Tako je , da vidimo kako je crkva srba MCP-SPC stekla Crnogorsku državnu imovinu ?
I pohapsiti kako popove tako i pomagače iz katastra !

Crni
Gost
Crni

Bojim se da ce citav DPS zavrsiti kod brata Jurete na jutarnju fiskulturu

Eviva ZIKS
Gost
Eviva ZIKS

A Jureta da bude trener! Vrh.

Realno
Gost
Realno

Eviva: On je već dosta savladao te tehnike, baš bi i mogao držat časove.

Eviva ZIKS
Gost
Eviva ZIKS

Da to držim časove? Vazda. Zovi i društvo.

Crni
Gost
Crni

Nece niko da otima, jer je to drzavno…bas nece, prica za malu djecu

Benelux
Gost
Benelux

Mudar čovjek !! I vrlo sigurno korača ka EU . Izvadio nas iz srpske zamke i srpskog jada . Živ nam bio i ako te bas ne volim i volio bi licno da vas neko zamijeni ali na žalost to je malo teško zasad .

Prc CG
Gost
Prc CG

A odakle se javljaš Đukanoviću???????

Gospodin čovjek
Gost
Gospodin čovjek

Iz Prizrena kao Vučić, kao i većina srbaljah sto šetaju. Veći je problem sloboda vjeroispovjesti nego gubitak Kosova. Kako ste licemjerni i providni…

Sss
Gost
Sss

sa Kosova

Prc CG
Gost
Prc CG

Biće vama Kosovo ovdje nećeš mnogo stariji biti!!!!

Nevenka
Gost
Nevenka

Ne daju popovi svetinje, treba u taj vozni park od pola miliona dodati jos koju masinu dodati

dejo
Gost
dejo

ti bi voljela da si pametnija don i njegove sluge imaju meleone svega puta dva a ti to nevidis a vidis u popova vozni park e blago tebi

Evropska Unija
Gost
Evropska Unija

Neće da nas prime u Evropu, rekoše Francuzi kome treba takva država u kojoj se samo desetak porodica bogati.

Don Konički
Gost
Don Konički

U Francusku je raspad sistema, kad tuga i čemer

Crni
Gost
Crni

Vidi, nego se pravi da ne vidi…

Libero7
Gost
Libero7

Odakle popu backovicu djip od 40000e

Miško
Gost
Miško

Crna Gora ne trazi nista sto ranije nije imala i sto joj ne pripada! Uzaludni su pokusaji Srbije i SPC da predstave crkvene objekte ugrozenim od strane drzave, sto nema blage veze sa istinom!

Hari Majami
Gost
Hari Majami

Jesi li kršten, Miško? Ima jedan Miško što se krstio u 55. godini, za svaki slučaj.

Gane
Gost
Gane

A otkud ranijoj državi crkve? Kako je stekla svojinu nad Ostrogm i Moračom kada se zna da su ih izgradili Srbi i da su ih zavještali srpskoj crkvi? Kako se onda obretoše u vlasništvu države? Imate li ugovor u kupoprodaji ili poklonu, da vam je neko iz SPC ustupio te crkve? Ako nemate, onda je i tada bila otimačina crkvi… Više »

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Vi srbi zivite dje vam nije mjesto, ocete od Crne Gore da napravite Srbiju e pa necemo vam dat nista sto predlazete jer su nasi preci lili krv za Crnu Goru. Ako vam ne odgovara ovako idite kod Vucica i zalite se njemu valjda ce vam on sagraditi po koju baraku pa tamo zivite, ima dosta ravnice nje krs za… Više »

Filip
Gost
Filip

E pokusaj hrabri da me isceras. Bio ti crnogorac a ja srbin, potomci smo istog.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Ne boj se ti, imamo mi malo vise milosti nego vi.
Srbin nikad nece imati pravo u Crnoj Gori mi cemo jesti ribu a vi drace.

Hari Majami
Gost
Hari Majami

Ajte vi, Milo je plivao za krst u Majami!

Hari Majami
Gost
Hari Majami

Snimana je i epizoda Poroci Majamija.

Miami
Gost
Miami

Nisam ocekivao ovoliko naroda. Strah me se vrnut

Majka
Gost
Majka

Bolje je Srbiji da se pozabavi aktuelnim problemima koji se ticu Kosova, a ne da skrecu paznju sa toga, pokusajem uticaja na odluke koje Crna Gora, kao samostalna drzava ima pravo da donosi.

pravoslavac.
Gost
pravoslavac.

Skuvaj mi mamice rucak dolaziti pravoslavac na vrata, ako mi ih cednes otvorit. Jesili mamo sigurna da su na litiji samo Srbi, a ja ti tvrdim da ima i crnogoraca.

Novosadjanin
Gost
Novosadjanin

Kakvog kosova, oni dole ne mogu vladu sastaviti 3 meseca. Ovi sto su bili ce u hag. Nemas s kim pričati. Ne ide vam sad ta manipulacija, moras nesto drugo smislit 😀

crnogorka
Gost
crnogorka

Meni je iskreno zao kad vidim ove koji podrzavaju SPC, a znao sam im i oca i djeda koji su ponosno drzali zastavu Cg na verandi!

Marv
Gost
Marv

Koju zastavu? E tu je problem, jer ti koji su je ponosno drzali su i onda bili uz mitropolija kao i danas.

Mili
Gost
Mili

Ove rede milo pada na izborima dosta mu ga jebilo

Don Konički
Gost
Don Konički

Pada on vama svake rede koliko mi se čini 😂😂
A panut će kao i svaki put
E viva 🇲🇪

FENIKS
Gost
FENIKS

CRNOGORCI BUDITE SPREMNI TO NAM PORUCUJE JEDINA DOMOVINA CRNA GORA

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Za šta se spremaš feniks?

Sara
Gost
Sara

SPC je nelegalno prisvojila mnoge crkvene objekte i zemljiste, upisujuci ih u katastar nepokretnosti bez ikakvog pravnog osnova. Crna Gora zeli samo ono sto joj pripada!

protestant
Gost
protestant

Dje nam je Pipun, je li se vratio iz Bg posle propalog skupa dje nije bilo ni 100 dusa

marius
Gost
marius

Ovaj nam je zakon i te kako bio potreban. Ne samo zbog vjerskih pitanja, koja regulise, vec sto nam je jasno razotkrio mnogo toga. Ko su nam sve prijatelji, a ko ljudi koji nam nisu naklonjeni, kako u samoj nasoj drzavi, tako i u okruzenju. Sad kad sve znamo, emocije na jednu stranu, a realnost da nam bude vodilja u… Više »

Kleopatra
Gost
Kleopatra

Jos 2006.god smo trebali da vratimo ono sto je nase! Vrijeme je da Cg zaokruzi svoj identitet kroz ovaj zakon!

Dido
Gost
Dido

Nisam znao sa je zakon o zaokruživanju identiteta?!Pa brate pravilno ga nazivite više a ne zakon o slobodi vjeroispovijesti..

Marko
Gost
Marko

Okupatori moraju vani iz Crnogorskih crkava

GoranM
Gost
GoranM

a kad mi izadjemo ko ce uci?Ne znate se prekrstiti.

Techno Pop
Gost
Techno Pop

Pa pa Riki
Pa pa veljesrbi 👋
Mi idemo sa Evropom i civilizovanim Zapadom.
Možda ćete i vi polako za nama kad se opametite za nekih 50-60 godina. Dotle neka vam popovi bacaju ponešto da trčite za njima.

Car
Gost
Car

Sendič

21.maj
Gost
21.maj

Jedan jedjnstveni politcar genijalac….

Patrolne sape
Gost
Patrolne sape

Miloo majstoreee pa ti si bogg

Prijatelj
Gost
Prijatelj

A ako se sporni Zakon o vjerouspovjesti ne povuče onda će biti još masovniji protesti i litije. Bolje ga je povući jer narod tako hoće.

Jovanka
Gost
Jovanka

Prijatelju, koji narod?! Ima ga, nije da ga nema. Ali, zapitaj se koliko ima nas za ZAKON, koliko ima nas koji ne izlazimo na proteste i litije.

Srna
Gost
Srna

Neka se ljudi konacno pomire sa cinjenicom da CG uzima njeno i to je sva prica.

Minja
Gost
Minja

Zakon treba da ostane nego sta. Dosta je bilo priuzimanja od strane Srbije

marta
Gost
marta

Pola ovih sto se sad bune protiv ovog zakona u crkvu nikad uslo nije a sad mi mi nesto pametuju

Tvrtko
Gost
Tvrtko

Milo voli katedrale-nesto je pobrkao

Haris
Gost
Haris

Rodbina mu voli rakete.

Nenad
Gost
Nenad

Oces oces iti ces se povuci zajedno sa zakonom..necu ni da citam tekat jer znam da pise isto sto i prije 15 god

BiljanaM
Gost
BiljanaM

Ne lazi, znamo da si ga procitao bar 15 puta

Planinka
Gost
Planinka

Nece se povuci zato sto tamo neka grupica ljudi to zeli

R.crnojevica
Gost
R.crnojevica

Evo mometalno slusam Mirasa. Ostvarile se moje sumnje, pitala sam se zasto Don Branko Sbutega za zivota je boravio godinama na Cetinje kod Mirasa. Kovali plan.

Makica13
Gost
Makica13

Bravo gospodine predsjedniče !! 👏👏 Nikome mi ništa ne otimamo, samo svoje ne damo i ovu svoju malu a tako VELIKU CRNU GORU čuvam.. 💪💪A Vučić nek gleda u svoje dvorište, i pusti nas da mi vodimo svoju državu, mi se u njegove odluke ne mješamo..

Cgcg
Gost
Cgcg

Konacno da se kaze jasno i glasno istina bez uvijanja.

aleksandar b.PG
Gost
aleksandar b.PG

Aferim Preśedniče bog da vas nama crnogorcima čuva , da ste vječni i dugovječni, pravi crnogorci vam se danas poklanjaju do crne zemlje jer vi ste naš Otac i Svetac
Da je vječna CG i CPC

Crnogorka-Zecan
Gost
Crnogorka-Zecan

Odlican komentar…

FENIKS
Gost
FENIKS

DOBAR TAKTICAR,NEKAD NE MOZES NIJE VRIJEME ODREZAT PA MORAS SARADIVAT I SA ONIM S KOJIM NIKAD NE BI

Velimir
Gost
Velimir

Milo ti si genije!
Da nam zivis sto godina!
Da je VJECNA Crna Gora!

Sveznamuzalud
Gost
Sveznamuzalud

Ne treba da povlači zakon. U oktobru su izbori. Oni ce dati odgovor na sve.

Stedimlija
Gost
Stedimlija

Ode ovaj na prve slijedece izbore ! Adio mare !

Bot Bubašvaba
Gost
Bot Bubašvaba

Ajmo botovi moji, svi na ovaj tekst, duplo sljedovanje!

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Nema natrag!!!

Kotor
Gost
Kotor

To care

PrincOdKonika
Gost
PrincOdKonika

Da nije bilo SPC 90 tih godina ti bi i dalje zivijo kao podstanar.

Aaaa
Gost
Aaaa

Aj uzdravlje, do neke nove verzije istorije koju cuvas u rukavu…

BiljanaM
Gost
BiljanaM

Zelimo mi prijateljske odnose ali nas oni konstantno negiraju. Istorije ne bi imali da nije Crnogoraca.

010
Gost
010

A ni Crne Gore _drzave , da nije blo Srpski knezeva i kraleva …..

Umbrella
Gost
Umbrella

Nismo mi mrziteji niti smo ikad isli na foru nasilja, mi smo vazda bili za mir i kad je buktio rat u okruzenji mi smo primili sve one koji su izgubili krov na glavom. A danas nas pljuju! E, to je sramota. Zapitajte se, stavite prst na celo srbi.

Čovjek
Gost
Čovjek

Živa istina.

VaseIme
Gost
VaseIme

Vucic je svjestan da mu ne pomazu vise ni price o Djilasu, fabrikama, sarmama, kineskom, Dodiku i sl. Pa je krenuo da probudi ove nase domace izdajnike da zavrte repom i odu po instrukcije.

Šavnik
Gost
Šavnik

Ma kakvo “vraćanje Zakona” , to bi bila sprdnja sa državom , cijeli svijet bi se smijao da je neki Zakon izglasan Skupštinskom većinom povučen zato što se ne sviđa crkvi susjedne države i naroda .
Ovaj Zakon je od vitalnog nacionalnog interesa Crnogorskog naroda i države , nema povlačenja nego da se sprovede do kraja !

Litika
Gost
Litika

Smijesno je uopste komentarisati ove koji setaju jer njih ne vuce ta bozija sila o kojoj pricaju vec cista politika jer da je drugacije ne bi se nosile tuđe zastave, a palile crnogorske, ne bi se pjevale cetnicke pjesme i slž

Tvrtko
Gost
Tvrtko

Ovo se ,,bez gusala,, ne završava.

Ranko
Gost
Ranko

Da pita covjek sad ove komite koji je to Svetac crnogorski ,mozda bi onda i Oni shvatili da su Srbi

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ranko, ako ne znaš pročitaj. Sveti Vladimir Dukljanski, Sveti Stefan Piperski, Sveti Vasilije Ostroški i Sveti Petar Cetinjski. A vaši su Sv Milutin koji je oženio Simonidu koja je imala 5 (pet) godina, Sv. Nikolaj koji je veličao Hitlera, Sv. pop Maca njegove “preporuke” svi znaju.

Slava mu i milo
Gost
Slava mu i milo

Sveti Vasilije je iz Mrkojevića, otuda su ga oćerali katolici, a izgleda da će ga odavde oćerati bezbožnici i raščinjeni!

Nebojsa
Gost
Nebojsa

Sveti Vasilje Ostroški koji je rođen u Trebinju po tebi je crnogorski svetac,a nije srpski svetac.Ako si neznaven,valjda nisi i glup.Razmisli malo prije nego napišeš takvu glupost.

Pravi Rade007
Gost
Pravi Rade007

Tako je predśedniče!!!! ❤❤💪💪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

PRAVEDNIk
Gost
PRAVEDNIk

Hoces. Hoces ko bela Lala.Nece ti pomoci ni tvoj izaslanik.Miras koji je bio na ..razgovore..sa USTASAMA u Zagrebu.

Milo lopove
Gost
Milo lopove

Ne damo ti svetinje

pera kojot
Gost
pera kojot

Procitaj, a ne slijepo za popovima… mozda ti i svane

ILUMINACIJA
Gost
ILUMINACIJA

Javi se Milo poslije mjesec dana.Vaistinu se javi.Baš na Bogojavljenje.Da pokaže svojim vjernicima i podanicima kako je on Bog koga treba štivati.Naravno da ni ne pomišlja da naredi povlačenje zakona.Pa vi Narode vidite,ako nijeste do sada,ko nam je predsjednik i koliko ima sluha za ono što narod(ili dobar dio naroda)govori i traži.

Jovan
Gost
Jovan

Mogu oni da pokusavaju kao sto su godinama unazad pokusavali ali im nije uspjelo nijesu Crnu Goru ni mnogo jaci srusili pa nece ni saka jada

Marko
Gost
Marko

Ni ne treba da se povlaci zakon koji je trebao da bude donesen jos 2006 godine kad smo se i za nezavisnost izborili.

Dule ct
Gost
Dule ct

Dobro si ojacao SRPSTVO nikad nisu bili jaci.

Milo lopove
Gost
Milo lopove

Fala mu

BiljanaM
Gost
BiljanaM

Miči to ct u niku i ne brukaj CRNOGORSKO CETINJE!

Pircio Biroli
Gost
Pircio Biroli

Ne znam čije je Cetinje ali znam čiji su unučići i praunučići.

Sss
Gost
Sss

Bravo Predsjedniče.

Vaj ga Du
Gost
Vaj ga Du

U Majami Jami, Jami

Vaj ga Du
Gost
Vaj ga Du

Dok miraš u hrvatsku milogorsku čast brani 👍

Bnjj
Gost
Bnjj

Diktator, uništio je živote ljudima, uzeo im sve još da uzme Crkvu

pera kojot
Gost
pera kojot

a sta I’m je uzep? More? to vam najteze pada… 🙂 dodjite slobodno, ko mozete da priustite. 🙂

Цар🇷🇺Романов
Gost
Цар🇷🇺Романов

Мислиш униптио је снове вама што сте умислили да сте срби??

Prc CG
Gost
Prc CG

Oćeš Đukanoviću j to ćeš pitati kad treba…

Libero7
Gost
Libero7

Ne prijetite cetnici no se umirite vase lazi nemaju vise profdju vase 800 g crkve laz kao i mnogo drugih

Ranko
Gost
Ranko

Od kojia si Ti

Libero7
Gost
Libero7

Nijesam izdaknik svoje domovine kao ti pa ko sam da sam a ti si niko i nista

Prc CG
Gost
Prc CG

Ne prijeti Niko nego Milo I Miraš,a zakon će povuci pa da će neznan sto biti ajde vidijeces.
Ne možete protiv pola CG,prevarili ste se ovog puta.
Odakle ti predsjednik šalje ovu poruku,misliš li da je u CG?????

Libero7
Gost
Libero7

Vi samo setajte pa produzite do kosiva setnjom do vase svete zemlje

Montenegro
Gost
Montenegro

Konačno. Odličan odgovor. Neka se Vučić bavi svojom državom. I neka ne gleda u tuđe dvorište!!!!

Komita
Gost
Komita

Tako je predśedniče ne nazad, odili smo evo 102 godine natrag umjesto naprijed. Nikad više 1918.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ako si “odio” 102 godine unazad, znači da ideš i dalje. Od tih 102 godine 30 otpada na Milovu vladavinu, pa ti sad vidi kakvu si glupost napisao.

Dule
Gost
Dule

DPS odgovara ovo do izbora na kojimace se pricati o crkvi umjesto o ekonomiji.

Titogradlollol
Gost
Titogradlollol

Pocetak kraja Djuketa

Titograd
Gost
Titograd

Da je vječno nezavisno Kosovo!!!

Veronika
Gost
Veronika

I nezavusna Crna Gora koju ne poštuju ni Srbi ni Albanci ni Muslimani..

Milo lopove
Gost
Milo lopove

Ne damo ti svetinje

BARANIN
Gost
BARANIN

Da je vječno KOSOVO

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ovi kod nas, što misle da su Srbi, deset dana pitaju đe je Milo. I on se baš danas javi. Ima li tu neke simbolike??????????????

Cetinje svih
Gost
Cetinje svih

Kolko kosta odmor u MAJAMI ?

BARANIN
Gost
BARANIN

Milo ne daj sa premijerom CrnuGoru uz vas je 400000 ljudi neka šetaju i pričaju i pišu svašta ďaba im je živjela Crna Gora

Lux
Gost
Lux

POBJEGOSE MLADI IZ CG

Gospodin čovjek
Gost
Gospodin čovjek

Predsjednik Đukanović je klasa za kompletnu srpsku politiku.

Alan Ford
Gost
Alan Ford

Kaze risto radovic da je nudio utociste osudjeno ratnom zlocincu karadzicu! Da li je to hriscanstvo? Da li je to bozija ljubav i njegov predstavnik na zemlji? Ako jeste, odricem se i hriscanstva i takvog boga koji podrzava klanje!
Molim objavite komentar, koji je licno stav i ne vrijedja nikoga!!!

Velja gora
Gost
Velja gora

A kada mu.je Milo slao gorivo za tenkove
To se zove..?

Mandarinica
Gost
Mandarinica

Bog je rekao da je dosao radi gresnih a ne radi pravednih. Bog voli i pravedne i gresne. Evo Sunce kad sina, jednako obasvaja i jedne i druge. Na isti nacin radi i pop. Prihvata i pravedne i gresne jer nije on taj koji ce da sudi nego ce nam svima suditi jedan jedini istiniti Bog Isus Hristos. Tako da… Više »

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Bog se javi, Predsjedniče!

Mili
Gost
Mili

Ajmo onda da nesto radimo ,da otvaramo fabrike da zaposlimo mlade da ne idu u inostranstvo.

Libero7
Gost
Libero7

Nemate vi kad od setnje da radite vas placaju rusi i srbi pa ova drzava nije za vas odgovorna.

Alan Ford
Gost
Alan Ford

Nisam za ovu vlast niti ovu personu ali podrzavam ove stavove u vezi zakona. Apsolutno nikakvo povlacenje zakona ne dolazi u obzir. Pravo i pravlda i ljudska i bozanska su na strani Crne Gore! Ovo je preslo u borbu za opstanak drzave i drusva, ukoliko popustimo necemo postojati!!!

Lejla
Gost
Lejla

Evo sad ce Milo da potrci da povuče zakon jer mu je rekao tamo neko sa litije! Ha ha ja..

Komsija1
Gost
Komsija1

Idu godine, stari se, sporije se razmislja…gdine. predsjednice saplices se, ne mozes vec davno pogoditi trojku a sut iz reketa ti je podbacio. Polako promasujes i slobodba bacanja. Ove godine ti je mozda poslednja utakmica pred kraj karijere. Ne moze niko to da tvrdi ali cinjenice govore. Oko tebe su oni koje si navikao na dobro, cim vide iskru za… Više »

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Komšija, jedino si u pravu da idu godine. A sa protokom vremena stiče se iskustvo, uviđaju se prethodne greške, čita se propuštena istorija… Vrijeme nas je naučilo da nema ishitrenih odluka. Sada kao pravi selektor donosi najbolje odluke u pravo vrijeme. A vladara prije njega ste išćerali jer vam je vjerova a ovaj je naučio lekciju. .

Komsija1
Gost
Komsija1

Vidis kako ne znas, za selektora je vec kasno jer klupu nije uzeo kada je trebao, bio je gladan trofeja, previse sebican i zeljan da sakupi sve uspjehe za sebe.Svi njegovi navijaci mu aplaudiraju a nemaju para za ulaznicu. Iskustvo prolazi polako jer ne to faza koja vec tece, cije greske uvidja, predhodnika? Zar on nije sam svoj predhodnik? Istoriju… Više »

Titov trg CT
Gost
Titov trg CT

Bravo odlican intervju!

Takonamitreba
Gost
Takonamitreba

Poruči šok milo iz majamia.

Lola
Gost
Lola

Najjaci su mi ovi koju kazu stici ce bas bozija lazna, bla bla.. Aa najvise kletvi, poziva na linč i mrznje je upravo doslo sa adresa litija i molebana.

Bjelopoljac
Gost
Bjelopoljac

Može Vučić da dođe ali da prije toga promijeni retoriku i uputi izvinjenje

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

Dosta je bilo rukovođenja Crnom Gorom iz Beograda, nikad više nećete imati šanse da uspostavite patronat nad našom državom

EvaZuta
Gost
EvaZuta

Uh tako mi ovih vjernika sto setaju sa sve tetovazama svetinja po prsima, vecina njih na uslovnoj!

Bogdan
Gost
Bogdan

Podrška do kraja, nadam se da ćemo se izboriti i sa ovim nasrtajem od strane Srbije

DrMr
Gost
DrMr

Kalo vidjeh juce na onom klipu gdje kazu “Milo sve to radi rutinski”. Kakav doktor! Izadje clanak o njemu, 3 minuta 30 komentara! I dalje je najjaci.

Milo lopove
Gost
Milo lopove

Od toga 28 komentara sendvič botova poput tebe

BARANIN
Gost
BARANIN

Kosovo pa Vojvodina pa Sanđak

Bokelj iz Boke
Gost
Bokelj iz Boke

Prvo Boka!

Marta
Gost
Marta

Nikako se ne smije povući zakon, to bi bio udar na ustavni poredak naše države

Rada
Gost
Rada

Milo, samo naprijed. Ne damo Crnu Goru nikome

Ma ja sam
Gost
Ma ja sam

Popovi i politicari su ista sorta. Samo nekretnine, pare i zavadi pa vladaj. Radi za 300 eura, prezivljavaj od danas do sutra ali se svađaj i setaj za njihove milione… Kao ovce, jos samo da bleje dok setaju, a njima ni iz dzepa ni u dzep, vec Amfilohiju, Irineju ili Milu u dzep. Zalosno da ljudi jos nisu naucili da… Više »

Antoan
Gost
Antoan

Vučiću je izgleda malo vlasti u Srbiji, pa bi sad i u CG da se pita

Svjefol
Gost
Svjefol

Upravo tako Predsjednice. A onaj AV av av av…ne znam sto ce ovdje. A i ne smije on doci, kukavica je to

Pollo
Gost
Pollo

Tako je, nema povačenja zakona. Do kraja istrajati u njegovoj primjeni

Kotor66
Gost
Kotor66

Nemojte ga pogresno shvatiti ipak se covek vratio iz Miamia da vidi sto se cini pa se slucajno zapio sinoc i sad ga mamurnog peglaju jos. Pogrijesi covek a ne zena.

Ako
Gost
Ako

Na tankom ledu klizače…Još malo!!! Ponosan na srpsko porijeklo! A,sa mirasem i njegovih 40 negu ni da polemišem..Bruka!

Terra nova
Gost
Terra nova

Iz kojega si plemena iz Srbije znaš li ?

Ako
Gost
Ako

Jedno od najstarijih…Cuce! Pozdrav talijančićima!!

Maśa
Gost
Maśa

Nijesi ti Cuca !

BARANIN
Gost
BARANIN

Ma ti si Bruka a i ime ti ga ķaže ako no to si niko.ljepše ti.stoji

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Obratiti pažnju na štelovanje lajkova

Maja
Gost
Maja

Plasite li se BOGA bezbožnici? Kako kletva pada na onoga ko krene na svetinju tako ce i na sve vas sto ga podrzavate. Doce vam predsjednik glave😃😃

Rejna
Gost
Rejna

Onda sve one kletve sto upicuje Amfilohije kome ce se vratiti?

Maja
Gost
Maja

Tebi koja gram mozga nemas

Rejna
Gost
Rejna

Majo lutkice onaj ko je uz amfilohija dok kune i govori ko je crnogorac zivo meso od njega opadalo sumnjam da ima ne gram nego milgram mozga.

Maja
Gost
Maja

Prwo ce od predsjednika da opada pa onda na swe was koji ste uz njega.Nicija nije do zore gorela!Amin

Pgpg
Gost
Pgpg

Svetinje su oteli ti sto ih ti podrzavaš 1918 godine nesrećniče.

Niksic
Gost
Niksic

Bravo predsjednice

Rejna
Gost
Rejna

E, kad tad ce i oni shvatiti da ste vi sve smisleno i u pravo vrijeme odradili. Referendum u pravo vrijeme, ulazak u NATO u pravo vrijeme, zakon o slobodi vjeroispovijesti u pravo vrijeme. Sve kako treba i kako nama dolikuje.

Boka Kotorska
Gost
Boka Kotorska

Nema povlacenja zakona pred agresivnim nacionalistima.

Bokelj iz Boke
Gost
Bokelj iz Boke

Tako je, nezavisna Boka!

Kotor66
Gost
Kotor66

Vidis ja sam protiv zakona a eto vidjecete u Kotor 23ceg ali sto se tice nezavisne Boke eto me odmah da te podrzim.Bice i to nadam se

Ako
Gost
Ako

Boka Kotorska iz Tuzi…haha! Boka do nezavisnosti..!

Moračanka
Gost
Moračanka

Djukanovicu zlatio se!

Istina
Gost
Istina

Bravo presjednice nema povlacenja zakona . Zakon je vrhunski nisu ga usvojile i mnogo jace drzave napamet nego poslije 100 god. Srbovanja doslo vrijema da se plate dazbine a najvise boli PDV. Nema vise iznosenja vreca para u okupatorske drzave oni su najveca siva ekonomija u CG. a sada je kraj tome. Bravo

NBA
Gost
NBA

TAKO JE KRALJU! ZIVIO TI NAMA 100g, DOSTA SI IH TRPIO I CEKAO DA SE DOZOVU PAMETI! VAKAT JE! NIKADA VISE SRAMOTNA 1918g!!!

ladybug
Gost
ladybug

Hahaha Milo kralju nijesam te podržavala alo u zadnjih nekoliko počinjem da vjerujem da si najbolji izbor za Crnu Goru!

Poaro
Gost
Poaro

Ne mogu da shvatim da neko ko se predstavlja kao veliki duhovnik i svesteno lice daje sebi za pravo da kune svakoga ko ne kaze da je srbin!

Kapetan Boka
Gost
Kapetan Boka

Naravno da neces povuc kad ces prisvojit svu zemlju po primorju

Sorela
Gost
Sorela

Moje je demokratsko pravo da ne idem na litije i da zivim slobodno! Moje je pravo da budem Crnogorka i to jasno i glasno kazem!

Omegle
Gost
Omegle

Ono sto je u ovoj situaciji lose jeste da je sve preplavljeno sprskom propagandom, a kad neko ppdijeli bilo sto sto ima veze sa drzavom, ne sa vlastima odmah je stavljen na stub srama, blokiran, izvrijedjan,.. I onda ko je ugrozen? Crnogorci su ugrozeni.

Komita
Gost
Komita

BRAVO PRESJEDNICE,NEMA POPUSTANJA OKUPATORIMA,IZDAJNICIMA I NEGATORIMA SVEGA CRNOGORSKOG I ISTINA JE NA NASOJ STRANI!!!

Novi Sad
Gost
Novi Sad

Reci te vašem Đukanoviću da ne zove Vučića,a niti on da dolazi u Srbiju.. što manje odnosa budemo imali to bolje za sve nas!

Titogradlollol
Gost
Titogradlollol

A Djuka isto nekad srbovao a ti o izdajnicima 🙂 eee milogorci, bilo i ne ponovilo se. Nikad vise 2006 i Djuka

anaje
Gost
anaje

Tako je Milo.
Dosadice im i setnja…

Agata
Gost
Agata

Znate sto mene od svega ovoga najvise nervira? Kad dodju pa mi kazu “ne ides na setnje”? Ne, ne idem! Ne zanimaju me nikakve setnje! I onda slijedi pogled koji govori “Bog te prokleo bezboznice i nevjernice”.. Zgrozim se.

Kotor66
Gost
Kotor66

Eto tako je….vidjeces to ubrzo i shvatiti

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Ne opterecuj se sto ti kazu ovi sto su ucestvovali i blagosiljali najsvirepije zlocine poslije Drugog svjetskog rata,samo se zapitaj sto njih ceka ,kad dodju pre Bogom.

Darko
Gost
Darko

Tako mogu da kunu samo brzboznici poput Anzica , Dake i dlicnih
Platice oni vec

PrincOdKonika
Gost
PrincOdKonika

Nemoj pred rudu.

Grizli
Gost
Grizli

Objasniti ti ovima sto setaju da im se ne oduzima nista! Nema teorije, to ke zadrto, primitivno, zadojenoo srbstvom aa sve Crnogorci nego ne znaju.

Kotor66
Gost
Kotor66

Da da svi smo Crnogorci a i Srbi, isto kao ti i djede ti

Grizli
Gost
Grizli

Moj djed ciju vojnu knjizicu jos imam u dijelu nacionalnost pise CRNOGORAC i ja ne mogu biti nista drugo bez to tako da prijatno.

Kotor66
Gost
Kotor66

Bio je nemam nista protiv ali je bio j srbin, ne znam sta je sada i je li ziv( izvini ako nije) ali vrati se nazad korak po korak koji je jezik ucio koju nosnju nosio….i uvijek i obavezno napravi razliku izmedju Crnogoraca i Montenegrina, i pitaj djeda mrzi li Srbe kao ti danas, nadam se razliku izmedju Srba i… Više »

Andjela
Gost
Andjela

Samo tako CARE, neka svako uredjuje svoju kucu!

Titogradlollol
Gost
Titogradlollol

Hocemo, ne brini.

Bole
Gost
Bole

Titograd, tisina.

Mileva
Gost
Mileva

Bravo Predsjedniče. Nema nazad, a ovi što šetaju imat će samo trošak za cipele. Vječna da je Crna Gora.

Titogradlollol
Gost
Titogradlollol

Ovi sto setaju su ti komsije. Kad tako mislis o njema onda znas kakav ce ti zivot biti

Mit&laž
Gost
Mit&laž

mileva se samo brine za vaše crevlje, vi insinuirate progone i sl.

Zabac-pg
Gost
Zabac-pg

Kako bi u Majami 🤣🤣🤣 povedi Mirasa sledeci put

Sss
Gost
Sss

ti možeš da povedeš sve nacionaliste iz susjedne države

Cuca iz Boke
Gost
Cuca iz Boke

Povedi ti Miraša u Las Vegas, neće se vrtat.

Pandora
Gost
Pandora

Trebali smo pustiti Amfilohija da izigrava pravnika, pa neka on odredjuje zakone shodno sopstvenim finansijskim potrebama.

Independista06
Gost
Independista06

Istorijska greska sa ovim zakonom, vrijeme ce pakazati. Ne damo svetinje! Ne damo Crnu Goru 🇲🇪✊🇲🇪✊

Cgcg
Gost
Cgcg

Promijeni nick u svetosavac i makni ove zastave jer nijesu vaše

Sss
Gost
Sss

a ko uzima svetinje???? Razmisli o onom što pišeš

LSCG
Gost
LSCG

Tako,Bog ti pomoga

Kotor66
Gost
Kotor66

A cime se vi hvalite lscg, vas je ne pobjedio nego se jos i izmokrava po vama. Em vas pregazio em ste mu sluge. Najveci jad u Cg hahaha

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Tako je Kotor.

Rijaliti opanak
Gost
Rijaliti opanak

tamn si za kotora

Dr V. Perunicic
Gost
Dr V. Perunicic

Ko je ovo? Ne poznajem covjeka. Prema tome, njegovo misljenje je nepokolebljivo irrhelevantno.

Gradjanin
Gost
Gradjanin

Upoznaces, još si mlad!

Marko
Gost
Marko

Ma za ovaj narod u crnu goru treba jos gore jer bolje i ne zasluzuju jer bi se prodali za 50e

Joko
Gost
Joko

Milo, ne treba da zoveš u pośetu srpske političare, a ne treba ni da ideš tamo. Sa tom rasom treba raskinuti diplomatske odnose i podići veeeeliki zid na granici.

NBA
Gost
NBA

BRAVO JOKO! SVAKA CAST! TAKO I TREBA!

Pravi Rade007
Gost
Pravi Rade007

Tako je,bodljikavu žicu i puške i čuvare na granici.

Haris
Gost
Haris

Kakvo je vrijeme u Majami?

Rejna
Gost
Rejna

Odlicno, ali to ne pitaj njega jer je on OĐE!

Dr V. Perunicic
Gost
Dr V. Perunicic

Jes, on je odje koliko i Tramp

VCernozemski
Gost
VCernozemski

Crnogorci su uvjek bili protiv fasizma mi smo svoji na svome!!!!

Nebojsa
Gost
Nebojsa

Pišeš da si navodno protiv fašizma a uzeo si za nik ime fašiste koji je ubio jugoslovenskog kralja i ministra francuske.Takva vam je sva istina i ti si pravo dokaz tome,da ste vi zapravo fašisti,a ne ovaj narod koji je ustao da od vas brani svoje svetinje i svoju vjeru pravoslavnu.

Milo lopove
Gost
Milo lopove

Krsto Popović je prvi srpski fašista

Sasa V
Gost
Sasa V

Tako je NEDAJ Crnu Goru

Send this to a friend