Politika

Đukanović negira genocid u Srebrenici: Više je nego neozbiljno dati takvu formulaciju

Foto: Screenshot Youtube

Predsjednik Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore i funkcioner Demokratskog fronta Milutin Đukanović negira da se u Srebrenici dogodio genocid, ističući da je Rezolucija koju je usvojio crnogorski parlament usmjerena protiv srpskog naroda.

“Pazite naslov – Rezolucija o genocidu u Srebrenici. I onda nas premijer Zdravko Krivokapić, predstavnici Demokrata, URE i demokratske partije socijalista da ta rezolucija nije usmjerena protiv srpskog naroda. Jasno je da se na taj način pokušava oslabiti srpski narod i izvršiti destabilizacija Republike Srpske. Umjesto da bježi od tema koje dijele i region i samu Crnu Goru, aktuelna vlast ih uporno inicira, a za svoje katastrofalne poteze, kada javnost odreaguje, pokušavaSrbija da izvrši destabilizaciju Crne Gore “, rekao je Đukanović, gostujući na TV Pink.

On tvrdi da su iz Srbije stigle umjerene izjave nakon usvajanja ovog dokumenta u parlamentu.

“Ne mogu predstavnici Srbije i RS da se mire sa tim da se jednostavno iskaže da se u Srebrenici desio genocid. Svi se slažu da se tamo desio zločin, ali dati takvu formulaciju je više nego neozbiljno. Očigledno je to neki test za Crnu Goru, za sadašnju vlast do kog nivoa je spremna da popušta i da služi kao neki bodž, sječivo, koplje u rukama stranih ambasadora”, naglasio je on.

Đukanović je kazao da aktuelna vlast prvo povuče određene antisrpske poteze, a kad se dese “relativno umjerena reagovanja” iz Srbije onda pokušava “stvoriti oluja da ta zemlja udara na Crnu Goru”.

“Prava definicija: potpuna zamjena teza”, naglasio je on.

Izražava, kaže, bojazan da je sadašnja vlast na čelu sa  Krivokapićem, Demokratama i UROM spremnija da bude servilnija prema stranim ambasadama, od DPS-a i Mila Đukanovića.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Torn
Gost
Torn

Sta se sad desava? U izglasanoj rezoluciji pise da se ne smije javno negirati.

Lovcenska
Gost
Lovcenska

To sto se desilo u srebrenici je uzas pa kako god to zvali !

Send this to a friend