Politika

Đukanović: Povampireni profašistički koncepti traže jasan odgovor

Povampireni profašistički koncepti koji uzimaju sve više maha traže jasan odgovor, kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović na večerašnjem otvaranju festivala “Radovan Zogović” u Kolašinu.

On je istakao kako mu je čast da kao predsjednik Crne Gore govori o Radovanu Zogoviću, jednom od crnogorskih i jugoslovenskih velikana 20. vijeka.

“Drago mi je što su ovdje veliki znalci njegovog književnog djela i njegovi poštovaoci. Baš ovdje u Kolašinu, jezgru crnogorskog antifašizma, čiji je i on autentični simbol. U gradu koji je iznjedrio devet narodnih heroja, u kojem je jula 1944. godine na zasijedanju Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja, preimenovanog u Crnogorsku antifašističku Skupštinu narodnog oslobođenja (CASNO), donesena odluka da Crna Gora bude ravnopravna federalna jedinica nove Jugoslavije.

U manastiru Morača, u vrijeme najtežih borbi nakon Trinaestojulskog ustanka, odigrala se priča koja može biti poučna za današnje naše prilike. Zogović piše: „…U decembru smo prebačeni dublje u Crnu Goru, u manastir Moraču, gdje je bilo sjedište Okružnog komiteta partije, Štab Komskog partizanskog odreda… Svojom brigom o manastiru pridobili smo do tad partizanima sasvim nenaklonjenog igumana, inače dalmatinskog pravoslavnog vladiku, koji je u Crnu Goru pobjegao od vatikansko-ustaškog terora, da u njoj, kao pristalica Narodnooslobodilačke borbe, umre na četničkom konopcu…“, kazao je Đukanović.

Kako je rekao, u susret obilježavanju 113-te godišnjice Zogovićevog rođenja, čovječanstvo se suočava sa izazovima koji nameću logiku restrikcije i straha za osnovnu materijalnu egzistenciju.

“Utoliko prije, svi zajedno osjećamo dodatno zadovoljstvo što je ovaj festival dokaz da Crna Gora i u vrijeme krize izazvane pandemijom korona virusa pridaje poseban značaj kulturi i ličnostima koje učvršćuju svijest o njenom identitetu.

Ovaj kulturni događaj je ujedno i potvrda da je današnja Crna Gora, utemeljena na antifašističkim tradicijama, zogovićevska, koja istrajno i posvećeno vodi politiku međunacionalnog pomirenja.

Antifašista i crnogorski patriota, koji je kad su drugi padali u nacionalističke zablude prvi položio ispit čojstva, čuvajući druge od sebe, i od one Crne Gore koja je mislila da se smije otimati tuđe. „Došljaci – pjesme Ali Binaka“ crnogorska su legitimacija građanske Crne Gore, trajno sabrane u ideji multietničnosti i multikonfesionalnosti, što je jedna od temeljnih evropskih vrijednosti, koju mi danas čvrsto zastupamo i njegujemo”, istakao je Đukanović.

Kako je naglasio, i Albanci, i drugi narodi u Crnoj Gori, imali su u Radovanu Zogoviću zaštitnika, osvjedočenog književnim djelom.

“On je stvaralački trajno i bez ostatka vezan za Crnu Goru. Izvorište njegovog velikog pjesničkog djela su njena istorija i njena sudbina, duh i mentalitet, njen jezik… Za razliku od pojedinih crnogorskih stvaralaca koji su u vrijeme velike jugoslovenske države izabrali da pripadaju drugoj kulturi, stav Radovana Zogovića o pripadnosti Crnoj Gori i crnogorskoj kulturi nikada nije bio upitan. U tome, kao i u svemu drugome, on je bio rijetke postojanosti. Crna Gora nije bila samo u  njegovoj poeziji, već i u njemu kao zemlja i kultura kojoj pripada.

Govorio je: „Mane Crne Gore ne volim koliko ni svoje lične, ali Crnu Goru ne mogu „prepisati“ nikome drugom, kao što ni svoju sudbinu ne mogu drugom prepisati“  „Pjesnik prkosnih strofa“ doveo je do savršeno „artikulisane“ riječi „svoj i crnogorski san o slobodi“. Crna Gora, koja je stasala u Njegošu, Zogovićem je zaokružila svoj nacionalni put. U Jugoslaviji je pisao o crnogorskoj naciji i o Njegošu kao najjačem književnom izrazu posebne nacionalne psihologije Crnogoraca, definišući njegovo djelo kao „izrazito nacionalno, duboko i svestrano crnogorsko“, naglasio je u govoru Đukanović.

Zogović je,  rekao je predsjednik, znao da opiše i ovdašnjeg pjesnika-pjevača najljepših epskih pjesama, Starca Miliju. Potencirajući posebnost crnogorske epske poezije nazvao je “Ženidbu Maksima Crnojevića” najcrnogorskijom pjesmon starih ciklusa.

„…Njegova dosljednost, hrabrost, nepristajanje na bilo koji drugi život sem onog za koji su ginuli njegovi ratni drugovi, njegova moralna i ljudska čistota, ogromna temperatura pod kojom je pisao svoju poeziju, vjera u razum, stojičko podnošenje svih udaraca sudbine, sve to skupa i jeste prije svega podvig…“, pisao je Izet Sarajlić o Zogoviću.

„Crnogorski i jugoslovenski Majakovski“, među prvima je pisao o lomovima crnogorske nacije i države, o internaciji Crne Gore, izgonu zemlje iz nje same. Na kraju je zasjenio i zemlju iz koje je iznikao, stvarajući djelo univerzalnog karaktera. Nepokolebljiv u antifašizmu, neustrašiv u ratu, dostojanstven u progonstvu, uvijek je bio srođen s Crnom Gorom.

“Kako je rekao jedan njegov savremenik, „Zogović je ijekavski disao“. Kao da su se u njegovoj ličnoj sudbini prelamala sva crnogorska vremena. Bez njega crnogorski dvadeseti vijek ne bi bio ono što jeste. Prošao je nevjerovatan put – od revolucionara i pobunjenika do kreatora društvenih i kulturnih zbivanja, od disidenta do akademika.

Partizan – stvaralac iz NOB-a doživio je i preživio strašni sud. Iako skrajnut i izolovan, za života je bio priznat od najvećih u Jugoslaviji toga vremena, od Andrića i Krleže. Komunistički pisac koji je iz sukoba na književnoj ljevici izašao kao Krležin antipod, kažnjenik koji je više od decenije bio sužanj u svom stanu nakon '48, uzdigao se uprkos svemu do pjesničkih visina i doživio da ga Krleža u „Pečatu“, spektakularno vrati na književnu scenu sa koje je dugo izbivao”, rekao je Đukanović.

On je istakao da današnja Crna Gora, čije je vrijednosti na kojima je nastala stvarao, zastupao i dosljedno branio, tek treba da se oduži Zogoviću.

“Bio je čovjek koji je predosjetio nadolazeću samosvijest sunarodnika – civilizacijsko pregnuće ove generacije, utemeljeno na slobodarskim i antifašističkim idejama – današnju nezavisnu, evropsku Crnu Goru. Povampireni profašistički koncepti koji u posljednje vrijeme uzimaju sve više maha traže nedvosmislen i jasan odgovor. Podsticanje dijaloga i afirmacija ovakvih kulturnih događaja podići će i stepen saznanja o ličnostima kao što je bio Radovan Zogović, koje su odigrale ključnu ulogu u revolucionarnim ratnim previranjima 1941-1945. i kreiranju prepoznatljive fizionomije „poslijeratnog svijeta.

A, zasluga što „prećutani“ Zogović ponovo ima mjesto u kulturnom životu Crne Gore pripada kulturnim poslenicima posvećenim osvjetljanju zapostavljenog dijela naše kulturne baštine”, zaključio je Đukanović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mileta Popovic
Gost
Mileta Popovic

Ovaj covjek je toliko indoktriniran da je to strasno. Napada nas Srbija, Rusija, Kina, Amerika, a narod nam nema ljeba da jede. Prosla je turisticka sezona, u minusu smo milijardu evra a treba vracat Kineski kredit, treba narodu isplacivat plate i penzije. Budva je reper onoga sto ce se desavat ukoliko pobijede ovi prevaranti. 30 godina su varali narod! Ja… Više »

Sport
Gost
Sport

Voljeli ga ili ne boljeg i veceg vizionara nema u okruzenju. Sva podrska g. Djukanovicu

Bojan
Gost
Bojan

Vizionara??? Za koga, sebe, batu, seku, sina, kumove???? Gdje je tu tvoje dijete, moje, njihova budućnost?

izborna
Gost
izborna

Crnoj Gori treba neki novi političar koji će narodu koji živi u Crnoj Gori reći: Idioti batalite priču o bjelašima i zelenašimaa, četnicima i partizanima, komunistima i titu, draži, balistima i poturicama, svetom savi i kosovu, moskvi i carigradu, skadru i americi, idioti vratite se u današnje vrijeme, živite i radite danas da bi doživjeli sjutra……Postojeću garnituru svih crnogorskih političara… Više »

Golubinja
Gost
Golubinja

Jasan odgovor ce dobiti 30og.avgusta!🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Sssss
Gost
Sssss

Puna podrska!!!

sasas
Gost
sasas

i dobice jasan odgovor 30og avgusta.

Budimo realni
Gost
Budimo realni

О ботови докле ћете више?!

Bojan
Gost
Bojan

Može li vam ponovo proći ista priča i fora? Može li gladan narod opet da se upeca na 30 godina istu priču

freeMNE
Gost
freeMNE

Ili će se upecati na 30 godina iste priče tzv. opozicije?

Pomorac
Gost
Pomorac

Milo 1992 vs Milo 2020

Joo
Gost
Joo

Kakav god da je….alternativa su srbochetnici iklerofashisti….znaci na ovim izborima Milo nema alternativu….. is

Krko
Gost
Krko

Moj pradjed ucestvovao u balkanskim ratovima za oslobodjenje Crne Gore,djed bio u partizanima i pola rata proveo u njemackom logoru…A ja.na ovim izborima ne mogu vise glasat ovog diktatora…i on da svoje gradjane zove vampirima fasizma.To treba da bude predsjednik svih gradjana.Nek ga je sram sijede glave.

nikola
Gost
nikola

Niko ne razumije vas PATRIOTSKIH POHLEPNIKA koliko truda morate uloziti da sacuvate porodicne biznise stecene uz pomoc idiotskog naroda , maloumne ratno huskacke opozicije i povamirene,sotonske SPC.Tesko je to i velika briga vas PATRIOTSKIH IZDAJNIKA.LSCG BIO I OSTAO JEDINO ZDRAVO SRCE OVE ZEMLJE

Mišo
Gost
Mišo

Istina. Bravo predsjedniče🇲🇪

Senidah
Gost
Senidah

Blatite ovu državu koliko želite, sve vama na obraz, al ćemo 30og sve dokazati i pokazati🇲🇪

Deni
Gost
Deni

Kako se povampirili tako ce se odvampiriti!!

Mestar
Gost
Mestar

Bravo predśedniče! Siguran sam u ubjedljivu pobjedu crnogorskog bloka nad zaostalom politikom cetnickih koalicija koja Crnoj Gori samo nudi zagarantovanu propast i nista vise.

Miljan
Gost
Miljan

O kojim to fašistima govoriš, Milo, veliki srbine. Ustašama, handžar diviziji, balistima…? Geni su čudo, četnik bio, četnik i ostao

Sarita
Gost
Sarita

nikada vise necemo dozvoliti fasistima profasistima i ostalima da kvare ugled nase najljepse crne gotre nase domovine i naseg porijekla dps do najsigurnije pobjede ikada

Zorana
Gost
Zorana

fasistima odje mjesto nije zna se dje je sve to u spuz treba

Gusinje
Gost
Gusinje

30 avg.moramo jednom za vazda poraziti zlocinacki srpski fasizam

zeljko
Gost
zeljko

Tri bota puta sto komenrara jednako 0
Potpuno prozirno i malouman covijek moze primjetiti da komentari lice jedni na druge i da su ih pisali samo tri bota.

Patrick
Gost
Patrick

ne damo crnu goru !dps do pobjede

Ksenija
Gost
Ksenija

nikad vise 1918

Toledo
Gost
Toledo

fasistima se zna dje je mjesto

Nikola
Gost
Nikola

Bravo! Pristalicama Sekule Drljevića je mjesto na smetlištu istorije!

Burgos
Gost
Burgos

sve ih treba u zatvor smjestiti pa da vidite kako bi okrenuli plocu a sto se ppustaju ovako pa se okurazili zaista sramno

Kean
Gost
Kean

necemo im dozvoliti da prave cirkus vise od nase zemlje

Shane
Gost
Shane

sve u spuz direktno!

Atila
Gost
Atila

nikad vise 1918

Zvoncica
Gost
Zvoncica

ne damo te crna goro

Paelja
Gost
Paelja

milo ovaj put ubjedljivije nego ikad je pobjeda dpsa nikad necemo dati crnu goru

Marija33
Gost
Marija33

svima im treba pokazati dje im je mjesto sramno i stidno je raditi ovo svojoj domovini

Loreal
Gost
Loreal

sve njih treba u zatvor

Gibanica
Gost
Gibanica

Dobiće odgovor 30-og avgusta !!!

Bijeli Pavle
Gost
Bijeli Pavle

Crna Goro pokazi da si dostojna Zogovicevog identiteta

Robert
Gost
Robert

Botovi!!! Kakav je sendvič bio danas???

Prc MNE
Gost
Prc MNE

Ovom Đukanoviću treba objasniti da ovo nije period od 1941-1945 i da su fašisti bili njemački okupatori.
Spasite čovjeka objasnite mu da je ovo 2020 godina.

Perica
Gost
Perica

Sjutra u mom selu otvaramo hidrant za vatrogasce pa pozivamo predsjednika na svecano otvaranje😀

Lefkada
Gost
Lefkada

Crna Gora se ponosi istorijom! Mnogi hoće da je promijene! Uzalud se trude!

Danilo
Gost
Danilo

Ljefkada, jaka stvar ta istorija, to se ne maze na hleb …

Mila
Gost
Mila

Predsjedniče, sve Vam cvjetalo!
Ne mogu izdaice Crne Gore da nas pokore!

D grahamov broj
Gost
D grahamov broj

Ima li koja nova droga na pr sa tvojim likom radi glasača.

Velje Duboko
Gost
Velje Duboko

Ovo je momenat kad moramo Odlucno da stanemo u odbranu nase jedine I ponosne Crne Gore.

SamSvoj
Gost
SamSvoj

Sto se ovaj DPS stalno poziva na komuniste nije mi jasno, jos u Kolasinu dje su jade zive napravili.Sta su ljudi koji ne pripadaju ni komunistima ni cetnicima, niti ih to interesuje a mislim da je takvih u Cg najvise. Sta ako je nekom djed bio cetnik ili komunista, kakve veze ima potomsto sa tim. To su davno prosla vremena.… Više »

Mona
Gost
Mona

Samo odlucno i jako u nove pobjede🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Prč
Gost
Prč

Pa ste se cetnika sjetili pred izbore a do sad????i opet ce bit ista prica poslije izbora,samo sto cete onda svima sjest na grbacu sa nametima i dugovima koji gradjani nemogu da plate cim potvrdite vlast.pi

Mona
Gost
Mona

Bravoo predsjednicee🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Slikarka
Gost
Slikarka

Upravoo! Uz tebe do kraja😊💯👏

Vojislav
Gost
Vojislav

30og najodlucnije do sad svi! 🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Zorica55
Gost
Zorica55

Dzabe im sve izgubice opet!!

Garfild
Gost
Garfild

Ina ko da brani i voli CG sem vas

Jorgovan
Gost
Jorgovan

Samo odlucno!! 🇲🇪8️⃣

Vezuv
Gost
Vezuv

Sa vama u nove pobjede preśedniče!

Bnjj
Gost
Bnjj

Ostaje nam samo prošlost i nacionalizam. Đece sve manje imamo, radimo za 200,300e, nema razvoja, radnih mjesta. Kako čovjek u Cg može da gradi budućnost sa 200,300e i bez posla

Planetar
Gost
Planetar

Prepasce se vampiri i pobjeci od poraza kad im se priblizi suncana rujna zora 30og…

Cerak
Gost
Cerak

Samo hrabro i odlucno 30og!! 💪8️⃣🇲🇪

Liman
Gost
Liman

30og u nove pobjede!!

Jači
Gost
Jači

Svi Petrovići su bili vladari crnogorskog pravoslavlja i niko od njih nije pripadao eparhijama srpske crkve.Ako sami ne veličamo svoje boje i posebnosti nego tuđe,samo odlažemo neodloženo,jasnu nacionalnu svijest koja je osnov za dalji razvoj društva.

Djetelina
Gost
Djetelina

Odlucni u nove pobjede!!

Perikle
Gost
Perikle

Dzabe im sve nista nece postici povampireni cetnici…

Zdravkovic
Gost
Zdravkovic

Mogu odma vampiri da se vrate u svoje pecine iz kojih su se citiram Medojevicevu rijec “dovukli” (on je rekao dovuku ali koncept je isti)

Ljubo
Gost
Ljubo

Dzbe su se povampirili,cim svane rujna zora 30og rastrcace se i pobjeci u svoje mracne rupe…

Orlov_krs
Gost
Orlov_krs

Crnogorski narod neće dozvoliti da je iko unazadi niti napravi podjelu među narod.

Liman
Gost
Liman

Dzabe im sve nije ovo cetnicko leglo!!! Za Crnu Goru!!

Bnjj
Gost
Bnjj

Za Cg sa platama 200,300e, iz koje svake god ode jedan grad veličine MK, koja će za koju godinu ući u negativan natalitet. Živjela CG

Helena
Gost
Helena

30og u nove pobjede i to nikad ubjedljivije i odlucnije!!!

Haris
Gost
Haris

Odlučno za Crnu Goru!

Bole33
Gost
Bole33

Za Crnu Goru svi!

Zvoncica
Gost
Zvoncica

Odlucno za Crnu Goru!

Lenka
Gost
Lenka

30og po novu pobjedu koju cemo zlatnim slovima upisati u nase stranice istorije!!

Gago
Gost
Gago

Gospodin predśednik!! 👏🇲🇪

Ranko
Gost
Ranko

Eee pravi gospodin.Uliva povjerenje…sa njime je sve jasno.Zamisli one bitange iz opozicije..kakve su ono spodobe

Flavio
Gost
Flavio

Dzabe su se povampirili kao sto rekoste,nece nauditi crnoj gori saka povampirenih nacionalista!

Billy Jean
Gost
Billy Jean

Kakav govor, baš sam se oduševila! Strašno je što smo u situaciji lomova na sve strane. Ako uspijete i ovaj put, morate napraviti ozbiljan zaokret i još jače raditi na uspostavljanju vladavine prava i jačanju države.

Hemuli
Gost
Hemuli

Povampirili se uz pomoc i podrsku crkve,koji apsurd…

Radojica
Gost
Radojica

Odlicno receno povampirili su se oni mnogo

Drazen26
Gost
Drazen26

Gospodskilo i dostojanstveno obracanje,kao sto vam i dolici. Odlucno!

Lukovo
Gost
Lukovo

Svaka vam cast predsjednice 👏👏

Rastovac
Gost
Rastovac

Nije ovo cetnicko leglo!!! Niti ce ikad biti! Za pravo,cast i slobodu! Za nase pretke!! Odlucno!

Sipacno
Gost
Sipacno

Odlicno receno kao i uvijek predsjedniče

Macaka
Gost
Macaka

Crna Gora je bila i uvijek ce biti antifasisticka nezavisna drzava!!!

Fenomen
Gost
Fenomen

Odlucno broj 8.

Piazza
Gost
Piazza

Za multnietnicku,evropsku,mirnu,stabilnu i nezavisnu Crnu Goru 30og glasamo! A ne za fasisticku “buducnost” koju obecavaju DF i njihovi potrčci.. staje im se na kraj 30og!!! Odlucno! 🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Окле
Gost
Окле

Јако истрошена прича којој випе нико у Црној Гори не вјерује. Постајете прошлост, па кад одлучите да политику не заснивате на подјелама, јавите се.

Boca Senior
Gost
Boca Senior

Jasno im odgovorite !!!

Kamensko
Gost
Kamensko

Crna Gora ne moze da napreduje zbog ljudi koji svoju drzavu mrze a tudju vole.

Grahovac
Gost
Grahovac

Necemo im dati da nam unistavaju istorije.

Vukov_most
Gost
Vukov_most

Da je vječna Crna Gora!🇲🇪🇲🇪

Nudo
Gost
Nudo

Odlučno za Crnu Goru!

Osjecenica
Gost
Osjecenica

Potrebniji smo drzavi nego ikad.🇲🇪🇲🇪

Cehotina
Gost
Cehotina

Ne zelimo da nasa drzava stagnira, zato 30.svi zajedno i odlucno!

Boljka
Gost
Boljka

Branicemo drzavu od tih dusmana!!

Zoranko
Gost
Zoranko

Odlucno za nasu Crnu Goru!🇲🇪

Biljka
Gost
Biljka

Necemo im dati da nam prljaju slavnu istoriju.

Suncica
Gost
Suncica

Nikad vise 1918!

Marija28
Gost
Marija28

Patriote ce im dati jasan odgovor 30.avg! Da je vjecna!!!

Cemenca
Gost
Cemenca

Necemo im dozvoliti da nas unazade!

Za Crnu Goru
Gost
Za Crnu Goru

Ne damo Crnu Goru

Javorak
Gost
Javorak

Fašisti nemaju sta da traze odje.

Povija
Gost
Povija

Ne sumnjamo u ovu vlast i stabilnost nase nezavisne drzave!

Velimje
Gost
Velimje

Živio nam Milo i vjecna nam bila!🇲🇪

Bogetici
Gost
Bogetici

30.avg odlucno za gradjansku Crnu Goru!🇲🇪

Ribarevine
Gost
Ribarevine

Ko god gaji srednjovjekovne ideologije, ne moze biti dio savremene Crne Gore

Zaton
Gost
Zaton

CG ne moze nikako nazad! Samo naprijed!

Perast
Gost
Perast

Ne damo nasu Crnu Goru, zivio Predsjednice, samo odlucno!!

Ibar
Gost
Ibar

Neće se dozvoliti da našu državu ugroze, uz Vas smo gospodine!

Susnjar
Gost
Susnjar

CG se ponosi svojom antifašističkom slobodarskom istorijom, uvijek će!

Milojica
Gost
Milojica

Vratiti ih u misije rupe ….

Niksic
Gost
Niksic

Zivio nam predsjednice

Bijela
Gost
Bijela

Povampireni duhovi fašizma će biti kao i uvijek poraženi. Na građanima Crne Gore je da 30. avgusta zaokruže broj 8 kako bi sve retrogradne i reakcionarne snage ostavili na smetlište istorije.

Bijela
Gost
Bijela

Pjesnik Radovan Zogović je primjer ljudskosti i patriotizma. Prije svega, dobar čovjek.

Daks
Gost
Daks

Kakva je ovo ljudina!!!!Do pobjede predśedniče! Odlučnije nego ikad!!!!!Da je večna Crna Gora!!!

Sara47
Gost
Sara47

Traže i dobiće 30. Odlučno broj 8

Neron
Gost
Neron

Odgovorićemo im 30 avgusta. Odlučno za Crnu Goru 🇲🇪🇲🇪💪

Borkovic
Gost
Borkovic

Biti anti fasista u ovom vremenu je inperativ ….

Ulcinj
Gost
Ulcinj

Nikad vise uru glasat necu dritane bruko

Dron
Gost
Dron

A kad si je to mogao glasati, ovo im prvi izbori

Malena
Gost
Malena

Tako je! DPS do pobjede! 💪🏻💪🏻💪🏻

Vjev
Gost
Vjev

Njegos bio vladar i mitropolit Crne Gore

Objektivan
Gost
Objektivan

Nece fasisti upravljati drzavom nikad!!! ODLUCNO ZA CRNU GORU!

Zarnola
Gost
Zarnola

Živio Milo!!!!!!!! 🇲🇪
Živjela Crna Gora!!!!!!! 🇲🇪

Arnold
Gost
Arnold

Naša odlučna pobjeda će biti direktan ubod u povampirena srca zla!

Ceca
Gost
Ceca

Nikada Crna Gora neće biti fašistička!

JoKso
Gost
JoKso

Nekad je bio narod uz mila a danas samo botovi

Krsto
Gost
Krsto

Uz koga si ti, nesreco?

Dragan
Gost
Dragan

Tako je predsjednice!!🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Duško
Gost
Duško

Dps pobjeđuje jer je najbolja partija sa najboljim programom!!!🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Kers
Gost
Kers

Povampireni i žedni krvi… donose samo zlo svima. nikad više 1918!

Roro
Gost
Roro

Obrao si bostan.Kupuj prnje,samo ne znam đe ćeš?

Jeste...farbamo
Gost
Jeste...farbamo

Po njemu ,samo što nas neprijatelj nije napao.

Mestar
Gost
Mestar

Neprijatelj nas je odavno napao, sise nam krv zadnjih 100 godina i ne zeli da napredujemo. Ko ne vidi to neka proba da se pogleda u ogledalo

Kend
Gost
Kend

Vampiri opozicije mogu da piju krv mržnje jedni drugima i sad i poslije 30. avgusta

Monarch
Gost
Monarch

Sram te bilo.

Sejo
Gost
Sejo

Traže jasan odgovor i uvažićemo ih za toliko. Izgubiće i ovaj put! Mi pobjeđujemo opet🇲🇪

Jare
Gost
Jare

Branili smo i nastavicemo da branimo Crnu Goru od dusmana!

Steki
Gost
Steki

Povampireni nacionalisti sa fasistickim teznjama nece biti vise smetnja CG!

Trnovica
Gost
Trnovica

Zbog amaneta nasih oredaka koji su ginuli za ovu zemlju mi moramo nastaviti njen antifasisticki put.

Srbo
Gost
Srbo

Šta misliš njegov đed šta je bio ?

objektivnost
Gost
objektivnost

Aj nam ti kazi… Jel mislis na ono sto si procitao po srpskoj stampi? Moram te razocarati, nije taj…

Kutak
Gost
Kutak

Sve dok je ovakvih iskrenih patriota ce biti i Crne Gore, dzabe svi njihovi pokusaji da se vratimo Srbiji. Nece im proci. NE DAMO CRNU GORU!

Sonda
Gost
Sonda

Ponpsni na svoju slavnu istoriju hrlimo u zdraviju buducnost.

Uskok
Gost
Uskok

U ovoj zemlji za sve ima mjesta i uvijek ga je i bilo samo ne znam kakva je ovo Crna ura zagrmjela da nasa opozicija prijeti da ce sopstvenu drzavu napasti ovo nema nidje

Bnjj
Gost
Bnjj

Što bi rekao Rambo Amadeus prodaje se narodu priča o nacionalizamu do 400e plate. Milo samo ima da priča o nacionalizamu da prodaje tu priču, niđe nema fabrike, hotela koji radi cijele god. Sva politika mu se svela na nacionalizam.

Sorela
Gost
Sorela

Mi nijesmo ničiji neprijatelji, ali ne damo na Crnu Goru i njeno nacionalno i državno dostojanstvo odakle god ta prijetnja dolazila“

Zorka
Gost
Zorka

zaista nećemo dozvoliti da naša država, da naš nacionalni interes i indentitet bude kreiran sa strane. On će biti kreiran u Crnoj Gori.

Omegle
Gost
Omegle

Mi smo se uvijek ponašali dostojanstveno. Branili smo dostojanstvo naše države, ali nikoga nijesmo optuživali

Јаков
Gost
Јаков

Куку како је њему добро, …

Poaro
Gost
Poaro

Vidjeli ste da je stogodišnjica „Podgoričke skupštine“ rezultirala lavinom optužbi na Crnu Goru, njenu istoriju, njen istorijski rezultat, njenu državotvornost.

Eva_zuta
Gost
Eva_zuta

Na žalost, jasno se vidi da i danas nakon deset godina više struktura okupljenih oko Demokratskog fronta (DF) programski i konkretnim akcijama dovode u pitanje današnju Crnu Goru i najavljuju preispitivanje referendumske odluke.

Rajka
Gost
Rajka

Nikad vise 1918 🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Agata
Gost
Agata

Očuvanje države koju smo obnovili 2006. konstantna je obaveza svakog pojedinca i političke partije koja je posvećena dobru Crne Gore

Milena
Gost
Milena

Crnogorci svoji na svome

Trebaljevo
Gost
Trebaljevo

Sa Milom u nove pobjede!

Trebaljevo zna, 8 sigurno!

Nikola
Gost
Nikola

Do kad cemo cekati na jasan odgovoror postovani preśedniče….

Anja
Gost
Anja

Crna Gora postoji 10vjekova a dusmani ljubomorni

Cetinje
Gost
Cetinje

🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Ranko
Gost
Ranko

Zogovic i Njegos to je Crna Gora a ne nemanje i aleksandri

JoKso
Gost
JoKso

Tik tak

Mestar
Gost
Mestar

Pokvaren vam je taj sat, nesto vam preskace.

Pg cg
Gost
Pg cg

Tik Tak😂

svi_glas_za_cg
Gost
svi_glas_za_cg

Ne damo državu domacim izdajicama! 🇲🇪

Sos
Gost
Sos

A ni fotelje ne dajete

Maca
Gost
Maca

Jedan jedini.uz tebe smo presjednice 👍👍👍❤🧡❤🧡

Send this to a friend