Politika

Đukanović sa crnogorskim studentima u Mađarskoj: Ulaganjem u znanje prevazići naslijeđene podjele i uticaj retrogradnih politika

Đukanović sa studentima

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović susreo se danas u Budimpešti i sa crnogorskim studentima koji studiraju u Mađarskoj u okviru programa “Stipendium Hungaricum”. Studenti Elena Popović, Gojko Bošković, Katarina Prelević, Jana Marjanović, Radosav Razić i Vladimir Đukanović zahvalili su predsjedniku za ukazanu pažnju i iskazali zadovoljstvo odnosom ambasade Crne Gore prema 80-ak studenata koji se trenutno školuju u Mađarskoj, saopšteno je iz Službe za informisanje Đukanovića.

“Naglasili su da će im iskustvo studiranja u inostranstvu biti veoma važno kada se vrate u Crnu Goru da primijene svoja znanja. Iskazali su interesovanje za predsjednikovo viđenje društvenih i političkih prilika u Crnoj Gori u kontekstu njihove perspektive, prevazilaženja podjela i sigurne budućnosti za mlade”, navodi se u saopštenju.

Đukanović sa studentima

Đukanović je kazao da ga raduje što su zahvaljujući dobrim odnosima dvije države u prilici da budu korisnici vrijednih stipendija, steknu dragocjena znanja i za njih lično i za državu.

“Jedini put da se ubrza razvoj i perspektiva Crne Gore i zaustavi odliv naših ljudi je ulaganje u znanje, sistemski rad na reformama i dostizanje evropskih standarda. Tako će se prevazići naslijeđene podjele, ali i spriječiti uticaj retrogradnih politika. Hrabri činjenica da mladi sve više prepoznaju pripadnost svojoj državi i njenom dobru, bez obzira na političku i bilo koju drugu opredijeljenost”, poručio je predsjednik, uz savjet mladima da samopouzdano krenu u formiranje svoje budućnosti i čestitke na njihovim odličnim rezultatima i odvažnosti.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Makseodavde
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Makseodavde
Gost
Makseodavde

Cisto sumnjam da bi se ijedan od njih vratio u CG. U prazno pricas Milo oko znanja jer je mnogo slabo uradjeno.

Send this to a friend