Politika

Đukanović: Sudbonosan trenutak za srpsko-albanske odnose

Razgovor u Berlinu pomogao je da se otvori put za prevazilaženje blokade u dijalogu između Beograda i Prištine i ovo je sudbonosan trenutak da se prevaziđe prastari problem komplikovanih srpsko-albanskih odnosa, kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, nakon što je završen sastanak o Zapadnom Balkanu.

Na sastanku je dogovoreno da dijalog i dalje bude pod pokroviteljstvom Evropske unije, te da se sad neposredno uključe i Francuska i Njemačka.

“Na taj način bi se obezbijedio dovoljno dobar kvalitet i intenzitet tog dijaloga i pokazalo, u narednih nekoliko mjeseci, da li imamo potencijal da u ovoj generaciji to pitanje riješimo”, rekao je Đukanović.

Na samitu je podsjetio da je stav Crne Gore da je stabilnost jednako integracija na Zapadnom Balkanu.

“A stabilnost je kategorija za koju nismo zainteresovani samo mi na Zapadnom Balkanu, jer je riječ, zapravo, o stabilnosti Evrope”, naglasio je Đukanović.

Potencirao je da je važno da se ostvare standardi, ali istovremeno je insistirao i da EU mora da otkloni neke nesaglasnosti u svojim stavovima u odnosu na region Zapadnog Balkana.

“Da ukaže na jasnu i doglednu evropsku perspektivu, kako bi pospješili sva balkanska društva i posebno balkanske vlade da nastave predano sa realizacijom reformi koje, zapravo, vode ka ispunjavaju tih standarda”, istakao je predsjednik.

Đukanović je na samit u Berlinu otputovao na zajednički poziv njemačke savezne kancelarke Angele Merkel i francuskog predsjednika Emanuela Makrona.

U Berlinu su ga dočekali Merkel i Makron.

Crnogorski predsjednik se ranije danas sastao i sa visokom predstavnicom Evropske unije za vanjske poslove i bezbjednosnu politiku Federikom Mogerini.

Đukanović i Mogerini razgovarali su i o situaciji u regionu.

Pored Đukanovića, pozvani su šefovi država ili vlada zemalja Zapadnog Balkana, premijeri Hrvatske i Slovenije i visoki zvaničnici EU.

Njemačka kancelarka i francuski predsjednik s gostima su razgovarali o posebnim izazovima u regionu.

Iduća konferencija u sklopu Berlinskog procesa biće održana početkom juna u Poljskoj.

M.D.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
-Muljavi-
Gost
-Muljavi-

Pa nisu oni njega tamo pozvali zato što ga cene,znaju oni dobro ko nam je vodja nego je pozvan da preko njega pokušaju zbližiti Vuleta sa albancima.Europa nema više ideja oko kosovskog pitanja,pa eto da i ovo s Milašem isprobaju i to je sva priča oko njegovog poziva u Berlin.

Ljubo
Gost
Ljubo

Djukanovica je primila i Merkekova i Makron…
To su uradili i svi znacajniji lideri drzava Evrope.

Slavko
Gost
Slavko

Pustite mi Srbe, Albance, Kambodzane… alooo momak, u Crnoj Gori je plata 193 eura, a potrosacka korpa 600 eura! I to ona lazna Monstatova korpa. Imamo pet puta manje plate od najgorih u Evropi, a duplo vece cijene. Daj ti Crnogorcima da jedu a ne da gledam intelektualce koji kopaju po kontejnerima i pale bojler jednom nedeljno jer nemaju nibstruju… Više »

Radosav72
Gost
Radosav72

Tako je Slavko. Kad bi vecina Crnogoraca, umjesto svrstavanja u razne tabore… itd, razmisljala ovako, mi bismo zivjeli lijepo a po kontejnerima bi kopale sadasnje “elite”,odnosno celnici SVIH sadasnjih politickih i vjerskih organizacija koji se “hrane” nasim podjema.

Onamo namo
Gost
Onamo namo

Albancima i ovima iz eu nikako nije jasno da ce se srbija pre odreci beograda nego kosova.nato i albanci su 1999, ponovo napravili kosovski mit, tj. Jedinu stvar oko koje su srbi potpuno slozni, nikad se nece odreci kosova.a da i dogodine u prizrenu.

Radosav72
Gost
Radosav72

Ha… ha… ha.. blago ti u pamet

Metafora
Gost
Metafora

Postoji osoba u ulici koja se potuce i zakrvi sa svim susjedima okolo. Ostali ga se drze podalje i izbjegavaju, jer se ponasa iracionalno, nasilno. Pozove se policija , a on se potuce sa policijom. Na kraju naravno da tvrdi da su SVI bili protiv njega pa i policija, da je u pitanju zavjera, da je jedino on u pravu.… Više »

Novosadjanin
Gost
Novosadjanin

Kakva glupost. Kojim susjedima? Hrvatima koji su nam zatrali ime u Hrvatskoj od 2, svetskog rata do danas. Sa Austrougraima? Sa Bugarima Sa Majdarima? Sa Turciam i njihovim izdancima ovde? Svi su nas pokusali obrisati sa ovih prostora, zajedno sa Crnogorcima ali smo ipak malo tvrdji nego ste mislili. A to sto vi gradite svoju politiku na tim mitovima ..… Više »

Doktor
Gost
Doktor

Novosađanin,
Zaboravio si Kosovare.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Metafora, po tvojoj priči ispada da je Srbija u prvom svj.ratu napala Austrougarsku, Njemačku i Bugarsku, a u drugom svj.ratu Njemačku i Italiju. Vjerovatno je i kriva što su Beograd bombardovan 1941, 1944, 1999.

Gospava
Gost
Gospava

Kakva li je onda Amerika !?

eko
Gost
eko

raspored na slici dovoljno govori đe je ko .

Radosav72
Gost
Radosav72

Hahaha, mislis na ovo sto je gospodin Vucic u cosku?

Boro
Gost
Boro

Drzite ovo jedno 10 dana na naslovnicu da vidi narod kako nam cjene presednika ,a to sto zivimo bjedno za to ce mo lako naucilismo mi da gladujemo.

Dejo 821 banka
Gost
Dejo 821 banka

Kotoranko radi li tebe majka u bar?

Bazinga
Gost
Bazinga

Vučić bi priznao Kosovo, ali : 1.) Boji se anateme Irineja, i kletve Amfilohija. 2.)Strah ga je. Šta bi mu Šešelj rekao?! 3.) Plaši se da Marić ne bi bio happy. 4.) Boji se da DJ.Žeks(Pink)više ne bi snimao proteste dronom iz stratosvere. 5.) Plaši se da bi Sarapa vodio “Laku noć, deco” na Pikaboou(dječijem kanalu). 6.) Strah ga je… Više »

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Bazinga

Tebe se Kosovo nebi trebalo ni naj manje da tiče.
Čak ni tvoje familije po Zmajevu, jer i oni su tamo stranci, došljaci, radnici na privremenom radu i inostranstvu.

Doktor
Gost
Doktor

@R.Srpska,
Ni tebe, ti si u Bosni.

Fenomen
Gost
Fenomen

Samo za moderator: Zivim u jednoj zapadnoj drzavi. Vjeruj mi da ovakvog naroda ko u CG sreo nisam. Vi nemate predispozicija za zakone i pravila. A ovi sto su protiv drzave i kontinenta Evrope imaju dodatnu twist pa se cini da su od crnog vraga nastali, iako bi Amfilohije zasigurno rekao da nisu. Ova vlast je napravila pravo cudo sa… Više »

Radosav72
Gost
Radosav72

Pa… mislim da si u pravu, pogotovo za ovo da smo izvukli premiju ,mislim na vlast, s obzirom kakvi smo i kakvu zasluzujemo.

Dejo 821 banka
Gost
Dejo 821 banka

Taci haradinaj i kožar da se još pojavi.

Logika
Gost
Logika

Opozicija oce vlast a nece drzavu. Opozicija oce demokratiju I pravnu drzavu a nece Evropu nego Rusiju. Opozicija optuzuje Mila da je dictator ali obozava Putina. Opozicija uistinu brine o samo jednom narodu u CG koji nije ni relativna ni apsolutna vecina, nego manjina. Ovo je problem zbog kojeg je nemoguce smjeniti ovu vlast, nemoguce I ne treba dok se… Više »

Pjer
Gost
Pjer

Ovi lideri sa Balkana rodili se za svatove.Visoki lijepi ma svi od reda.

To Balkan mind
Gost
To Balkan mind

@Balkanija Da odgovorim ovom provincijalnom geopolitickom ekspertu. Kina nije prva sila nego jos uvijek Amerika ekonomski, vojno, politicki. Kad nesto ispalis, onda navedi podatke MEDJUTIM, Kina ima sanse da bude prva sila. Kinezi su dijametralno suprotan narod od Srba iz CG – vrijedni, skromni, racionalni, sa malim egom, dosta mirljubivi. Vi nemate dodirnih tacaka sa Kinezima. Evidentno su pozvali sve… Više »

Balkanija
Gost
Balkanija

Slazem se, razlika izmedju Srba i Kineza je velika. Nista nije manja ni izmedju Crnogoraca i Kineza. Kina je supersila. Nevjerovatno brzo napreduje. Amerika je sada daleko od toga da svoju snagu dokazuje u sukobu sa Kinom. To vrijeme je zavrseno. Nemam animozitet prema preśedniku Crne Gore. Postujem ga u istoj mjeri koliko i predhodnog. Toliko cu postovati i sledeceg… Više »

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Balkanija Treba ići hronološkim redom i pogledati šta je bilo prije deceniju. Ko je prije deset godina mogao zamisliti izlazak Britanije iz EU, pobjedu Trampa u USA ( koji vodi borbu protiv ” duboke države”. čitaj: finansijera sa Wall Streeta na čelu sa Rotschildima), ko je mogao zamisliti rat u Siriji, ulazak Krima u sastav Rusije, ko je mogao… Više »

Balkanija
Gost
Balkanija

@r.srpska
Ko je mogao zamisliti za vrijeme Josipa Broza da će crnogorski skojevci, naslednici partizanskih kadrova, u 21-om vijeku, napustiti marksizam, oduzeti fabrike radnicima, ukinuti jednopartijski sistem, zalagati se za kapitalizam, proglasiti rusiju za neprijatelja, drugim rijecima preuzeti cetnicku ideologiju i istovremeno promovisati sebe u naslednike partizana koji su ginuli uz jurisne poklike naprijed proleteri ? Niko, pod kapom nebeskom !

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Odlično poznaješ psihologiju Crnogoraca.
Prevrtljivci kojima nije za vjerovat’.
Ponavljam da ne postoje sutohtoni Srbi u CG niti Srbi iz CG.
Ineče, ljude ne dijelim po nacionalnoj pripadnosti.
Ljude dijelim na dobre i na Crnogorce.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Balkanija Crnogorci u Crnoj Gori i oni koji se nazivaju Srbima u Crnoj Gori su potpuno isti narod. Zato je u najmanju ruku bezobrazno pisanje ovog gore ” To Balkan mind-a”. Ići ću još dalje, pa ću dodati da su svi narodi sa visija Dinarskih planina poprilično sličnog mentaliteta, nezavisno živi li u Grahovu u visokoj Krajini, ili u… Više »

Doktor
Gost
Doktor

@R.Srpska,
Kad ćeš ponovo u Sutomore?

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Sutomore ?!?!?!?
A šta je to ?
Jel’ to neko pleme u Africi ili u Amazonskim prašumama ?

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ To Balkan mind Jako lijepo i racionalno rečeno. Takvih racionalista kao ti ima na pretek. Oni su septembra ’42.g. bili uvjereni, vjerovali i druge uvjeravali da će nacistička Njemačka dobiti rat. Pa jesu li tada bili na Volgi i polako zauzimali Staljingrad ? Ili da budem blaži: 1986. god. su bili 100% sigurni da će SSSR i SFRJ trajati… Više »

Doktor
Gost
Doktor

@R.Srpska,
Zato su Bosanci iz tog tvog tora vrlo pragmatični, inteligentni i pametni, pa su ratovali da bi ih isti Srbalji strpali u tor.

Engleski
Gost
Engleski

Cuj Milo ne govori engleski?! I bez engleskog je povratio drzavnost CG, uveo je u NATO, I doveo do pred EU. DOveo je par velikih investitora na primorju. Zamislite tek da govori engleski ?! A sad zamislite Pipunenk poliglotu, ili Mandiceva sa EU politicarima, ili bilo kog drugog iz opozicije. Drzava nam ne bi izdrzala 6 mjeseci njihove vladavine vjerovatno… Više »

Dejo 821 banka
Gost
Dejo 821 banka

Koliko je ovaj vucic što je ovo.

Dejo 821 banka
Gost
Dejo 821 banka

Da mi oće kotoranka napisati poruku jednu da je prostudiram.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Je li ovo na engleskom izjavio ?

English
Gost
English

We would like to here you speaking English being obviously very educated person.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Pljackaš svoga naroda

mojsilović
Gost
mojsilović

Ma nije, čini ti se..

Mojsile
Gost
Mojsile

Vrhunac Mojsilovog doprinosa diskusiji jeste ironicna polurecenica. Sluzi da se olaksa, nista drugo

mojsilović
Gost
mojsilović

Samo ti prati mene dobri Mojsile i glasaj Mila i DPS. Svako dobro!

Balkanija
Gost
Balkanija

Geopoliticki odnos snaga u svijetu se potpuno promijenio. Sila broj jedan u svijetu je Kina, iza nje su i Amerika i Rusija. Evropa strateski vise ne znaci nista. Zna to Merkel i pokusava da zaustavi sirenje uticaja Kine preko ZB i zbog toga je i presjednik Crne Gore tamo, eto jos jednom da mu se to saopsti, medjutim to je… Više »

Strijelac
Gost
Strijelac

Vidimo koji si, stručnjak za geopolitiku, pošto je Merkelova prošle godine kazala. Da nema ništa protiv Kineskih kredita i investicija u CG, i da Njemačka često koristi kineske kredite.S obzirom sa kojih pozicija nastupaš , jedini stvarni problem u regionu je: Srpsko- Albanski odnos, i zbog njih su svi bili tamo.

Balkanija
Gost
Balkanija

Tvoja slobodna interpretacija necega sto je javno saopstila Merkelova je “snazan dokaz” da nijesam u pravu !! Kako ne !!!!???

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Jes, no Njemacka kredit moze da vrati bez problema, u tome je razlika

Cheese
Gost
Cheese

Nisi u pravu. Amerika je i dalje najjaca supersila na planeti prije svega zbog svoje pomorske nadmoci. Kini ce trebat oko 40-60 godina da dostigne iste mornaricke sposobnosti. SAD posjeduje preko 40 nuklearnih podmornica, Kina jedva 3. Rusija je tu isto medju najjacim pomorskih silama sa preko 20 nuklearnih podmornica, i 7 trenutno u izgradnji. Kina doduse na neki nacin… Više »

NBA
Gost
NBA

NEMAM RIJECI: DIKA I PONOS CRNE GORE ! ZIVIO KRALJU NAS 100g, SVE TI SRECNO I VESELO BILO!!!

Stari
Gost
Stari

I da vlada jos barem 30 godina na radost svih radnih ljudi i penzionera naravno.

Grrrrr
Gost
Grrrrr

@NBA
Bravoooo, a sad otvori usta širom. Stiže velika sendvič kifla sa bogatim prilogom…

vukomita
Gost
vukomita

SRBI HTJELI VELIKU SRBIJU A PORODILI VELIKU ALBANIJU…MI CRNOGORCI O SEBI DA BRINEMO I CUVAMO NASE A ONI CE DA SE CERAJU DO SUDNJEGA DANA

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ulcinj i Tuzi su dio Zajednice albanskih opština a u Gusinju se zabranjuje proslava Vaskrsa. Dobro ti ide, “Crnogorac”.

Info
Gost
Info

Ko god je za Crnu Goru dobro je doso. Zabranjena proslava Uskrsa. Ma ajde dja’ole. Svetiroga Press ?

Wea
Gost
Wea

@Stara Podgorica
Auuu, znači počelo je…

Nema darova
Gost
Nema darova

Vučić sa Brnabićkom, Tači sa Hatadinejem, Milo bez Duška…

mojsilović
Gost
mojsilović

Šta će mu Duško? Role mu je tu, kao da mu žena za njim ide, daleko bilo.

Jež
Gost
Jež

Srbija problem, Kosovo problem….Crna Gora, faktor stabilnosti na Balkanu.

xxy
Gost
xxy

Dok su Srbija i Kosovo problem ,Crna Gora je faktor stabilnosti ali ako se taj problem rijesi ko je sledeci na mapi V.Albanije ??

Marv
Gost
Marv

Alo najvise mafijaskih ubistava u po glavi stanovnika u Evropi. Najveci udio duga u BDP-u. 300% povecanje zaduzenosti od 2006 na ovamo. 5000 eura duga po stanovniku. A ti mracis o Srbiji i Albaniji. Aman brige me za njih sredjuj ovu drzavu!!

Arbitar
Gost
Arbitar

Marvo, sve što si rekao je neistina.

Marv
Gost
Marv

@Arbitar sve proverljivo i bez i jedne neistine. To sto ti zivis na lazima rezmiskih medija … idi pogledaj statistiku Eurpske komisije. Ovo je sve odatle uzeto. A ti se lazi jos malo.

Putin
Gost
Putin

Cuti sramni, izdajnice ! Ne pominji Kosovo i metohiju !!!

Kosovo
Gost
Kosovo

Kosovo je druga drzava Putko sa kojom imamo solidne odnose.

Dejo 821 banka
Gost
Dejo 821 banka

Gojko ne znam pošto si u hrvatsku pa si mozda vidio ljepšu u split od one iz kotora ali reči gojko kakva je 😂je si li vidio đe ono gojko.

Goran
Gost
Goran

Sendvičari daju kao glavni argument koja god da je vest o Đukanoviću u pitanju, kako je visok neki kažu i lep, blago vama u visinama

POJK
Gost
POJK

Ovaj Milo je izuzetno bistar sto bi se reklo svetski mangup. Zabolje njega briga sto seljani u selu kazu, on njih ojadi napravi karijeru u gradu i vrati se kao najbolji i sve mu se oprosti.Za one koji ne razumiju ovo je figurativno.

Onamo namo
Gost
Onamo namo

Koliko sendvicara danas pusta komentare.

Danko
Gost
Danko

Vidim gotov je!!!

Globovanje
Gost
Globovanje

Neki misle da je Srbiji jedina prepreka oko ulaska u EU priznanje Kosova , a nisu ni svjesni da je to samo ‘ spoljna kapija ‘ koja ih pusta u dvoriste EU , jer bez toga i rjesenih granicnih pitanja nemaju sta ni da pricaju ! Tek kad priznaju Kosovo ( a brzo ce ) ce vidjeti da ih ceka… Više »

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Ako se Montenegro obrukao sa priznanjem ,,nezavisnosti” Kosmeta, ne znači da će to uraditi i Srbija.

Strijelac
Gost
Strijelac

Kosova, Opreme!Oće, oće i kako im se neće uskoro.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Strijelac, Kosovo i Metohija, a valjda znaš šta znači Metohija.

Doktor
Gost
Doktor

Oprem,
Moraš da budeš malo svjesniji i razumniji.
Srbija je već priznala Kosovo, plaćajući carinske takse i nadoknade sa Kosovom i ističući svoj spoljnitrgovinski bilans sa njima. Samo to tebi i takvima ne može nešto da dođe do glave.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Doktore, evo izgleda da Haradinaj i Tači ne znaju da je Srbija ,,priznala” Kosmet, pošto uporno traže da ih Srbija ,,prizna”.

Doktor
Gost
Doktor

Oprem,
Ne traže oni priznanje od Srbije, nego se dogovaraju oko teritorije. Moraćeš se suočit’ s realnošću jednom.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Doktore, Tači i Haradinaj traže da Srbija prizna Kosmet. Uostalom, kada su nezavisna država, zašto nisu članica UN. Mada, niko vam ne spori da sebe hrabrite.

Aziz Keljmendi
Gost
Aziz Keljmendi

Četvetan!!!!!

Goran
Gost
Goran

Samo rokajte

Globovanje
Gost
Globovanje

Srbi su ugrozeniji u Srbiji nego u Crnoj Gori , to su danas nepobitne cinjenice , koje direktno ili indirektno priznaju i sami srbi !

Dejo 821 banka
Gost
Dejo 821 banka

Đe je ona kotoranka što još spava u mojoj majici. .

Nefi
Gost
Nefi

A Boga molite da nista ne bude da se nastavi biznis preko Rozaja

cikotic
Gost
cikotic

Poslije ovoga organizatori protesta se ni ne oglasavaju

Liberal
Gost
Liberal

Jedva cekam kad vucic prizna kosovo,presmrdjela mi je prica o tome kako smo mi izdali srbiju zbog priznanja kosova iako to jedjostavno mora da se desi kad tad. Imam osjecaj da ce posle ovog skupa vucic usta biti zacepljena svim ovim velikosrbima iz opozicije

Kako ne
Gost
Kako ne

Grdno se varas! Vucic da smije od SPC i SANU priznao bi on Kosovo, no ne smije! SPC mu je jasno rekla da priznanje ne dolazi u obzir, bilo kakvo priznanje, jasno mu je pukovnik Amfilohije porucio sto ce ga zadesit, takođe mu je i intelektualna elita Srbije poslala poruku tj SANU, isto tako sindikat Vojske Srbije i sindikat policije… Više »

Globovanje
Gost
Globovanje

Auuu , cus ne smije od SPC i SANU 🤣
Koje nebuloze … a oni priznali Kosovo ima 7 godina , samo jos nisu javno objavili , svakodnevno demonstriraju priznanje na granici izmedju Srbije i Kosova , pečatom u pasos Kosova od strane Srbije …

Jež
Gost
Jež

Pođe vi Kosovo, ostaše samo mitovi i kafanske pjesmice.Pojte ih Srbi u troje.

Var-var
Gost
Var-var

Stanje u UN je 50-50. Ako ga ne priznaju drzve kao sto su Rusija, Kina, Indija, Brazil, Spanija itd, zasto bi jadna i mala Crna Gora koja nikakvog utricaja nema i u kojoj zivi 30% Srba, a i ostalih 70% vuku korijene sa Kosova?
Prestani sa mrznjom jado jadni, i podrzi svoje.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Lijepo je što si i sam svjestan da je Montenegro izdao,,ne samo Srbiju, već prije svega iskonsku i Njegoševu Crnu Goru, Crnu Goru u kojoj je najveće odlikovanje bila Obilića medalja, Crnu Goru koja je živjrla na kosovskom mitu.

Doktor
Gost
Doktor

Oprem,
Dobro si rekao, kosovskom mitu.
I ta Crna Gora Petrovića što je spominješ je bila država.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Crna Gora Petrovića je bila DRŽAVA u kojoj je najveće odlikovanje bila Obilića medalja, čija je narodna himna bila ,,Onamo, namo da viđu Prizren”, čiji je Kralj na krunisanju nosio krunu Stefana Dečanskog, koja je ,,Krstu služila, a Milošem živjela”. Kao što vidiš, današnji Montenegro nema veze sa Crnom Gorom Petrovića.

Vojnik777
Gost
Vojnik777

Zbog svoje harizmaticnosti i liderstva, gospodina Djukanovica zapadni lideri vide kao nekog ko moze da im pomogne u rjesavanju balkanskih problema

Boris
Gost
Boris

hahahahah aj zavuci mu se do bubrega. radis za 400e i ne znas sto te snaslo a? ko zna okle si sljega

ZarkoGolubic
Gost
ZarkoGolubic

Djukanovic odlicno razumije balkanske odnose

Var-var
Gost
Var-var

Zna tacno koji cigari prolaze

Pjer
Gost
Pjer

Ovi Balkanski lideri svi onako visoki krsni vidjeni nema sta za u svatove dusu dali.

Jež
Gost
Jež

Brnabićka, ljepotica!

Serdar
Gost
Serdar

Ovo se ne rešava bez velikih igrača ,amerike i rusije. Providan je pokušaj Merjelove i Makrona pred evropske izbore da poprave rejting. Ovah Makron ne može ni kod sebe da riješi problem a bit toboš drugima da pomogne. Ko ih ne zna mislio bi da ova prodaja magle ozbiljnja stvar.

Roro
Gost
Roro

Kakvi su sendviči jutros?Rekao bih baš dobri ..

Boris
Gost
Boris

hahaha stavili im malo trapista uz podrigusu pa se pomamili.

Ljuma
Gost
Ljuma

Ponosni djukanovic,njegovi bezbjednosni a omladina crnogorska gine,dok vrh policije samo dobro cuva svetinje DPS-a i BS-e.

Heroina
Gost
Heroina

Crna Gora je lider u integarcijama jer je Djukanovic na vrijeme shvatio znacaj istih, zato mi danas imamo prednost.

StevanPG
Gost
StevanPG

Clanstvom zemalja ZB u EU smanjice se negativni uticaj i protisak koji je Rusija godina sprovodila na Balkanu.

Kako ne
Gost
Kako ne

Ti si neki veliki pametov! Rusija je na balkanu prisutna vjekovima! Ne zaboravi da je Rusija ta na ciji zahtjev doslo do nastanka i Srbije, Crne Gore, Bugarske, Grcke na Berlinskom kongresu, mislis da se taj uticaj moze tako lako izbrisat, nije to pririsak no uticaj!

DonjiKokoti
Gost
DonjiKokoti

Mislim da je ovaj dijalog koje su pokrenule Njemacka i Francuska odlican jer ce se konacno rijesiti sve nesuglasice koje su bili izmedju zemalja ZB.

Kako ne
Gost
Kako ne

Kokote sjedi đe si!

Cipsy
Gost
Cipsy

Djukanovic zna da je stabilnost ZB kljucna i da je ona jednaka sa integracijama zemalja ZB u EU, jer niko nece primiti zemlje koje nemaju dobre odnose za zemljama susjedima.

Koviljka tomic
Gost
Koviljka tomic

Raduje me to da su se sad Njemacka i Francuska okrenule pitanju ZB, jer sad znamo da ovaj region ima buducnost.

ines23
Gost
ines23

Poziv koji je je Djukanovic dobio je potvrda podrske koju on ima od Merkelove i Markona.

Vitinka
Gost
Vitinka

Da bi drzava krenula da jaca mora imati i dobrog lidera, vodju. Da nije Mila Djukanovica ko zna dje bi danas bila CG, nedje neka srpska pokrajina bez prava glasa.

oliver14
Gost
oliver14

Crna Gora prednjaci kada su integracije u pitanje, jer smo jedina drzava koja je dosta ispred ostalih.

Kosta
Gost
Kosta

Zna se za sve zemlje ZB najbolje je da svi krenu integracijskim putem za dobro zemalja, jer drgacije tesko da mogu uspjeti.

goran1978
Gost
goran1978

Mislim da je vrijeme da Srbija prizna Kosovo, ako misle za sebe da napreduju jer tapkaju u mjesto ovo godinama.

rasso
Gost
rasso

Sama zajednicka fotografija svih lidera govori koliko su Taci i Vucic daleko od dogovora!

Stari
Gost
Stari

U EU ili vani mi smo mi.Eto recimo Bugari koliko godina su vec unutra pa djesu.Jedino sto ce mladost lakse odmagliti za boljim zivotom.

CCCCCC
Gost
CCCCCC

Crknite mrzitelji Crne Gore!!…. Milo je kralj!!

Gospava
Gost
Gospava

A kakve veze ima Milo sa svim ovim ?

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

Kralj nas Milo vodi u Evropu
Četnik plače u naručju popu 🎶

Kralj
Gost
Kralj

A sto cine religiozne komunjare !!!!

Durmitorac
Gost
Durmitorac

Nađite makar jednu izjavu ili dokumenat u kome se Milo, izjašnjava kao Srbin……toga nema, zaludnja vam rabota.

Ljuma
Gost
Ljuma

Hahaha,deseterac.

Jovo
Gost
Jovo

Bjese li milo nekad veliki Srbin
A biti ce opet
Ko smije da se kladi

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

Grijesi neki iz mladosti, ništa neobično. Ali vratio se Crnoj Gori kad je najpotrebnije bilo. 🙂

Gost
Gost
Gost

Crna Gora će svakako do 2025 godine biti nova članica Evropske Unije. Hoće i Srbija, ali sa svojim svetim Kosovom. Kosovo ostaje Autonomna pokrajina.

Sonja
Gost
Sonja

Milo legendo
Svaka ti cast

Car
Gost
Car

Milo care sto bi ti rekao za ove odje “kreteni jedni” śedite dolje i pokrijte se usima. Nikad vise 1918

Sini
Gost
Sini

sve se smjeskaju jedni drugima a ocima se niko ne moze vidjet … Poltronskijeg posla i gorih ljudi nidje nisam vidio no sto su politicari … Pih , da ti se zgadi na sve njih kad ih gleda coek sa strane

đurica
Gost
đurica

Kakva blamaža i sramota za čitavi Balkan.

Nikoleta
Gost
Nikoleta

Uzste vi lijepe pare na sverc preko Rozaja robe iz Srbije

Ljuma
Gost
Ljuma

I Srbi svercuju u crnu goru,pokrali svu primorsku zemlju napravili vikendice izdaju na crno smjestaje,sav zaradjeni novac ode u Srbiju.

Boris
Gost
Boris

ihhh ti si jutros uz sendvic i jogurt dobio. nije ni cudo sto ovoliko pises!

Tragikomedija🎭
Gost
Tragikomedija🎭

Kao pokvareni gramofon.jedna ista manipulativna prica a nista se ne resava na teritoriji cg.sve je crnje i crnje.

Velimir
Gost
Velimir

Milo je jedan jedini!
Dušmana je izgleda puno,ali su u izumiranju!

Herceg-Novi
Gost
Herceg-Novi

Izgleda da nijesu dobili ono dobronamjerno pismo širitelja šporkog veša 🙂

Kulinar
Gost
Kulinar

E propala evropo. Jadu i bijedo.

Realno
Gost
Realno

Moraju reforme u raznim oblastima ili nema evrope. Ako ima reformi i evrope onda nema mila. Zato mi necemo gledat evropu.

radojka
Gost
radojka

PREDSJEDNIK MILO DJUKANOVIC, zna sta govori, svaka rijec mu je na mjestu svima je jasno da je cijenjen i postovan za sada on nema konkurenciju, jednostavno zna.

Sini
Gost
Sini

e da ti je da ga pipnes nekako pa da umres ako treba , mucenice …

Boris
Gost
Boris

hahahhahaa e da joj je! vejrujem da ima penziju 130 eura! extra zivi!

Sini
Gost
Sini

odrekla bi se ona i te 130 e samo da ga moze pipnut … To je ona fela ljudi ka sto su Titu klicali , sluge dozivotne . Oni sluze cio vijek a znaju da poducavaju druge o moralnim stvarima … Najgori narod na svijet je na Balkanu

Realan
Gost
Realan

Ima skuplji sat od Makrona .

Racun
Gost
Racun

Redovna plata

Patriota
Gost
Patriota

Otac nacije u punom sjaju . Hvala NJemačkj na podršci za reginalnu stabilnost i za najavljene investicije u Crnu Goru , Sada je momenat da Presednik i Premijer otvore gvozdena vrata barijerama koje su prisutne u državnoj birokratiji

mojsilović
Gost
mojsilović

Milo i dalje potencira na stabilnosti Evrope. Svaka mu čast. Hoće on da pomogne.

Ljuma
Gost
Ljuma

A nemoze stabilizirati obračune u crnu goru.

Sini
Gost
Sini

nije njemu u interes nicija stabilnost osim svoja finansijska … To mu je najbitnije

Medovina
Gost
Medovina

Narodu je dovoljno da zamisli nekoga od vas, umjesto Mila, i sve će mu biti jasno.Nijeste mu dorasli…….za vas su podrumi i komobe, a ne ovakva mjesta.

Ja sam to
Gost
Ja sam to

Ako ništa barem je finansiski jači od svih zajedno 🇲🇪

Jež
Gost
Jež

Podupirači, nije vi lako…..bolje uzmite da čitajte, dječju literaturu, nije Gete za vas, nijeste još sazreli kao ljudi.

Strijelac
Gost
Strijelac

Slike govore sve, gledaju u Mila, kao u starog dokazanog prijatelja.

Vijesti
Gost
Vijesti

Sto dopustate ovim kastizima sa Vijesti da laju ovuda. Vecina ih je iz Republike Srpske.

Pipunenko
Gost
Pipunenko

E sad zamislite Pipuna , mozda nesudjenog premijera ili predsjednika sa njima 🙂
Zamislite tu velicinu i gospodina …. Pobrao bi simpatije i respekt 🙂

Dejo 821 banka
Gost
Dejo 821 banka

118 muškaraca mogu da prebolim. Reko ćale.

Dejo 821 banka
Gost
Dejo 821 banka

Đe je ona sto jos spava u mojoj majici.

Qan
Gost
Qan

Milo u drugu red sa Anom Brnabic, jeli to oni manje vazni pozadi dobili mjesto.

Prč
Gost
Prč

A da je u prvi red nebi se niko vidio osim ovih sto ih metnuse po coskova

Serdar_mne🇲🇪
Gost
Serdar_mne🇲🇪

Ne, manje vazni je li pisu zajedno.

dule
Gost
dule

Qan u prvi red su “braca” Vucic i Taci.Pa nijesi valjda mislio da ce oni pozadi,kadi njih se doslo u Berlin,eto Vucicu “smeta”Plenkovic,sto ce on tamo,Vucic “misli”da su trebali biti Rumuni,Bugari i Madjari,tu bi mogao “lakse”manipulisati,a Taci kao i uvijek”rodjen prije lisice”.

Ljuma
Gost
Ljuma

Vucica kazu napisao bukvar lisicama.

DjuroVIVAX
Gost
DjuroVIVAX

Ima li ko da mi pozajmi aparat?Nije mi dobro

ZDS
Gost
ZDS

Kod Gen. Duke je. I Tači i Ramuš i Rama su mu u ćošak!

Korupcija
Gost
Korupcija

Vucic, Milo, Taci, auuu kakva druzina.

Mirjana
Gost
Mirjana

Dje ste srbi dje su vam koverte i df. Xa xa milo je najbolji

Onamo namo
Gost
Onamo namo

Mirjana, vodi ga kuci slobodno, snacicemo se bez njega.

Peka
Gost
Peka

A kako ga izokretaše tamo, ka kljuse kada vrše 😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣 A ne zna jado riječi progovoriti no nas bruka dje god krene, a oni ga drže samo i jedino jer je protiv pravoslavlja.

Moderator
Gost
Moderator

Peka, Pekas – Bivsi moderator sa portala Vijesti. On mi je nekoliko puta blokirao korisnika kad sam god sto prozborio u korist ove drzave.

Milojko
Gost
Milojko

Pravo u centar haha kralju

Dex
Gost
Dex

A sto ce covjek ne zna engleski ne kapi jedne a sto je najgore za 30 godina vlasti nije ga imao kad ni naucit!!a bjezte parizsendzermen i polakote… Neka te ljudi

Peko
Gost
Peko

Kako sada izgleda olinjala opziciona prica nece Djukanovica Evropa prevazidjen politicare it’d itd. Sve ove sa slike ce barem dvostruko nadmasiti u duzini vladanja.Merkel se povlaci Makronu je neizvjestan sledeci mandat Djukanovic ce jos dugo trajati Stabilnost je najvaznija.

DOM PERINJON
Gost
DOM PERINJON

A MILO OVO DO 3000 -TE !!!
HAHAHA

Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

Milo junače Makron ti ne bi bio ni do ramena, da nema potpetice.

Dejo 821 banka
Gost
Dejo 821 banka

Ajde malisicu kućo junačka.

oganj
Gost
oganj

Na koji jezik su pricali? :)))

Gramatika
Gost
Gramatika

Kaze se: “Na kojem jeziku su pricali?”.
A koji jezik ti pricas? Nekom prigovaras, a ni svoj ne znas.

GoranM
Gost
GoranM

On izgleda na Crnogorskom.

Primorac
Gost
Primorac

U srbiji niko ne govori da je naš presjednik pozvan na skupu, aug

LSCG
Gost
LSCG

Dje je torba Knezevicu , vozi ti biciklo po Londonu

Ćotek
Gost
Ćotek

Dje su Merkel i Makronu priganice i med… kakav im je ovo dochek kralja?
Nemate mu se što smijat bez priganica i meda na tacnu. 😻😻😻

Micko
Gost
Micko

Vazda li je na put kad je neka pucnjava.

Mentalitet
Gost
Mentalitet

Nastavljam: Tri moja komentara dolje niste objevili , medjutim objavljujete ovaj:
>>BumBum
Dobice dvije koverte, jednu od Merkel jednu od Macrona. <<
A sto cojek da uradi nego da se okrene I ode. Privlacite bum-bum budale I rastjerujete one koji imaju nesto smisleno reci

BumBum
Gost
BumBum

Ajde nemoj sad kao neka baba da kukukas.

Mentalitet
Gost
Mentalitet

Postovani moderator, napisao sam nekoliko komentara dolje “Vrh EU”, “Humor”, “Pukose”. Zaista mi nije jasno zasto mi ne dozvoljavas da komentarisem ovdje ? Vec dvije decenije iz inostranstva komentarisem po crnogorskim portalima I podrzavam suverenost I prozapadni put Crne Gore. Cak sam u neko doba to radio sa osnivacima ovog portal. Sto se ovdje zbiva apsolutno mi nije jasno. Kako… Više »

Pgbud
Gost
Pgbud

Zato odje ko zivi treba često da isključi logiku i razum. Valjda to tako odje od vazduha ili podzemnih voda

dule
Gost
dule

Mentalitet,ja sam pomislio da si punoljetan,a ti kao dijete,a prijavi ovaj portal CDM onome Dzemalu Perovicu,on ima rjesenje za “sve”.

analiticar
Gost
analiticar

Dobro bi bilo kada bi mu Merkel sugerisala da se povuce iz politike!

Kralj Nikola I
Gost
Kralj Nikola I

E vidis kako bi to lijepo bilo za vas.. a sto ne nacera vucica da prizna kosovo!!

Onamo namo
Gost
Onamo namo

Kralj nikola , je za sebe govorio da je srpski kralj, i nije priznavao kosovo vec je oslobodio metohiju.

Vladika⛪
Gost
Vladika⛪

A Srbi je prodali za dolare Albancima.

BumBum
Gost
BumBum

Dobice dvije koverte, jednu od Merkel jednu od Macrona.

Vrh EU
Gost
Vrh EU

Sto se Evrope tice – docek na najvisem nivou. Dvije najznacajnije osobe su ga ugostile !

Enigma
Gost
Enigma

Šteta što je Presjednik ovako male i siromašne Države ipak je on Lider za Velika djela!!! Živijo Kralj!!!!!

Sup
Gost
Sup

Živi(j)o greote.

Enigma
Gost
Enigma

Ovo J je za tebe Sup 😂

Sup
Gost
Sup

Nemas kad druze ni da naucis pisati od uvukovanja. Ali dobro barem ti je toplo, uzivaj.

Humor
Gost
Humor

Vidi se da je Angela procitala Pismo, cim je tako nasmijana 🙂

Pukose?
Gost
Pukose?

Joooooj boliiii.
Ovo je crvena marama za opoziciju. 🙂

Patak Dača
Gost
Patak Dača

Ah, e sa su neki na,, aparatima”.
Zakasni ono pismo. Ne stiže do Angele Merkel. 😂

Grdana
Gost
Grdana

Dje je Lidija?

Ćotek
Gost
Ćotek

U shopping 😉

Prle
Gost
Prle

Rece li on ,dobar dan’..😄😄😄😄

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Dočeka ga Angela Bogomi. Izgleda da nije ima ko ono pismo na njemački da joj prevede.

Patak Dača
Gost
Patak Dača

E ta ti je dobra 😄

Anka
Gost
Anka

Hahahahaha

Branislav
Gost
Branislav

Samo naprijed Milo dovedi Crnu Goru de joj je mjesto vjekovima

Djoka
Gost
Djoka

Dje su ovi odupri se. Cini mi se da Merkelovoj viri ono pismo sto su poslali. Procitala ga je. Bravo odupri se. Eno ga casti mi viri. Bravo. Ajmo aplauz svi.

Ćotek
Gost
Ćotek

Upravo su javili mediji da je Milo dočekan sa ovacijama. Naćas drži predavanje na temu “država sa najjačim ekonomskim rastom – kako? okle?” Pripremio mu je Gvozdenović prezentaciju. Jedwa chekam reakcije 😻😻😻

Ne daj se
Gost
Ne daj se

Meni se cini da si prsnuo po ovom otrovu sto lije iz tebe ?

CG u srcu
Gost
CG u srcu

Ne daj se: A nije, brate, nego mu je super komentar, za koga god da navijamo 🙂

Ćotek
Gost
Ćotek

Deilija. Ka mlada medju djevere 😻😻😻

C vitamin
Gost
C vitamin

Cotek, e, bogomi, nije, no eno ga ka Crnogorac medju Evropljane. Momcina. Bice on i predsjednik Evropske Unije.Nije iskljuceno ni to, ko zna.

Primorac
Gost
Primorac

I neka bude tu nam je mjesto

Ćotek
Gost
Ćotek

Preśednik Ujedinjenija Nacija… ne ne znam, nijesam pametan… je li bolje to ili Papa. Ne znam koji je na višoj poziciji! Svakako, jedna od njih dvije se chuwa za Mila 😻😻😻

Send this to a friend