Politika

Đukanović traži nova lica na izbornim listama

Predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović kazao je na sjednici Glavnog odbora održanog 17. maja da bi ta partija na predstojećim lokalnim izborima u više crnogorskih opština trebalo da nastupi sa novim licima na izbornim listama, piše Pobjeda.

“DPS treba da osavremeni svoju ponudu biračkom tijelu koja uključuje veliki broj mladih ljudi na izbornim listama da bi uspješno parirali konkurenciji i zadržali dominantnu ulogu u političkom životu”, prenio je izvor Pobjede Đukanovićeve riječi sa Glavnog odbora.

Do kraja godine trebalo bi da budu lokalni izbori u Mojkovcu, Cetinju, Ulcinju i Petnjicu dok su naredne godine izbori u još 10 opština uključujući i Podgoricu.

Izvor Pobjede je kazao da je Đukanović ideju čak i konkretizovao na sastanku sa podmlatkom svoje partije na kojoj je iznio mišljenje da bi na listama trebalo da bude, na pojedinim izbornim listama čak i do 80 odsto mladih ljudi. Đukanovićeva ideja koju je lansirao na Glavnom odboru se poklapa sa njegovim ranijim stavovima da bi u pojedinim odborima koje čekaju izbori trebalo izvršiti neke kadrovske promjene i osvježenja.

“To se posebno odnosi na predstojeće izbore u glavnom gradu za koje se unutar DPS-a procjenjuju da su krucijalni, skoro istog ranga kao i oni predsjednički”, kazao je izvor Pobjede.

Analiza parlamentarnih izbora i njena projekcija na odnose u glavnom gradu pokazuje da se DPS sa svojim tradicionalnim partnerima nalazi u zaostatku od više od pet hiljada glasova u odnosu na opoziciju i da je stoga neophodno znatno ranije ući u pripreme za zbore.

Đukanović je ranije podgoričkom odboru preporučio da bude imenovan profesionalac na funkciji predsjednika ili zamjenika predsjednika Odbora DPS-a.

“Ići ćemo na profesionalizaciju funkcija unutra Odbora glavnog grada bez obzira na to što je i sada bila praksa da tamo imamo više profesionalaca nego drugdje. To je logično jer je u pitanju najmasovnija organizacija. Ali, upravo u namjeri da dodatno pojačamo svoje kapacitete, da dodatno uozbiljimo svoj rad odlučili smo da bude ojačanja u ključnim ljudima. Ostavili smo slobodu da to bude predsjednik ili zamjenik predsjednika, jedan od njih dvojice, svakako sekretar kao i jedan broj izvršnih sekretara”, kazao je ranije Đukanović.

Barski odbor pod lupom

Predsjednik Demokratske partije socijalista osvrnuo se na, kako je rekao, nedosljedno i populističko, ponašanje dijela odbora DPS-a iz Bara prilikom glasanja da se spriječi privatizacija Luke Bar.

Iako su podržavali ideju Vlade Crne Gore i partijskog vrha da je za razvoj Luke Bar neophodno pronalaženje strateškog partnera i bili bez većih zamjerki na ponudu poljske OTL kompanije, odbornici DPS-a većinski su podržali u barskom parlamentu ideju opozicije da se spriječi privatizacija ove strateški značajne kompanije.

Ko je sprečavao, iz Vlade ili DPS-a, rukovodstvo Luke Bar da posluje upješnije?

Ta vrsta naknadne pameti i populističkog podilaženja suštinski je suprotstavljena razvoju Luke Bar i grada, konstatovao je Đukanović.

Kritika zbog rezultata u Herceg Novom

Đukanović se u govoru na Glavnom odboru osvrnuo i na rezultat u Novom i naglasio da partija, između ostalog i zbog unutrašnjih slabosti, nije ostvarila rezulat koji je očekivala, priznajući da je nezadovoljan izbornim rezultatom.

“Rezulat nije ispunio naša očekivanja”, prenio je izvor Pobjede Đukanovićeve riječi.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
ana
Gost
ana

nema posla za mlade. pa neka ih uključi u politiku. tako mogu i plate i od korupcije dobijati pare da ne traže od babe i đeda

Aha
Gost
Aha

Eto Ti ga Momoir Bulatovic kao neksd

Milos Dps
Gost
Milos Dps

Opozicija ima preko 5 hiljada glasova vise od Dps-a sa tradicionalnim partnerima.Ovdje se racuna da svi Albanci koji glasaju za svoju listu u Tuzima,glasaju i za listu Dpsa u glavnom gradu jer ce se izbori realizovati prije dobijanja opstine Tuzi.Tesko da ce Albanci biti toliko zainteresovani da glasaju duplo,kada ih za par mjeseci inace cekaju izbori za novu opstinu Tuzi.Znaci… Više »

DPS-ovac
Gost
DPS-ovac

Ajte mladi aktivirajte se jer će nas alternativa pobijediti ubjedljivo u PG sljedeće godine.

Aha
Gost
Aha

Nema vama pomoci …mislite samo na sebe I svoje dzepove!

NHM
Gost
NHM

Svježa lica? Stavio bih ja onoga Pešića iz podmlatka, ali čovjek zrači tolikom sposobnošću i integritetom da je njega greota upregnut u lokalne okvire. On je za najviše državne funkcije i tačka! Madre de dios…

Anominus
Gost
Anominus

“Naknadna pamet” znači da se neko śetio nečega kad je kasno, a NE ako se toga śetio ne vrijeme, prije no nastupi šteta. Gospodar se pita ko je spriječio menadžment Luke da posluje bolje, kao da mi ne znamo da je upravo on odabrao taj menadžment. Razpišite javni konkurs, a u komisiju nek budu stranci koji znaju kako se upravlja… Više »

Send this to a friend