Politika

Đukanović učesnik Sedona foruma u SAD-u

Đukanović na Sedona forumu

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović prvog dana boravka u Arizoni prisustvovao je otvaranju “Sedona foruma” u istoimenom gradu, na kojem učestvuje na poziv Kurta Volkera, izvršnog direktora “Mekejn instituta za međunarodno liderstvo”, saopšteno je iz Đukanovićevog kabineta.

Forum je otvorio izvršni direktor Volker, koji je podsjetio da ovaj značajni bezbjednosno-politički događaj, koji se organizuje sedmi put, tradicionalno okuplja političke lidere, mislioce i predstavnike biznis i akademske zajednice, s ciljem traženja odgovora na sve ozbiljnije savremene izazove u svijetu.

On je,kakko se navodi u saopštenju, naglasio da je ove godine odgovornost učesnika tim veća što se na Forumu po prvi put neće čuti britka misao njegovog inspiratora senatora Mekejna, koji je preminuo prošle godine.

Đukanović na Sedona forumu

Na svečanoj večeri lidera, na kojoj je predsjednik Đukanović među najuvaženijim zvanicama, odata je pošta preminulom senatoru, a goste su između ostalih pozdravili guverner Arizone Dag Dejsi i rektor Državnog univerziteta Arizone, dr Majkl Krau.

Đukanović je imao i bilateralni susret sa izvršnim direktorom Kurtom Volkerom, koji mu je prenio pozdrave državnog sekretara SAD-a Majka Pompea, kao i izraze podrške Crnoj Gori u rješavanju izazova pred kojima se naša zemlja nalazi na putu ostvarenja strateških ciljeva.

Predsjednik je upoznao Volkera sa aktuelnim procesima u Crnoj Gori, krupnim rezultatima koje ostvaruje nakon obnove nezavisnosti na unutrašnjem i međunarodnom planu, kao i s projekcijama za dalji ekonomski i demokratski razvoj i za napredak u pregovaračkom procesu sa Evropskom unijom.

Đukanović na Sedona forumu

Sagovornici su razmijenili i mišljenja o aktuelnoj situaciji u regionu i saglasili se oko načina za rješavanje preostalih otvorenih pitanja, uz ocjenu da je za to, kao i za evropsku perspektivu regiona, od krucijalnog značaja prisustvo i zajedničko djelovanje Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država.

“Inače, pozivi za “Sedona Forum” upućuju se ograničenom i probranom broju učesnika, a rasprave o svim pitanjima su zatvorenog tipa i ne mogu se citirati i objavljivati”, zaključuje se u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljuta
Gost
Ljuta

Ovakve je stolice ima kući pred rat i on i Rocen….sve se vraća…..ko ovo prenosi baš ga dobro reklamira

mojsilović
Gost
mojsilović

30 godina liderovanja u crnu goru potisnulo ga je u međunarodno liderstvo, sasvim normalno da ne kažem razumno.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Nije Volker već Voker, ne budite nepismeni. To L se ne izgovara u imenicama walk (vok)- hod, šetnja; talk (tok)- govor, priča i sl. Znate da viski nije Džoni VoLker, već Džoni Voker.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Ipak je Volker, sorry!😁 Piše se baš tako izvorno, a ne Walker kao što sam mislio. Vjerovatno je tip njemačkog porijekla, čovjek iz naroda, Volker (Folker)😁 Izvinjenje redakciji što vas napadoh prave- zdrave!

Baro Garo...
Gost
Baro Garo...

Ko plaća ovu razonodu?

Enesa
Gost
Enesa

Za sav uspjeh koji je Cg ostvarila mozemo da zahvalimo predsjedniku, jer je njegovim trudom i radom unaprijedio nasu drzavu!

Svetlana_TV
Gost
Svetlana_TV

Za razliku od opozicije cija pisma zavrse na otpadu, predsjednik je rado vidje  gost na svim skuppvima, a njegov ugled koji je godinama gradio je netaknut!

Marelica
Gost
Marelica

Politika koju vodi nas predsjednik je i dovela ovu drzavu do nezavisnosti i samostalnosti, a pored pristupanja nato savezu, tokom godina je i ucvrcen nas put ka EU! Sve pohvale za predsjednika

Tommy_h
Gost
Tommy_h

Sve pohvale za rad predsjednika, koji je svojim trudom i radom uspio da Crna Gora dobije ugled u svijetu.

Stolice zaplažu
Gost
Stolice zaplažu

Zašto učesnici u prvom redu šede izgužvanih košulja i bez kravata? Je li to modni trend?

ZarkoGolubic
Gost
ZarkoGolubic

Toliko o onome sto je opozicija pricala da ne zavisi partnerstvo sa amerikom od djukanovica

Zigman
Gost
Zigman

Crna Gora je postavana u svijetu zahvaljujuci Djukanovicu

Vojnik777
Gost
Vojnik777

Dnukanovic je zahvaljujuci ugledu koji ima u svijetu afirmisao CG na najbolji nacin

ines23
Gost
ines23

Poziv na ovaj forum se upucuje samo ogranicenom i probranom broju ljudi, a Milo Djukanovic je odabran jer znaju ljudi koji je on znacaj doprinio razvoju CG i da je politicar koji bastini demokratiju i koji se bori za nju i dobre medjudrzavne odnose.

Vitinka
Gost
Vitinka

Niko sa Balkana nije ni primac Milu! Niko! Njega nema ko ne zove sa svih strana dobija pozive da dodje na ovako prestiznim forumima i da ucestvuje na panelima.

oliver14
Gost
oliver14

Crna Gora i SAD imaju odlicne odnose i Milo posto ce govoriti na panelu o znacaju medjunarodne politike, demokratije i vladavine prava je prava osoba za to.

Kosta
Gost
Kosta

Koliko je forum vazan kad ga je stalno otvatao Mekejn, sve je jasno tu, a ucesce Milovo na ovom forumu ce biti od velikog znacaja za Crnu Goru.

goran1978
Gost
goran1978

Odje mogu doci samo odabrani a on je zasluzio da se nadje na ovakom mjestu.

Vlado
Gost
Vlado

Blago nama za njega. U svijetu đe je značajniji skup njega zovu da ukrasi sofru.

Ogledalo...
Gost
Ogledalo...

Meni se čini da Majk Pompeo nije još dobio pismo DK-eja.

Send this to a friend