Politika

Đukanović: Ulcinj važna karika u lancu modernog razvoja Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je danas čestitku povodom Dana opštine Ulcinj, predsjedniku Ljoru Nrekiću, predsjedniku Skupštine opštine Iliru Čapuniju, odbornicima i svim građanima Ulcinja, uz najsrdačnije čestitke i najbolje želje za dalji uspješan rad.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika, Đukanović je naglasio da Ulcinj sa ljudskim i prirodnim potencijalima, i multietničkim skladom kao istorijskom odrednicom državnog bića Crne Gore, predstavlja važnu kariku u lancu njenog modernog razvoja i da je jedan od dragulja njene ukupne turističke ponude po kojoj je prepoznatljiva u Evropi i svijetu.

“Jednako tako građani Ulcinja imaju visoke zasluge u procesu obnove države i ponovnog sticanja međunarodne nezavisnosti, učlanjenja u NATO i približavanja članstvu u Evropskoj uniji, kao i jačanja politike dobrosusjedstva i regionalne saradnje”, istakao je lider Crne Gore.

I u vanrednim okolnostima uzrokovanim pandemijom koronavirusa, dodao je, građani i rukovodstvo Ulcinja su kao i mnogo puta do sada položili ispit solidarnosti, sloge i zajedništva, što je najbolja garancija sigurne budućnosti za našu zemlju i njene ljude.

“Ostaje nam da zajedno sagledamo kako se sa državnog nivoa može dodatno pomoći da se što bezbolnije saniraju posljedice ovog globalnog izazova u svim sredinama. Najsigurniji put daljeg napretka je valorizacija neiscrpnih resursa vaše opštine u skladu sa principima održivog razvoja i nastavak kvalitetne saradnje lokalne uprave s Vladom i državnim organima”, zaključio je Đukanović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mitra
Gost
Mitra

ulcinj vam je abanski odavno, samo cekaju da se pripoje albaniji

Slavko
Gost
Slavko

Vidimo. Opstina je godinama bila u blokadi zbog ogromnog minusa.

Veliku plazu hocete da prodate strancima, da Crnogorac ne moze naviriti tamo kao na dostini Crnogorskih plaza koje ste dali u bescijenje.

Plate su im dovoljne za nedelju dana zivota, a o infrasktrukturi ne vrijedi trositi rijeci.

Bas vidimo kako brinete o Ulcinju.

Bnjj
Gost
Bnjj

Kada kaže valorizacija resursa misli u svoju korist.Ista priča evo decijama a mi bijeda, nećemo živjet ka kornjače 200,300god pa da dočekamo korist ako ju uopšte i bude bilo. Sve laž populizam a krije se lično bogaćenje

Send this to a friend