Politika

Đukanović uputio telegram saučešća Makronu

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je danas telegram saučešća predsjedniku Francuske Emanuelu Makronu.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika, Đukanović je istakao da slike koje ovih dana pristižu iz različitih krajeva Evrope i svijeta donose tugu, bol i duboku zabrinutost.

“Na hiljade izgubljenih života u nama prijateljskim zemljama, uključujući i Francusku. U ime građana Crne Gore i u svoje ime, upućujem Vam izraze najdubljeg saučešća, saosjećanja s porodicama preminulih i prijateljskim francuskim narodom”, naveo je predsjednik.

Naglasio je da je Evropa, kao novo žarište zaraze, suočena sa najozbiljnijom prijetnjom u novijoj istoriji, uprkos naporima i mjerama koje naše vlade danonoćno preduzimaju i visokom stepenu odgovornosti naših građana.

“Pandemija virusa COVID-19 donosi nesagledive posljedice po naše živote, i stavlja pred izazove najveća dostignuća evropske demokratije. Solidarnost i humanost, saradnja i uzajamna podrška i razumijevanje u teškim vremenima su temelj našeg savezništva i ostaju ohrabrenje za budućnost. U nadi da zajedno što prije budemo u prilici da usporimo i zaustavimo pandemiju, i sačuvamo živote oboljelih, molim Vas da primite izraze mog najvišeg uvažavanja i srdačne pozdrave”, poručio je Đukanović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Goran
Gost
Goran

Predsjednik je prijateljskom francuskom narodu pokazao da misli na njih, i da se saosjeca sa njima u ovim teskom trenucima.

Teo
Gost
Teo

Predsjednice, jos jedan korak u borbi za Crnu Goru. I ovaj put ste pokazali svoju velicinu.

Bajo
Gost
Bajo

Ko na tebe kamenom ti na njega ljebom! Svaka cast presjednice! Za primjer!

El traktore
Gost
El traktore

Aj ako bude srece pa i nama brzo za tobom da stigne telegram…sloboda narodu

Joo
Gost
Joo

Tebi za Ristom, Irinejom, i malim Alekom….pa da imas koga da oplakujes…..

Mileva l
Gost
Mileva l

Mozda da dobijemo telegram za tobom,ali ne bi bili ozalosceni,nego odma crnogorsko kolo!

Send this to a friend