Politika

Đukanović: Žabljak i žitelji durmitorskog kraja oduvijek su bili dosljedni čuvari tradicionalnih crnogorskih vrijednosti

Đukanović

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 17. septembra — Dana Opštine Žabljak, predsjedniku Veselinu Vukićeviću, predsjedniku Skupštine opštine Vidoju Tomčiću, odbornicima Skupštine opštine i svim građanima.

“Žabljak i žitelji durmitorskog kraja, oduvijek su bili dosljedni čuvari tradicionalnih crnogorskih vrijednosti. Tako su i crnogorska slobodarska tradicija i antifašizam, neraskidivo povezani s ovim krajem, predstavljajući temelj savremene Crne Gore, kao faktora regionalne stabilnosti, članice NATO-a, zemlje najviše odmakle u pregovorima sa EU. Upravo na tim temeljima, zalagaću se za dalju demokratizaciju crnogorskog društva i održanje kursa usvajanja evropskih i evroatlantskih vrijednosnih standarda, što smo kao cilj zacrtali obnovom crnogorske nezavisnosti”, naveo je Đukanović.

Uvjeren je da će uprkos posljedicama izazvanim pandemijom COVID-19 virusa, zahvaljujući ranije utemeljenim strateškim razvojnim pravcima, Žabljak nastaviti s dinamičnim razvojem i jačanjem svoje prepoznatljivosti, uz održiv razvoj poljoprivrede, infrastrukture, turističke ponude i ugostiteljstva, čime će kao i do sada, pratiti ukupan napredak države, što je garant njegove obećavajuće budućnosti.

Send this to a friend