Politika

Đukanoviću od partijskih kolega preko 200.000 eura, Demokrate potrošile preko pola miliona

Milo Đukanović, Foto: DPS

Odlazeći predsjednik države i kandidat Demokratske partije socijalista na predsjedničkim izborima Milo Đukanović primio je u toku predsjedničke kampanje 200.349 eura priloga od fizičkih lica, uglavnom od partijskih kolega, dok je od partije, Đukanović prihodovao 13.000 eura.

Najviše novca, prema podacima ASK donirao je Časlav Vešović, zamjenik bivšeg gradonačelnika Podgorice – 3.000 eura. Vukica Jelić, nekadašnja poslanica donirala je za Đukanovićevu kampanju 1.500 eura, dok su isto toliko novca dali i poslanici Lidija Kljajić i Mihailo Anđušić.

Po 2.000 eura, donirali su Arsenije Boljević iz Asocijacije menadžera Crne Gore, kao i Andrija Čađenović, izvršni direktor “Čistoće”.

Kad su u pitanju troškovi za predizborne skupove, DPS je potrošio skoro 90.000 eura, dok su ih reklamni spotovi I reklamni material koštali 66.507,06 eura.

DPS je najviše novca potrošila za troškovi medijsko predstavljanjg oglase i publikacije, za šta su izdvojili 290.000 eura, dok je istraživanje javnog mnjenja koštalo nešto preko 9.000 eura.

Za ostale troškove izborne kampanje, u koje spadaju dnevnice, porezi i prirezi, troškovi reprezentacije koštali su DPS 65.000 eura.

Kandidat Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić za predsjedničke izbore potrošio je na kampanju preko pola miliona eura, pokazuju podaci Agencije. Ubjedljivo najviše novca, Bečićeva partija potrošila je na medijsko predstavljenje, oglase i publikacije – preko 300.000 eura, dok su ih reklamni spotove i reklamni material koštali 150.000 eura.

Za predizborne skupove i konvencije, Demokrate su potrošile 22.000 eura, dok su troškovi angažovanja iznosili 14.530 eura. Za troškove prevoza, partija Alekse Bečića platila je 30.000 eura.

Kandidatkinju Socijaldemokratske partije, stranka je podržala sa donacijama od 20.000 eura.

Za reklamne spotove, SDP je potrošila 14.627 eura, dok sui troškovi za medijsko predstavljanje, oglase i publikacije iznosili 30.000 eura.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
radojka
Gost
radojka

Gospodin i drzavnik bio i ostao nas Kralj Crnogorski.Niko od ovih ne moze dostici sto je Milo dostigao tako visok nivo.

Hurem
Gost
Hurem

Aleksa je to “zaradio”prodajom krtola,lubrnica,pipuna………I ako kaze da je podgoricko dijete iz njega izbija sadasnja Zeta.Zecanin 100%

končar
Gost
končar

“Poštene” demonkrate da objasne otkud im pola milona za kampanju🤑

roganovic
Gost
roganovic

Gospodin si bio ,i gospodin ostajes

And1
Gost
And1

Je li ovo Vuka iz And1 ?

Vesna
Gost
Vesna

Sve će se manje riljat od narodnih para

Jako
Gost
Jako

Odakle DCG ove pare da bace u prazno?

Lipa
Gost
Lipa

Ima se može se teško nama moram Nede pozajmiti stotinak ezžura da izmiri obaveze…

Send this to a friend