Politika

Đurović prisustvovao međunarodnoj vježbi Immediate Response 21

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore (VCG), brigadni general Milutin Đurović, prisustvovao je Danu uvaženih gostiju na međunarodnoj vježbi “Immediate Response 21” u Hrvatskoj, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Na vojnom poligonu u Slunju predstavljeno je združeno djelovanje međunarodnih snaga u borbenim uslovima, kroz pružanje vatrene i bliske vazdušne podrške.

“‘Immediate Response 21’ dio je veće multinacionalne vježbe “Defender Europe 21″ koju predvode SAD uz učešće NATO saveznika i partnerskih zemalja, među kojima je Crna Gora”, navode iz MInistarstva odbrane.

Komandant američkih kopnenih snaga za Evropu i Afriku, general Kristofer Kavoli, koji je prisustvovao manevrima, istakao je da je u pitanju izuzetno korisna vježba.

On je naglasio da “Defender Europe 21” karakteriše transparentnost i konstantna želja da se postižu izvrsni vojnički rezultati.

“Pripadnici 1. Pješadijskog bataljona VCG trenutno se nalaze u Rumuniji, kao učesnici vježbe ‘Saber Guardian 21’, koja je dio ‘Defender Europe 21′”, zaključeno je iz Ministarstva odbrane.

Send this to a friend