Politika

Marković oštro: Ne udarajte na familiju!

Premijer Duško Marković reagovao je na, kako tvrdi, političke i medijske pritiske kojem su ovih dana izloženi članovi njegove porodice. On je poručio aktivistima i medijskim saradnicima Demokrata-zaobiđite porodicu Marković.

<<<Demokrate: Premijerov brat prijetio da će nas pobiti, a Stanišić baciti bombu; Marković: To su laži<<<

“Da ih u njihovoj izbornoj kampanji poštedim uzaludnog truda i obilaska naših domova, jasno im saopštavam: Ne dolazite na naša vrata! Ne provocirajte, ne idite tamo gdje ne žele da vas vide i ne nasrćite na porodični mir! Mi na vaša vrata nikada nećemo doći!”, kazao je Marković.

Imao je poruku i za “medijske specijalce” iz glasila Demokrata.

“Radite svoj posao, kako god želite, pišite, izmišljajte, konstruišite, vrijeđajte predsjednika Vlade, ali ostavite na miru moju porodicu! Ne udarajte kukavički na ljude koji cio život nemaju nikakve veze sa politikom i javnim životom i jedini im je grijeh što su braća ili rođaci Duška Markovića”, istakao je premijer.

Mojkovčanima je kazao da u naredna dva mjeseca, do lokalnih izbora, budu spremni na svakojake provokacije od strane Demokrata.

“Ne nasijedajte na njih i sačuvajte svoje tradicionalne komšijske i prijateljske odnose. Jer, poslije izbora u novembru Bečić i njegovi će otići, a vi ostati u Mojkovcu! Dakle, ja sam tu, i danas, i svakog dana, i kao premijer, i kao brat, spreman na sve vaše partijske i medijske prljavštine i sva vaša podmetanja. Ali, ne ugrožavajte porodični mir i građanske slobode, bez obzira o kojem se političkom protivniku radi. Ne prelazite tu liniju koja se u Crnoj Gori uvijek smatrala svetinjom”, poručio je prvi čovjek crnogorske Vlade.

Podsjećamo, aktivisti Demokratske Crne Gore tvrde da su dva puta napadnuti u Mojkovcu gdje sprovode kampanju od vrata do vrata.

Prije dva dana ih je, tvrde, napao Radoje Marković, premijerov rođeni brat, a juče Goran Stanišić, aktiviste Demokratske partije socijalista iz Mojkovca.

Premijerov brat Radoje Marković negirao je juče u izjavi za CdM da je napao mlade aktiviste.

Slađana Đukanović

Send this to a friend