Politika

Krivokapić nakon susreta sa Džonsonom: Ekspertska Vlada je dobila snažnu podršku Velike Britanije

Ekspertska Vlada je dobila snažnu podršku Velike Britanije da je na pravom putu i od toga puta nećemo odustati- kazao je predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić, nakon sastanka sa premijerom Velike Britanije Borisom Džonsonom.

Kako je kazao, učinjena je posebna čast Crnoj Gori, jer je u pitanju istorijski trenutak kada premijer Ujedinjenog Kraljevstva prima u posjetu premijera Crne Gore.

“To je znak da naša saradnja kreće novim tokom, unapređenja bilateralnih odnosa, jače podrške Crnoj Gori na njenom reformskom putu. To smo dobili uvjeravanje od Džonsona i svih sa kojima smo se sreli. Ovo je novi početak za Crnu Goru, u kojem Crna Gora kreće putem uređenosti, stabilnosti i izdizanja ekonomskih kapaciteta u smislu jačanja privrede i turzima”, rekao je Krivokapić.

Poručio je i da će Crna Gora će pobijediti znanjem, a kroz jačanje obrazovanja će se podsticati kvalitet.

Krivokapić je kazao i da je još od prije stupanja na funkciju predsjednika Vlade posvećen očuvanju prozapadnog kursa zemlje, ali i da postoje brojni izazovi na tom putu.

“Posebno maligne aktivnosti i hibridne prijetnje iz okruženja, koje nisu usmjerene samo na Vladu, već i na mene lično. Ova Vlada je veliko razočaranje za treće strane, jer su mislili da bi moglo doći do promjene spoljnopolitičkog kursa zemlje nakon izbora, ali i velika nada za naše eurofilski i prozapadno orijentisane gradjane, koji konačno poslije 30 godina nakon vladavine jedne partije imaju nadu da bi ova Vlada mogla da se izbori sa prethodnim nedostacima”, rekao je on.

On je poručio da se nova Vlada bori kako protiv uticaja trećih strana, tako i protiv zarobljene države.

“Stabilokratije nisu vrijednosti koje mi kao Vlada i kao društvo dijelimo, a pogotovo ne za UK, državu koja je prije 800 godina usvojila “Magna Carta Libertatum”, kao prvi znak da svaki nosilac vlasti mora da bude odgovoran pred svojim građanima”, kazao je predsjednik crnogorske Vlade.

Džonson je na sastanku naveo da mu je zadovljstvo da ugosti Krivokapića.

Džonson – Krivokapić

“Ovo je istorijski trenutak za našu državu jer po prvi put premijer Ujedinjenog kraljevstva ima čast da ugosti premijera Crne Gore”, kazao je Džonson.

Britanski premijer je saopštio da Ujedinjeno Kraljevstvo podržava reformske procese u Crnoj Gori, kao i napore koje Vlada ulaže u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije. Džonson je istakao i da Crna Gora ima snažnu podršku u dijelu euroatlantskih integracija.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
VrhLovćena
Gost
VrhLovćena

Tooooo profinjoo

Mudrac
Gost
Mudrac

Zavrsio Zdravko posao, moze df da se slika i naravno posalje sliku Vucicu u Bg. Nista od velje srbije, ” o kukalo srpstvo…”

U ime naroda
Gost
U ime naroda

Svako ima svoje zelje da se ispune iz EU

Realnost
Gost
Realnost

Veliko iznenadjenje ,me ide se u Ujedinjeno Kraljevstvo svaki dan.

Hogar
Gost
Hogar

Uh kakav dirljiv susret ha ha ha hs hs

Navijac
Gost
Navijac

Vidi kako je zinuo kada ga je vidio

Gernsheim
Gost
Gernsheim

Imaju iste frizure….

Jakup
Gost
Jakup

Nek nam je srecan krivi jos 20 godina…..cim su ga ovi podrzali

Techno Pop
Gost
Techno Pop

Sve je to rock and roll.

Djordje
Gost
Djordje

A briga njih za nas

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Svuda isti protokol.

zoran
Gost
zoran

Ali ti nemas u drzavi podrsku

Marko Marko
Gost
Marko Marko

Ovo je za Britaniju i od Brexita važnije😉😉

bonaca
Gost
bonaca

Po meni je ovo pokazatelj ko ce i dalje ostati premijer CG ,kao i ko vodi politiku na Balkanu.

Send this to a friend