Politika

Eraković: Vlada Crne Gore spriječila da se danas i u našoj zemlji počne sa vakcinacijom

Eraković

Prošlo je šest dana od kada je na inicijativu predsjednika Đukanovića, Petros Stathis ponudio Crnoj Gori donaciju od 10.000 vakcina za borbu protiv covid-19, koja je juče mogla biti u Crnoj Gori. Danas bi već imali nekoliko stotina vakcinisanih sugrađana. Za par dana i 5.000. Ali umjesto informacija o prvim iskustvima, stižu one o novim smrtnim slučajevima i o zarazi od oko 40 odsto testiranih, poručio je Jevto Eraković, poslanik u Skupštini Crne  Gore u saopštenju DPS-a.

“Zbog takvog odnosa Vlade i ministarstva zdravlja građani će očigledno čekati na početak vakcinacije još izvjesno vrijeme. Kao da jednoj od najpogođenijih evropskih zemalja koronavirusom nijesu potrebne vakcine. Očekivao sam reagovanja, ne političkih partija već strukovnih organizacija, svih postojećih zaštitnika. Očekivao sam pritisak javnosti za prihvatanje donacije koja bi bila dovoljna da pokrije najugroženije zdravstvene radnike i naše najstarije sugrađane, korisnike staračkih domova. Umjesto toga, danas bukti zaraza među korisnicima domova za stare. I dolazimo do paradoksa da se oni većinom i liječe u tim domovima! Opet sam očekivao reagovanja, koja nažalost izostaju”, istakao  je Eraković.

Potpredsjednik DPS-a je apelovao na hitnu hospitalizaciju svih zaraženih korisnika domova za stare, gdje će ih liječiti u uslovima kakve zdravstveni zakoni i procedure nalažu.

“Starački domovi nijesu zdravstvene institucije! Uostalom, nijesu naši penzioneri ulagali cio svoj radni vijek u sistem zdravstvene zaštite da bi pod stare dane doživjeli da budu neadekvatno liječeni, po staračkim domovima a ne u bolnicama”, dodao je Eraković.

On je zatim pozvao sve političke subjekte u Crnoj Gori, da se izdignu iznad političkih podjela, da ostave po strani pizmu i sujete, da pokažu solidarnost i zajedništvo, jer je to jedini način da se zaštiti zdravlje građana Crne Gore.

“Potrebno je da svi zajedno tražimo od Vlade Crne Gore da odmah, po hitnom postupku prihvati donaciju vakcina, jer ljudski životi su važniji od bilo čijih političkih stavova i pozicija, i bilo čijih administrativnih barijera. Pokažimo ono što je uvijek krasilo Crnu Goru u teškim trenucima, budimo jedno i zajedno kad se radi o tako ozbiljnim stvarima, u pitanju su životi i zdravlje svih naših građana, koronavirus ne bira po političkoj, nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti, svi smo ugroženi”, zaključuje poslanik DPS-a.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Emma
Gost
Emma

Birali izabrali i neka vide sta SPC sve unisti na celu sa njih 12….

Bob Rock
Gost
Bob Rock

Obzirom da je cilj nove vlade da sruši sve crnogorsko, da ih baš boli briga za crnogorski život i da su tu gdje jesu radi većine idiota da primaju ogromne plate, ne čudi ovakva odluka ministarke

expert123
Gost
expert123

Veoma los i nehuman potez nove vlasti da vrati donirane vakcine. Ovo je uradjeno samo zbog toga sto ih oni nisu nabavili i dali na upotrebu. Ovo pokazuje osvetnickorevansisticki karakter nove vlasti i mrznju prema prethodnoj vlasti i zbog toga ce ispastati gradjani u broju zarazenih i umrlih.

Zrno Todorov
Gost
Zrno Todorov

Odbijanje vakcina koje dolaze direktno iz fabrike glavnog proizvodjaca je presmijesno. Ljudi, to prevazilazi svaku politiku, jer ljudi umiru i svi se bore za jednu vakcinu a nasi metuzalemi odbijaju pomoc. Zastide ko nam je ministar zdravlja…tuga tuzna…

Putnik
Gost
Putnik

Koje licemjere. A ko je ono odbio da primi respiratore od Srbije,kad se cijeli svijet borio da ih obezbjedi?A uz to,pola ovih pljuvaca na portalu se klelo u vakcine sa zapada i da nikada ne bi primili kinesku ili rusku…a sad im je dobra i ona sto su je razvili u Emiratima…takodje neprovjerena niti registrovana,bas isto kao i kineske i… Više »

Gary
Gost
Gary

E moj Jefto, strucnjaci su tamak ka sto si i ti bio.

Tuzilastvo
Gost
Tuzilastvo

Grupa gradjana da podnese krivicnu prijavu zbog sprjecavanja lijecenja i dovodjenja u opasnost istih. Sadcja treba da strepim ocu libse zarazit ili necu a jos otvoris granice sa srbijom koja je izvor svake zaraze na balkanu… da nas bolje pospreme…

marius
Gost
marius

E moja dobra i lijepa CRNA GORO. Vidis li daje sve postalo u tebi naopako. Ni “oslobodioci”nisu, sto bijahu nekad. Ne daj se moja CRNA GORO !

Tajfun
Gost
Tajfun

Da li je moguce da dozvolimo,da 10hiljada doniranih vakcina bude vraceno,a narod u CG svakodnevno umire.Ovako nesto se ne desava ni u Africkim zemljama.JAD I CEMER.

I tako
Gost
I tako

Nije ti se zelja ispunila da samog sebe unaprijedis

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Gost
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Doktore zasto gradjsni izlaze na proteste i ne nose maske znate li ?
Trenutno prenos iz Austrije a bilo je i iz Pariza
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Bazinga
Gost
Bazinga

E’ moj dobri Erakoviću imamo problem sa dvoglavim ljudima, ministrku sa dva prezimena, duplim aršinima, duplim patriotizmom a na kraju duplo gore rade od vas.

Realan
Gost
Realan

Ministarka bi trebala da debelo odgovara i to za zločin protiv naroda svjesno odbija pomoc narod umire svaki dan od korone medicinari su na ivici snage a ona ne silazi sa televizije i novina ko vucic sram te bilo ti nisi dr no nula ljudska

Staxe
Gost
Staxe

Jeftina ti priča…

Markoza
Gost
Markoza

Sto ocekivati od nesposobnih ljudi. Svi su kao sa neba pali. Dje su sto su sto rade da ih pitas pojma nemaju a o vakcini da ne pricamo.

Respirator
Gost
Respirator

Respirator vam se sada ne javlja
A zasto?

Oljahttps://m.c
Gost
Oljahttps://m.c

Juce su mi trebali hitno neki uputi i morao sam da zakazem HITNO ZA DVA DANA . Tako se radi u SPUSKOJ AMBULANTI. Cime se moze pohvalit nova ministarka neka kaze. Ja sam jedan od pacijrnata koji je juce vracen na cekanje HITNO.

Damir
Gost
Damir

E moj prijatelju ne ocekujem ja odavno od njih nista dobro neka malo narod osjeti koliko vole drzavu i narod a ja sam presrecan dok ne biju i dok ne pocnu da pucaju da moram da branim kucu i familiju a nisu on odustali od ideje Draze Mihajlovica i slicnih vojvoda al nije mi zao naroda ni malo trazili ste… Više »

Baranin
Gost
Baranin

Како је Србија набавила преко милион вакцина? Тако што хе почела још љетос. Ви сте криви што сте морали да чекате ЕУ, а они нам дадоше помоћ задњи пут кад њима тебала више није. Тако е и сад. Зато влада треба да окрене главу према Кини и Русији

Velja Gora
Gost
Velja Gora

Bijaseli ti onaj sto je odbio respiratore iz Srbije

Crnogorac
Gost
Crnogorac

na štasi ti spao

Petrovic
Gost
Petrovic

Za ovi bi ministarka treba la n’a sud

drago 1
Gost
drago 1

vazno je da ima tamjana, pa cemo cekat da se u srbiju napravi kakva vakcina za nas.
onda cemo svi bit srecni,, jer ovi iz vlade vole sve srbsko.

Dalmatinac
Gost
Dalmatinac

Nadam se da će apostolka Borovinić krivično odgovarati i biti izvedena pred sud jer je ovo samo vrhunac njenog svjesnog i namjernog ugrožavanja zdravlja građana.

Mutna voda
Gost
Mutna voda

Erakovicu nemoj samo ti moralisati,nemoj jer si imao sti reci i uraditi u predhodnih toliko godina oa ništa od toga!!!

Br11
Gost
Br11

E slusaj Jefta hahahhaha

KapetanRitzudis
Gost
KapetanRitzudis

Pravi se nasao,a bjezi tamo casti ti!!!

Jadno
Gost
Jadno

Bitno je da su vratili kosovku devojku,a ti narode lipši

Maja
Gost
Maja

Cekacemo jevto ne se sikiraj… Kad smo cekali 30 godina mozemo jos kojo dan,mjesec sta nam tesko .

Ljiljana
Gost
Ljiljana

Tacno kazete dr Erakovic. Razumnog objasnjenja nema ni na odbijanje donacije, kada se svako u svijetu bori za dozu vise, kao ni za cutanje naroda kojeg se ovo najdirektnije tice. Ko ce odgovarati za ovo sto ova vlada narodu radi?

Danbo
Gost
Danbo

A što smo mogli očekivati od okupatorske vlade.

Maja
Gost
Maja

Cekacemo nije problem..ne se sekiraj

Krsto
Gost
Krsto

Divni doktore,nisu oni kao Vi!Ne misle oni na ovaj jadni narod,nego samo na svoje interese!!!Sram bilo ovu ‘Gospodju Mistarku’za njene postupke!

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Tako je to kad se”bubalica”postavi za ministra.

PGCG
Gost
PGCG

Neka ih, zbog toga ce na visegodisnje robije jednog lijepog dana!

Sve je laz
Gost
Sve je laz

.Bioloski rat koji sada prelazi u ekonomski rat …Sada je pitanje ko ce vise para zaraditi jer ste svi zaboravili da je davno prikazan original film “” Zaraza”””
Pogledajte i vidjecete sadasnjost
Cao doktore i da pocnemo lijevenje tezih oboljenja od gripe

Njegoš
Gost
Njegoš

Nesposobni apostoli nijesu vlada CG, oni su vice vlada srbistana.

Marko
Gost
Marko

A sto si ti radio.Jefto do Nove god

Festadjun
Gost
Festadjun

Sve živo uništavaju ovakva vladi i nije postojala nikad i niti ce, a kad pričaju o dpsu ispade da nema većeg zla od te stranke.

zabjelo
Gost
zabjelo

Ko je ovaj

🇲🇪bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪bernini🇲🇪

Ovo što su “apostoli” pripremili je sramno. Predviđene količine, a pitanje je kada, su dovoljne za 15% stanovništva!

Dula
Gost
Dula

Igraju se sa narodom.

Dolina Bogova
Gost
Dolina Bogova

Nije ovo nasa Vlada , vec ProSrpska i ProRuska .

Kapa
Gost
Kapa

mole se podanici vulinu i paravjerskoj organiziciji iz srbije za vakcine ….to im je u krvi..da budu tudja metla i lopata sto bi rekao jedan nas…sto poznaje veselu srbadiju.

Natalija
Gost
Natalija

E mpj Jefto,briga apostolsku vladu za narod.oni sad imaju antitijela,pa su srecni sto tako olako prodjose,sad ih briga za ostale.

Send this to a friend