Politika

EU pozvala Vladu i SPC da nastave dijalog

Ekspertski timovi Vlade i SPC

EU pozvala je Vladu Crne Gore i Mitropoliju Crnogorsko-primorsku SPC na nastavak pregovora o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti, kazala je dopisniku RTCG u Briselu portparolka Evropske komsije (EK) Ana Pisonero Hernandez.

“EU je konstantno podsjećala na važnost dijaloga i u tom duhu pozdravljamo nedavni nastavak pregovora dviju strana. Pozdravljamo napore Vlade da se postigne kompromis. Nažalost, ovi razgovori nijesu doveli do rješenja. Podstičemo obje strane da nastave dijalog“, kazala je Pisonero za RTCG.

Podsjetimo ekspertski timovi Vlade i SPC nijesu uspjeli da pronađu rješenje, u nastavku pregovora o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti.

Premijer Duško Marković rekao je da su razgovori pravnih eksperata Vlade i eparhija SPC okončani bez rezultata uprkos brojnim ustupcima koje je napravio Vladin pregovarački tim.

Iz Mitropolije crnogorsko primorske kazali su da Vlada, za razliku od Crkve, nije imala iskrene namjere da se u dijalogu dođe do zajednički prihvatljivog rješenja već je poziv za razgovor služio za nove ucjene Crkve i aktuelni politički marketing.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
E Viva
Gost
E Viva

Okupatora mora da ode i preda imovinu drzavni cg.. To njihovo nikada nije bilo i nikada biti neće.. To mora da se sprovede i nema kompromisa sa njima..

Libela
Gost
Libela

A đe je Evropa bila 1918. kad uništiše Crnu Goru nego je tada stala na stranu Srbije.Nakon izbora sprovesti Zakon.

Gost
Gost
Gost

Zanimljiva je ova Ana Hernandez,
bas me interesuje jel ovako ona u svoju drzavu podrzava negatore, fasiste i slicne na razgovor.
Jel ona sta procitala o ovome zakonu ili samo bleji.
A nas dopisnik – jel umije koje dodatno pitanje da postavi ili samo da primi vijest i napise.

Dovla
Gost
Dovla

Ovo je pritisak na MCP, jer su oni ovih dana i sedmica imali intenzivne razgovore sa ambasadorima zemalja EU, i kad im se konačno izašlo u susret, oni odustaše .Kad budu spremni na ustupke koji su im više nego korektno ponuđeni, onda pregovori mogu biti nastavljeni i imati smisla.

Uzaludno
Gost
Uzaludno

Kad se pregovara traže se kompromisi. Znači da obje strane ponude nešto. Kad jedna strana nudi nešto a druga ništa to nijesu pregovori.

Torkemada
Gost
Torkemada

Nema tu više pregovora,odmah nakon izbora doslovno sprovesti zakon i staviti tačku.

Aca Palikuca
Gost
Aca Palikuca

Kako ne priznaju Crnu Goru tako ni Evropu svetosavski dzelati zaboravili su da im se kralj iz miloste zva aca palijuca

brko mali
Gost
brko mali

nema razgovora sa teroristima, tako glasi prvo i jedino pravilo u SAD vezano za teroristicke akcije. To treba da bude i kod nas. Strani drzavljani drze crnogorsku imovinu, koja nije kupljena nego oteta, ukradena, konfiskovana i mi bi jos da pricamo sa njima???? Zna se kad je vrijeme za pricu, ovdje je odavno proslo

Đorđe
Gost
Đorđe

Naravno, samo ne vidim svrhu tog dijaloga , posto mitropolija na svaki prijedlog izmjene zakona odgovara sa NE !

Vesna
Gost
Vesna

Šta ima Europa da poziva za naše Crnogorske CRKVE u našu CRNU GORU ja znam da toj Europi niko nije oteo CRKVE A NEBI NI ONI DALI TUĐINCU

marius
Gost
marius

Zna EU Veke ko je u CG za mirna resenja, a ko nije. Oni oce ove iz MCP da navuku na tanak led , dje ce propanut brzija dana. Nisu oni ni malo naivni, samo oce da se kroz primjenu demokratskog dijaloga ,na ovu pricu stavi tacka, i da se primjeni zakon.

Send this to a friend