Politika

Evropska agenda nema alternativu

Evropska agenda nema alternativu, a sve druge inicijative su dobrodošle ako dodatno pospješuju ostvarenja ovog cilja, saopšteno je iz Vlade.

Na današnjoj sjednici usvojena je Informacij o poziciji Crne Gore u vezi inicijative za usvajanje Zajedničke deklaracije i Akcionog plana za ubrzavanje implementacije četiri slobode EU na Zapadnom Balkanu.

“Ukazano je da su dobrosusjedski odnosi u temelju crnogorske politike te da naša zemlja u skladu sa tim opredjeljenjem snažno podržava Berlinski proces i sve druge regionalne inicijative kao nadopunu evropskih integracija. Naša zemlja uspješno sudjeluje i u drugim brojnim regionalnim inicijativama sa istim ili sličnim ciljevima i bez izuzetka izvršava obaveze preuzete u Trstu potpisivanjem Agende o regionalnom povezivanju”, saopštili su iz Vlade.

Crna Gora će se i prema ovoj inicijativi opredjeljivati u skladu sa svojom evropskom agendom i obavezama koje je preuzela u vezi sa tim.

U okviru kadrovskih pitanja na dužnosti direktora Uprave za zaštitu kulturnih dobara i Uprave za saobraćaj imenovani su Božidar Božović i Savo Parača, dosadašnji v.d. direktora ovih uprava.

Send this to a friend