Politika

Evropski tim za Herceg Novi: Gradićemo šetalište od Zelenike do Zmijica, slijedi značajna rekonstrukcija komunalne infrastrukture u svim mjesnim zajednicama

Herceg Novi

Evropski tim za Herceg Novi planira da u naredne četiri godine značajno unaprijedi život u svim mjesnim zajednicama kroz rješavanje gorućih problema, prije svega izgradnjom novih puteva, ali i rekonstrukcijom postojećih, saopšteno je iz ove koalicije.

Prema njihovim riječima, ovim programom je definisan čitav niz mjera koji podrazumijeva opremanje urbanih centara i šetališta novim sadržajima.

“Započećemo proširenje ‘Gradske luke’ i ‘Luke Zelenika’ i njihovo opremanje novim sadržajima. Nastavićemo regulaciju i uređenje korita rijeke Sutorine i potoka Nemila u Meljinama. U MZ Kameno, Mokrine, Kruševice i Podi unaprijedićemo infrastrukturu koja se odnosi na snabdijevanje vodom, kanalizaciju, struju i rasvjetu”, kazali su iz Evropskog tima za Herceg Novi.

Kako dodaju, u MZ Zelenika će rekonstruisati seoske puteve, izgraditi šetalište od Zelenike do Zmijica (Kumbor), a pronalaskom adekvatnog prostora formirati ambulantu za građane i jaslice za djecu uzrasta 2-4 godine.

“U MZ Igalo stvorićemo uslove za izgradnju osnovne škole. U MZ Kamenari riješićemo trotoare od trajekta do osnovne škole, autobusko stajalište kod hoteka ‘Park’, i snabdijevanje vodom u Bijelskim Kruševicama i Gornjim Đurićima. U MZ Srbina asfaltiraćemo djelove ulice ‘Spasića’ i ‘Mašare’, rekonstruisati školu ‘Milan Vuković’ i započeti projekat bolje valorizacije tvrđave ‘Španjola'”, poručili su iz Evropskog tima za Herceg Novi.

Ističu, da će Evropski tim u MZ Savina pripremiti projekat valorizacija parka “Savinske dubrave” i izgraditi trim stazu sa proširenjima.

“Kamenim nabačajem zaštićemo obalni zid šetališta, koji je zbog radova na kolektoru destabilizovan, a koji zajedno sa lukobranom škverske luke nije obnavljen decenijama. Svi ovi projekti samo su dio našeg programa i jasno pokazuju da Evropski tim zna kako da sprovede promjene za bolji Novi”, zaključuju iz Evropskog tima za Herceg Novi.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
vele
Gost
vele

Mislim da je dosta bilo Srpskih listi u Herceg Novom evo 20 godina vrijeme je da drugima daju šansu jer SNP i Demokrate su uništili ovaj grad.

Send this to a friend